הרצוג נגד יחימוביץ': "שלא נהפוך למפלגת נישה"
הטוענים לראשות העבודה החליפו עקיצות בוועידת המפלגה. הרצוג תקף את כוונת יחימוביץ' להדגיש את הפן החברתי, וטען שתהפוך את העבודה ל"מפלגת נישה". היא הזכירה את ישיבתו בממשלת נתניהו: "בלי הנושא החברתי, במה ניבדל מקדימה?"
ועידת מפלגת העבודה הפכה הערב (יום א') לזירת התגוששות בין שני המועמדים לראשות המפלגה, יצחק הרצוג ושלי יחימוביץ'. השניים עקצו זה את זו על המסרים שהם משדרים במסגרת ההתמודדות. הרצוג מתח ביקורת על העובדה שיחימוביץ' מתמודדת רק עם הנושאים החברתיים והכלכליים, ואינה עוסקת בנושאים המדיניים והביטחוניים.
"המשימה הלאומית שלנו היא לא לפעול בנישה אחת בלבד. אם כך יהיה, נהיה מפלגת נישה ונדבר רק אל ציבור אחד", אמר הרצוג. "הבחירות הבאות, יותר מתמיד, יתרכזו בשאלה האם מפלגת העבודה היא מפלגת נישה שמתרכזת בנושא אחד או מפלגה שעוסקת בתחום המדיני וגם בנושאים החברתיים". הרצוג קרא לוותיקי העבודה אופיר פינס, עמרם מצנע, עמי איילון, אברהם בורג, שלמה בן עמי, יולי תמיר ודני יתום לשוב למפלגה, וציין כי "ביחד נדאג גם לביטחון וגם לחברה".
הרצוג תקף גם את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואמר כי הוא מחליש את ישראל. "זה לא הזמן לזרוק סוכריות למתנחלים, זה הזמן לדחוף למשא ומתן מדיני. יש לנו ראש ממשלה חסר כיוון, ובקרוב הוא יצטרך ללכת הביתה", הצהיר.
מיד אחריו עלתה לבמה יחימוביץ', שלא חסכה את ביקורתה המרומזת על הרצוג, שישב עד לפני כמה חודשים בממשלת נתניהו. לדבריה, הנושאים החברתיים כמו הפערים וההגנה על העובדים הם הנושאים המרכזיים שמפלגת העבודה צריכה לטפל בהם, וכך המאבק בפערים החברתיים.
חוזרים לחוקה של לפני עידן ברק
"כל הספקטרום הזה הוזנח על ידינו, והציבור שלח אותנו לאופוזיציה", אמרה יחימוביץ'. "הדרך המדינית שלנו ברורה. אנחנו שוחרי שלום והסדר, בעד שתי מדינות לשני עמים. אבל האם עם הסיסמה הזאת אתם רוצים ללכת לבחירות? במה זה מבדל אותנו מקדימה? ומי עוד אומר שזה צריך להיות המסר? מי שישב בממשלה שנתיים ולא מימש את המסר הזה. אי אפשר לנהוג אחד בפה אחד בלב. בואו נחזיר את האמון של הציבור בנו". הביקורת של יחימוביץ' נתקלה בקריאות בוז בקרב חלק מהקהל, שלא אהב את ההתקפה על הרצוג.
גם יו"ר העבודה לשעבר, עמיר פרץ, נאם ותקף בחריפות את יו"ר המפלגה לשעבר ושר הביטחון, אהוד ברק. לפי דבריו "כולם עסקו ביכולתו המופלאה של ברק לפרק שעונים, יכולת שכביכול מצביעה על גאונות. אהוד ברק, אתה התייחסת למפלגת העבודה כמו לשעון זול שאפשר לפרק, אז אני מודיע לך שהמזימה שלך לא הצליחה ואנחנו נרכיב חזרה את השעון ונפיח בו חיים".
פרץ, שעדיין לא הודיע אם בכוונתו להתמודד על ראשות העבודה, נשמע כמי שנושא נאום בחירות המרמז על כוונותיו העתידיות. במשך דקות ארוכות, עד שמהקהל צעקו לו להפסיק את הנאום הארוך, תקף פרץ את נתניהו, ברק ואביגדור ליברמן, אך מצד שני לא שכח לחבק אליו את בנימין בן-אליעזר החולה. הוא כינה אותו "זקן השבט" ו"עמוד התווך של המפלגה". "אל תיבהלו מהסקרים, זה אתגר גדול. רוח הרעה שנשבה כאן צריכה לצאת, שימו את כל המשקעים מאחור", הפציר בנוכחים.
ועידת המפלגה אישרה ברוב גדול הצעות שנועדו לבטל את חוקת המפלגה שיזם אהוד ברק בעת שכיהן כיושב ראש. בכך למעשה הושבה החוקה הישנה על כנה. כמו כן, אישררה הוועידה את ההחלטה למנות ליושב ראש זמני את מיכה חריש ולמזכ"ל המפלגה את חיליק בר.