שתף קטע נבחר

נפגעי הקסאם: הגנה לכולם, איננו תושבים חורגים

ועדת החוץ והביטחון של הכנסת נפגשה עם ראשי רשויות בדרום, ושמעה תלונות על ההחלטה לפרוס את "כיפת ברזל" רק בבאר-שבע. ראש העיר: "אם אין ברירה - לצאת למבצע נוסף". הג'יהאד האיסלאמי אחרי חיסול שני המחבלים: "חידשתם התוקפנות"

מערכת "כיפת ברזל" עומדת להתחיל לספק הגנה ראשונית לתושבים בדרום, אבל לא לכולם. ביום שבו החלה פריסתה באזור באר-שבע, התרעמו אחר הצהריים (יום א') ראשי רשויות בדרום על כך שלתושביהם לא ניתנת הגנה דומה. במהלך פגישתם בבאר-שבע עם חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, שהועברה בשידור חי ב-ynet, אמר ראש העיר שדרות, דוד בוסקילה: "גם שדרות, אשקלון ואשדוד זקוקות להגנה. אנחנו לא תושבים חורגים".

 

"שבבאר-שבע לא יתלהבו שהסוללה הוצבה כאן, היא על גלגלים", אמר ראש העיר שדרות. "אמרו שזה יגן על באר-שבע כדי להשתיק. אין מספיק סוללות, והממשלה צריכה להפעיל סדרי עדיפויות. היינו קורבן מותר במשך שנים. הצבא לא יצא ל'עופרת יצוקה' בגללנו, אלא בגלל באר-שבע ואשדוד".

 

יושב ראש הוועדה, שאול מופז, אמר במהלך הביקור: "בעיניי אין שום הבדל בין אופקים, קריית-מלאכי, באר-שבע, שדרות, נתיבות, חבל אשכול ותל-אביב בכל מה שקשור לביטחון. הביטחון חייב להיות זהה בכל חלקי הארץ". הוא הוסיף כי מדינת

ישראל אינה יכולה להתבצר מאחורי כיפות ברזל בשעה שבעזה החיים נמשכים: "אנחנו חייבים לשמור על היכולת ההתקפית שלנו ולשמר את ההרתעה. כל מי שפוגע בילדי ישראל - דמו צריך להיות בראשו".

 

ראש העיר באר-שבע, רוביק דנילוביץ', אמר כי שגרת ירי הרקטות על עירו ועל יישובי הדרום אינה מקובלת. "כשיש מלחמה - זו מלחמה, אבל אי אפשר לחיות בשגרה כזו שפתאום נוחת טיל. אף מדינה בעולם לא הייתה מסכימה לדבר כזה, וגם מדינת ישראל לא יכולה להסכים לדבר כזה. יש פה אנשים שרוצים לקשור את גורלם עם המקום הזה, אנחנו לא יכולים לחיות באי ודאות ולהמר בכל מה שקשור לחיי התושבים שלנו. כולנו מבינים מה המחיר של מבצע נוסף, אבל אם אין ברירה - אז אין ברירה".


חברי ועדת חוץ וביטחון, אחר הצהריים. "לשמר ההתקפה" (צילום: הרצל יוסף)

 

ראש העיר אשדוד, יחיאל לסרי, דרש לצאת למבצע לאומי של מיגון מוסדות חינוך, ואמר כי היעדר המיגון הוא המחדל הקשה ביותר שעליו זועקים ראשי הרשויות. הוא אמר כי במשך השנים התפתחה הנחה בלתי מובנת, שלפיה אפשר לשלוח ילדים לגן או לכיתת בית-ספר שאינם ממוגנים, "ולסמוך על הנס ולהתפלל שלא יקרה כלום". "לא נשלח ילדים לבתי ספר ולגנים אם יש חשד סביר או בלתי סביר שייפול טיל בכיתה. לא נסמוך על נסים וסטטיסטיקות", מחה.

 

הג'יהאד מאיים: לא נשב בחיבוק ידיים

בשעות הבוקר הודיע צה"ל על תקיפת חוליית משגרי רקטות שעמדו לבצע ירי מעזה לעבר ישראל. בתקיפה נהרגו לפי הדיווחים שני מחבלים ושלושה נפצעו. בצה"ל ציינו כי חברי החוליה יצאו מאזור בית חנון שמצפון-מזרח לעיר עזה.


הפגישה בדרום, אחר הצהריים. "חיים באי ודאות" (צילום: הרצל יוסף)

 

בכיר הג'יהאד האיסלאמי, חאלד אל-בטש, טען בצהריים כי פעולת צה"ל היא הפרה שאינה מתקבלת על הדעת, ואמר כי הארגון שומר לעצמו את הזכות להגיב על "פשעי ישראל". לדבריו, "עזה אינה שק חול שבו ישראל מנסה את מיומנותה, לא נקבל את המשוואה הזאת ולא נשב בחיבוק ידיים מול התוקפנות". הוא הכחיש כי הפלסטינים שחוסלו עמדו לשגר רקטה.

 

אתמול נועדו נציגי הפלגים הפלסטיניים והגיעו לשורה של הבנות, בהן נכונותם להפסקת אש - בתנאי שישראל תתחייב להפסיק תקיפותיה בעזה. לטענת אל-בטש, ישראל אינה מרוצה מההסכם "ונראה שהיא רוצה לבחון אותו על ידי חידוש התוקפנות

שלה". הוא הבהיר עוד כי נוכח הנסיבות, הג'יהאד האסלאמי יוכל להחליט על דעת עצמו על תגובה הולמת, מבלי לשאת ולתת עם הפלגים האחרים.

 

הממשלה וכוחות הביטחון מקווים כי גם אם יחליטו ארגוני הטרור לממש את איומיהם, תוכל מערכת "כיפת ברזל" לספק הגנה מפני ירי טילים, לפחות באזור באר-שבע, שם היא הוצבה היום. עם זאת, הם גם מקפידים להדגיש כי הפיתוח עדיין ניסיוני, והמערכת לא תענה על כל הבעיות: "ישראל נתונה לאיום טילים זה 20 שנה, מאז מלחמת המפרץ", אמר הבוקר ראש הממשלה בנימין נתניהו לשרים בישיבה. "אינני רוצה ליצור אשליה שמערכת כיפת ברזל, תיתן מענה שלם או מקיף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מערכת כיפת ברזל ליד באר שבע
צילום: הרצל יוסף
דנילוביץ'. "אי אפשר עם שגרת טילים"
צילום: הרצל יוסף
מומלצים