שתף קטע נבחר
 

אביב איטלקי: 3 מתכוני פסטה

הגשם פסק והשדות פורחים באלפי צבעים וריחות. הנה דרך לחגוג את האביב עם שלושה מתכונים איטלקיים: פפרדלה עם פול ירוק, ניוקי עם כרובית וברוקולי ופטוצ'יני ברוטב שום ויין לבן

פפרדלה פונגי עם פול ירוק

המרכיבים:

200 גרם פסטה מסוג פפרדלה (אפשרות להמיר בפסטה ארוכה ורחבה אחרת)

5 גרם (1 כפית) חמאה

5 פטריות שמפיניון חתוכות דק

1 כוס שמנת מתוקה לבישול

1 שן שום כתושה

1/4 כוס יין לבן

1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חייב)

15 יחידות פול ירוק חלוט ומקולף

פרמז'ן לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת עמוקה מטגנים את החמאה, הפטריות והשום למשך כ-2 דקות ומוסיפים את היין הלבן
  2. מטגנים למשך כ-2 דקות נוספות ומוסיפים את הפול, השמנת המתוקה ואגוז המוסקט
  3. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה לדרגת אלדנטה ומסננים
  4. מוסיפים את הפסטה הישר למחבת עם הרוטב, מגרדים רצועות פרמזן ומגישים.


פפרדלה פונגי עם פול ירוק (צילום: אביב קורט) 

 

ניוקי פרחוני

המרכיבים:

200 גרם ניוקי

50 גרם גבינת פרמזן

1/2 כוס יין לבן

5 גרם (1 כפית חמאה)

8 פרחי ברוקולי קטנים

8 פרחי כרובית קטנים

מלח ופלפל שחור טחון

1 שן שום כתושה

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר עם מים רותחים חולטים למשך 2 דקות את הברוקולי והכרובית. לאחר החליטה, מעבירים את פרחי הברוקולי והכרובית לקערת מים עם קרח על מנת לעצור את הבישול.
  2. במחבת עמוקה, ממיסים חמאה ושום על אש נמוכה. מוסיפים את הפרמז'ן והיין ומערבבים היטב ליצירת רוטב סמיך במרקם אחיד.
  3. באותו סיר עם מים חמים מבלים את הניוקי עד שהם צפים. מסננים ומעבירים למחבת יחד עם פרחי הכרובית והברוקולי.
  4. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגישים.


ניוקי פרחוני (צילום: אביב קורט) 

 

פטוצ'יני ברוטב חמאת שום, יין לבן ועלי רוקט 

המרכיבים:

200 גרם פסטה פטוצ'יני

200 גרם חמאה

1/4 כוס פטרוזיליה

1 ראש שום קלוף (או כף גדושה של שום כתוש)

4 שיני שום שלמות

שמן זית (כרבע כוס)

1/2 כוס יין לבן

1 כף עירית קצוצה

מלח ופלפל

רצועות פרמזן לעיטור

 

אופן ההכנה:
  1. חמאת השום: במעבד מזון מכניסים את החמאה, השיניים מראש השום והפטרוזיליה. טוחנים עד לקבלת חמאה בצבע ירקרק ואחיד וללא גושים.
  2. את 4 שיני השום מכניסים לתוך כלי קטן חסין אש ומכסים בשמן זית. אופים למשך כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ומנקים את שיני השום מהשמן. (מומלץ לשמור את השמן המתובל ולעשות בו שימוש כשמן ארומטי)
  3. מבשלים בסיר את הפסטה למידת עשייה אלדנטה
  4. הרוטב: במחבת מטגנים 2 כפיות חמאת שום ואת 4 שיני השום
  5. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד וסמיך
  6. מוסיפים למחבת את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את העירית הקצוצה
  7. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בחופן עלי רוקט טריים וברצועות פרמזן.


פטוצ'יני ברוטב חמאת שום, יין לבן ועלי רוקט (צילום: אביב קורט) 

 

  • אייל הרוש הוא השף של מסעדת בליני (מרכז סוזן דלל, תל אביב) 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פפרדלה פונגי עם פול ירוק
צילום: אביב קורט
מומלצים