אביב איטלקי: 3 מתכוני פסטה
הגשם פסק והשדות פורחים באלפי צבעים וריחות. הנה דרך לחגוג את האביב עם שלושה מתכונים איטלקיים: פפרדלה עם פול ירוק, ניוקי עם כרובית וברוקולי ופטוצ'יני ברוטב שום ויין לבן
פפרדלה פונגי עם פול ירוק
המרכיבים:
200 גרם פסטה מסוג פפרדלה (אפשרות להמיר בפסטה ארוכה ורחבה אחרת)
5 גרם (1 כפית) חמאה
5 פטריות שמפיניון חתוכות דק
1 כוס שמנת מתוקה לבישול
1 שן שום כתושה
1/4 כוס יין לבן
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חייב)
15 יחידות פול ירוק חלוט ומקולף
פרמז'ן לפי הטעם
אופן ההכנה:
- במחבת עמוקה מטגנים את החמאה, הפטריות והשום למשך כ-2 דקות ומוסיפים את היין הלבן
- מטגנים למשך כ-2 דקות נוספות ומוסיפים את הפול, השמנת המתוקה ואגוז המוסקט
- בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה לדרגת אלדנטה ומסננים
- מוסיפים את הפסטה הישר למחבת עם הרוטב, מגרדים רצועות פרמזן ומגישים.
פפרדלה פונגי עם פול ירוק (צילום: אביב קורט)
ניוקי פרחוני
המרכיבים:
200 גרם ניוקי
50 גרם גבינת פרמזן
1/2 כוס יין לבן
5 גרם (1 כפית חמאה)
8 פרחי ברוקולי קטנים
8 פרחי כרובית קטנים
מלח ופלפל שחור טחון
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
- בסיר עם מים רותחים חולטים למשך 2 דקות את הברוקולי והכרובית. לאחר החליטה, מעבירים את פרחי הברוקולי והכרובית לקערת מים עם קרח על מנת לעצור את הבישול.
- במחבת עמוקה, ממיסים חמאה ושום על אש נמוכה. מוסיפים את הפרמז'ן והיין ומערבבים היטב ליצירת רוטב סמיך במרקם אחיד.
- באותו סיר עם מים חמים מבלים את הניוקי עד שהם צפים. מסננים ומעבירים למחבת יחד עם פרחי הכרובית והברוקולי.
- מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגישים.
ניוקי פרחוני (צילום: אביב קורט)
פטוצ'יני ברוטב חמאת שום, יין לבן ועלי רוקט
המרכיבים:
200 גרם פסטה פטוצ'יני
200 גרם חמאה
1/4 כוס פטרוזיליה
1 ראש שום קלוף (או כף גדושה של שום כתוש)
4 שיני שום שלמות
שמן זית (כרבע כוס)
1/2 כוס יין לבן
1 כף עירית קצוצה
מלח ופלפל
רצועות פרמזן לעיטור
אופן ההכנה:
- חמאת השום: במעבד מזון מכניסים את החמאה, השיניים מראש השום והפטרוזיליה. טוחנים עד לקבלת חמאה בצבע ירקרק ואחיד וללא גושים.
- את 4 שיני השום מכניסים לתוך כלי קטן חסין אש ומכסים בשמן זית. אופים למשך כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ומנקים את שיני השום מהשמן. (מומלץ לשמור את השמן המתובל ולעשות בו שימוש כשמן ארומטי)
- מבשלים בסיר את הפסטה למידת עשייה אלדנטה
- הרוטב: במחבת מטגנים 2 כפיות חמאת שום ואת 4 שיני השום
- מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד וסמיך
- מוסיפים למחבת את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את העירית הקצוצה
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בחופן עלי רוקט טריים וברצועות פרמזן.
פטוצ'יני ברוטב חמאת שום, יין לבן ועלי רוקט (צילום: אביב קורט)
- אייל הרוש הוא השף של מסעדת בליני (מרכז סוזן דלל, תל אביב)
פפרדלה פונגי עם פול ירוק
צילום: אביב קורט
מומלצים