שתף קטע נבחר

 

ביטול מינוי הנציב: 'גביזון הודה ביחסים עם עובדת'

אחרי פסילת מינוי נציב השב"ס הבא, מתבררת הסיבה. גביזון הודה כי קיים יחסים מרצון עם עובדת לפני 15 שנה, אך הכחיש קידום כפופה אחרת והענקת הטבות למקורב לאחיו. עוד לפני הפוליגרף, אמר טירקל לאהרונוביץ': המינוי בעייתי, יש לבטלו

הסיפורים שמאחורי הפסילה יוצאים לאור. גורם המעורה בפרשה אמר כי גונדר אלי גביזון, שמינויו לנציב שירות בתי הסוהר בוטל, הודה בפני ועדת טירקל בקיום יחסים מרצון עם אשה שעבדה עמו, לפני 15 שנה. עם זאת, הוא הכחיש כי נסיעות עם עובדת אחרת לאילת ולפולין לא היו נסיעות עבודה וטען כי לא העניק לה הטבות מיוחדות. בנוסף, הוא שלל גם הטענה לפיה "סידר" למקורב של אחיו להישאר בכלא מסוים, למרות דרישת השב"ס להעבירו.

 

 

ל-ynet נודע גם כי ועדת טירקל, שבדקה את המינוי, הבינה שהוא בעייתי והעומד בראשה, השופט יעקב טירקל, אמר לשר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' כי יש לבטלו. אהרונוביץ', שהיה מעוניין במינוי גביזון, התעקש - והורה לוועדה על קיום בדיקה חוזרת, שבמקביל לה ייבדק בכיר השב"ס בפוליגרף. גביזון נמצא דובר שקר בשתי שאלות באותה בדיקת אמת, וכתוצאה מכך נפסל בסופו של דבר המינוי, וניצב אהרון פרנקו מונה במקומו למחליפו של נציב השב"ס הנוכחי, בני קניאק. 


גונדר גביזון. נמצא דובר שקר בשתי שאלות (צילום: שאול גולן)

 

"גביזון הודה במקרה אחד לפני 15 שנה, שבמהלכו קיים יחסים מרצון בינו לבין אישה שעבדה איתו", אמר ל-ynet אותו גורם. "לגבי מקרים נוספים, בהם נטען שנסע עם עובדת הכפופה לו הן לאילת והן לפולין, הכחיש גביזון כאילו היה ביניהם משהו וטען כי מדובר בנסיעת עבודה רגילה. הוא גם הכחיש את הטענה לפיה סידר למקורב של אחיו להישאר בכלא מסוים, למרות כוונת השב"ס כי יעבור לכלא אחר. בסיכומו של דבר, טען גביזון כי מדובר בעלילה, וכי התלונות שהתקבלו נגדו הינן של יריביו ונועדו לפגוע בו ולהכשיל את מינויו".

 

הגורם הבכיר מסר גם כי המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, מייק בלס, העביר לוועדת טירקל חוות דעת של שמונה עמודים, שבהם נטען כי אין מניעה למנות את גביזון לנציב השב"ס. אולם לדבריו, לאחר שהוועדה קיבלה את חוות הדעת הגיעו לידיה

תלונות אנונימיות הקשורות לטוהר המידות וליחסיו עם נשים, ולכך שקידם את אחת העובדות הכפופות לו, באופן בלתי תקין.

 

הוועדה, שבדקה את הנושא, הבינה כי מדובר במינוי בעייתי שלא ניתן יהיה לאשרו בצורה חלקה. בעקבות זאת, נפגש השופט טירקל עם השר אהרונוביץ' ואמר לו שמן הראוי למשוך את ההצעה, כדי למנוע אי נעימות. אולם אהרונוביץ, שמאוד רצה במינוי גביזון, אמר כי המינוי חשוב לו ולכן השניים סיכמו ביניהם כי הוועדה תבדוק שנית את הנושא ובינתיים ייבדק הנציב המיועד בפוליגרף.

 

במקביל, הופיעו בפני הוועדה השר אהרונוביץ' וגביזון עצמו, שהכחיש את כל הטענות נגדו - פרט לקשר עם העובדת. הוועדה דנה בנושא והגיעה למסקנה כי עקב העובדה שהתלונות האנונימיות הגיעו מחמישה גורמים שונים יש לבצע בדיקה מחודשת. היא העבירה את הנושא בחזרה ליועץ המשפטי לממשלה, בטענה כי "אין להם את צוות החקירה המתאים לטפל בנושא". היועץ יהודה וינשטיין, שקיבל את החומרים ואת תוצאות הפוליגרף, העביר לאהרונוביץ' את מסקנתו לפיה המינוי בעייתי - והסאגה הגיעה לסיומה בפסילה, ובמינוי

פרנקו.

 

בשב"ס נרשמה אמש אכזבה כפולה לאחר שבוטל מינויו של גביזון לראשות הארגון ונבחר מועמד מטעם המשטרה. גביזון אמור היה להיות הראשון מבין אנשי השב"ס שמתמנה לעמוד בראש הארגון. הוא היה צריך להחליף את רב-גונדר קניאק שיסיים את שירותו. "חשבנו שמדובר בשעה היסטורית אך התאכזבנו", אמרו בשב"ס.

 

תגובתו של גונדר אלי גביזון לידיעה טרם נמסרה.    

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גביזון. "הכל עלילה"
צילום: יריב כץ
מומלצים