שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

עם שוקולד, בלי קמח: טראפלס פקאן

פסח אולי עוד רחוק, אבל נטלי לוין מתכננת כבר עכשיו מה תכין לחג. כדי לא לשעמם את האורחים עם עוד עוגת שוקולד ללא קמח היא הולכת על טראפלס נימוחים עם הפתעה קראנצ'ית

תמיד בתקופה הזאת של השנה אני מתמלאת במחשבות על קינוחים לליל הסדר ומתנות לחג. חג הפסח הוא אחד החגים השנואים עלי, למען האמת, לא בגלל האוכל המגביל או משהו כזה, אלא בעיקר בגלל ההכנות הבלתי נגמרות לקראת החג הזה, שמתחילות לפעמים חודש וחצי או חודשיים מראש. הניקיונות האינסופיים, סידור הבית וצחצוחו (חמץ אמור להיות רק באזור המטבח, לא?), וגם בניית תפריט מעניין וטעים לערב החג.

 

קינוחים נטולי גלוטן אני מכינה לאורך כל השנה, אלא שבפסח אני תמיד מנסה למצוא משהו חדש שעוד לא הכנתי, גם כדי לא לשעמם את האורחים בעוגת שוקולד ללא קמח (שכבודה במקומה מונח, אבל מה לעשות, כבר מזמן אינה מהווה הפתעה גדולה), וגם כדי לא לשעמם את עצמי. טראפלס הם האופציה הטובה והפשוטה ביותר לקראת החג הזה, וניתן להכין אותם בכל פעם בטעמים חדשים.

 

הטראפלס הבאים יכולים להוות גם מתנה קטנה ונפלאה לכל מי שאתם אוהבים. אני אוהבת להכין אותם בצורת ריבועים, להכניס לשקית צלופן ולקשור בסרט צבעוני - מתקבלת מתנה מתוקה ויפה, מלאת מחשבה יותר מכל בונבוניירה או פרחים שקונים בסופר. הטראפלס הבאים משלבים אלמנט חגיגי נוסף - אגוזים, שגם הם הופכים את הממתק הזה מסתם תערובת שוקולד ושמנת למשהו קצת יותר מיוחד.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • שומרים את הטראפלס במקרר עד שבוע וחצי בקופסא אטומה.
  • ניתן להקפיא את הטראפלס המוכנים עד כחודש.
  • מומלץ להגיש את הטראפלס בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר.
  • אפשר להכין את הטראפלס גם בצורה העגולה המסורתית.
  • אם לא אוהבים פקאנים אפשר להמיר באגוזי לוז או שקדים.
  • סירופ תירס ניתן להשיג בכל סופר באיזור של מוצרי האפייה. במידה ואין לכם, אפשר להמיר בדבש באותה כמות, אם כי הטעם מעט ישתנה. 


מקסימים, טעימים וחגיגיים (צילום: נטלי לוין)

 

טראפלס פקאן וברנדי

המרכיבים (ל-100 טראפלס מרובעים):

450 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו

250 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח

1 כף סירופ תירס

50 גרם חמאה רכה

3 כפות ברנדי

100 גרם אגוזי פקאן גרוסים

4-5 כפות קקאו לציפוי

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את השוקולד לחתיכות קטנות ומניחים בקערה בינונית.
  2. בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה, מלח וסירופ תירס ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה. כשהתערובת מתחילה לרתוח מסירים מהאש ומוזגים על השוקולד הקצוץ. ממתינים כדקה, וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
  3. מוסיפים את החמאה והברנדי וטורפים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בתערובת.
  4. מוסיפים את אגוזי הפקאן הגרוסים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ומצננים במקרר 3-4 שעות, עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
  6. מוציאים את התערובת מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל 2*2.
  7. מגלגלים את הטראפלס החתוכים בקקאו, עד שהם מצופים היטב.
  8. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
  • לכל הכתבות של מתוק בפה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טראפלס פקאן וברנדי - לטעימה ולמתנה
צילום: נטלי לוין
מומלצים