שתף קטע נבחר
 

ויגור טלה עם סלק: קציצות ברוטב אדום

פיתוי הוא חלק חשוב באוכל המוגש לשולחן - הוא צריך להיראות טוב ולהריח מצוין. קציצות הטלה ברוטב סלק הן מנה שמשלבת את טעמים וצבעים ומתאימה לארוחה מושקעת

כדורי בשר טלה ברוטב סלק

מתכון של השף ארז יוסף, "מעדני מיקי" 

 

המרכיבים: 

לכדורי הבשר:

750 גרם בשר טלה טחון

כוס עלי כוסברה קצוצים

100 גרם פנקו (פירורי לחם יפני) או פרורי לחם רגילים

קליפה מגוררת מלימון 1

פלפל צ'ילי אדום נקי מזרעים וקצוץ

2 שיני שום קצוצות

1/2 1 כפיות זרעי שומר טחונים

1/2 1 כפיות זרעי כוסברה טחונים

1/4 כפית לימון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 כוס שמן זית

לטיגון:

שמן זרעי ענבים או שמן קנולה

לרוטב סלק:

סלק גדול

מעט שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון

2-3 ענפי תימין שלמים

2 כפות שמן זרעי ענבים או שמן קנולה

2 סלקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 ליטר ציר עוף

10 חוטי זעפרן

1/2 כוס אוכמניות מיובשות

מלח ופלפל שחור גרוס


קציצות טלה ברוטב סלק (צילום: יעקב הררי) 

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: מערבבים היטב את כל החומרים עד ליצירת מסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ.
  2. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את כדורי הבשר עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג.
  3. רוטב הסלק והבישול: מניחים סלק על יריעת רדיד אלומיניום. מתבלים במעט שמן, ענפי טימין, מלח ופלפל שחור טחון. עוטפים היטב כמו סוכרייה.
  4. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות עד לריכוך. מוציאים, מקלפים ומרסקים למחית.
  5. מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים קוביות סלק ומאדים 2-3 דקות עד שהן עטופות בשמן ומתחילות להגיר נוזלים. מוסיפים ציר, זעפרן, אוכמניות ומחית סלק ומביאים לרתיחה עדינה.
  6. מניחים מעל את הקציצות בשכבה אחת, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות, או עד שהסלקים רכים.
  7. מתבלים במלח ופלפל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קציצות טלה ברוטב סלק
צילום: יעקב הררי
מומלצים