שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

אמנות האוכל: עוף פיקאטה

לכל בשלן יש את הדרך בה הוא מבשל, ממש כמו שלכל אמן יש את הסגנון שלו. דניה ויינר אוהבת את האוכל שלה בסגנון "מונוכרומטי" - כמו במקרה של סקלופיני עוף עם צלפים, למשל

יש לי אהבה גדולה מאוד לתחום האמנות, וכמובן אהבה גדולה גם לתחום הבישול. פעמים רבות אני מוצאת את עצמי עורכת השוואה בין סגנונות בישול של אנשים שאני מכירה לבין סגנונות ציור מתולדות האמנות.

 

ישנם אנשים שמבשלים בסגנון "אקספרסיוניסטי" - הבישול שלהם בא מהחוויות שעוברות עליהם באותו ברגע. כשהם במטבח הם מרגישים שהם יכולים לבטא את רגשותיהם דרך האוכל, וחומרי הגלם הופכים להיות פלטה צבעונית ועשירה של הרבה מאוד טעמים ורבדים.

 

ישנם אנשים שמבשלים בסגנון "מופשט" - הם מבשלים בלי ממש לדעת מה הולך לצאת להם בסופו של דבר. האוכל שלהם ירקום צורה וטעם ככל שהם יתקדמו בתהליך הבישול. לבסוף תצא מנה שאי אפשר להגדיר אותה או לשייך אותה ל"מטבח" מסויים.

 

ישנם אנשים שמבשלים בסגנון "מודרניסטי" - אנשים אלה נותנים לכל חומר גלם את המקום שלו, משלבים טעמים וטקסטורות אבל בלי לערבב אותם בצלחת, הם אוהבים לחקור חומרי גלם אבל יתנו לכל טעם מקום של כבוד ובסופו של דבר היצירה תהיה מושלמת רק בביס שמתערבב לו בפה.

 

וישנם אנשים, שאני ביניהם, שמבשלים "מונוכרומטי". אני אוהבת לבחור טעם אחד שיככב וישפיע בכל כוחו על המנה. חומר גלם בודד שצובע את כל המנה בגוונים רבים של טעמים. המנה הזו היא דוגמא קלאסית לסוג בישול כזה: חזה עוף ברוטב של צלפים. הצלפים מעניקים את הצבע שמצליח לתת כל כך הרבה רבדים של טעמים לעוף ויוצר מנה פשוטה וטעימה כל כך.

 

האמת היא שהמתכון הוא של דיאנה, היא מבשלת את המנה אצלה בבית באופן די קבוע ולי מעולם לא יצא לטעום אותה. במהלך הצילומים לא יכולתי לחכות עד שנסיים לצלם כדי לטעום, כשבסוף התיישבנו לאכול הרגשתי שזו מנה שמשקפת בצורה מדויקת את סגנון הבישול שלי וכנראה גם את של דיאנה.

 

עוף פיקאטה (סקלופיני עוף עם צלפים)

מומלץ להגיש עם אורז לבן, פירה או פסטה. אם מעלימים ראיות לצלפים זו מנה שיכולה להתאים לילדים! 

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/4 כוס קמח

מלח

פלפל טרי

1/2 קילו חזה עוף דק

1/4 כוס שמן זית

25 גרם חמאה

3 כפות צלפים

1 כוס יין לבן יבש

2 כפות תימין טרי


הצלפים מתבשלים (צילום: דניה ויינר) 

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הקמח בצלחת ומתבלים במלח פלפל. מצפים את חזה העוף בשכבה דקה של קמח.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת עד שהוא חם מאוד. מוסיפים את חזה העוף למחבת ומבשלים כמה דקות, עד להזהבה, הופכים פעם אחת. מוציאים את העוף לצלחת.
  3. באותה מחבת מבשלים את הצלפים והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהיין מצטמצם ל-1/3 מהכמות.
  4. מוסיפים את החמאה ואת העוף, מרתיחים שוב ואז מנמיכים את האש לעוד 5 דקות.
  5. מסירים מהאש, מפזרים עלי תימין ומגישים. 


סקלופיני עוף עם צלפים (צילום: דניה ויינר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף פיקאטה: סקלופיני עוף בצלפים
צילום: דניה ויינר
מומלצים