שתף קטע נבחר
 

שריג: "אין לי בעיה שסוכן ירוויח מיליון דולר"

למרות נסיונות ההרגעה של האוצר, סוכני הביטוח זועמים בעקבות החשש מכניסת הבנקים לייעוץ פנסיוני במקומות העבודה ופיקוח על מבנה העמלות לסוכנים. המפקח על שוק ההון: "אנחנו רוצים לוודא שאין פוטנציאל לניגוד עניינים". המשנה למנכ"ל הראל: "המוטיבציה של הסוכנים תלך ותרד"

הקרב על עמלות הסוכנים: אחרי שהבהיר אתמול המפקח על שוק ההון פרופ' עודד שריג כי אין כוונה להכניס את הבנקים למקומות העבודה ולאפשר להם לייעץ בתחום הפנסיוני למעסיקים ולעובדים, מסביר היום (ג') שריג, בכנס לשכת סוכני הביטוח, את הצורך ברפורמה בשוק החיסכון הפנסיוני, אותה הוא מקדם בחודשים האחרונים.

 

 

"יש מבנה לתגמול שעלול ליצור בעיות. כל ייעוץ הוא מוטה. אנחנו מנסים לגרום לכך שהתמריצים יהיו כך שהייעוץ יהיה כמה שפחות מוטה", אמר שריג בכנס, והוסיף בהלצה, מול מבטיהם הכעוסים של סוכני הביטוח, "נראה שאני צריך ללבוש שכפץ".

 

המפקח הסביר כי בכוונת האוצר לגרום לכך שהתגמול שמקבל סוכן הביטוח מהגוף המוסדי, המנהל את החיסכון, יותאם למשך הזמן בו מעניק הסוכן שירות לחוסך וכן שלא יווצר ניגוד עניינים בעקבות הטבות שמעניקים הגופים המוסדיים לסוכני הביטוח.

 

"אין לי בעיה אם סוכן ירוויח מיליון דולר בשנה. המטרה שלנו היא לא לדאוג לכך שתהיה רמה נמוכה של תגמול, אלא למנוע תמריצים בעיתיים. אנחנו רוצים לוודא שאין פוטנציאל לניגוד עניינים", אמר שריג והוסיף כי צריך שהתמריצים יהיו מידתיים, שלא ינתן 90% מהתגמול על המכירה ורק 10% על השירות. תגמול צריך להיות ממושך ולכלול גם את השירות".

 

שריג חזר והדגיש כי כל מה שנכתב בטיוטות אותם פרסם בימים האחרונים, זה רק התוכנית התיאורטית ואילו כל מה שיקרה בפועל "זה רק אחרי שנדבר".

 

בפאנל שהתקיים מאוחר יותר, במסגרת הכנס, אמר רג'ואן גרייב, המשנה למפקח על שוק ההון בנוגע לייעוץ הפנסיוני: "יש היום בעיה, שהבנק נותן את הייעוץ - לא בטוח שההוראות מגיעות עד הסוף מבחינת התשתית. אנחנו נקבע כללים שהבנק ישלים את התהליך מול המעסיק". עם זאת גם הוא ניסה להרגיע והבהיר: "גם מבחינת המפקח על הבנקים יש איסור לייעץ מחוץ לסניף".

 

ניר כהן, המשנה למנכ"ל הראל ביטוח אמר כי בעקבות ההתערבות "המוטיבציה של הסוכנים תלך ותרד". לדבריו, אם יש התערבות בעמלות הסוכן, צריכה גם להיות התערבות בעמלות של כל מפיץ או משווק אחר, שכיר או עצמאי וזה כולל גם את הבנקים וגם את חברות הביטוח הישירות.

 

המשנה למפקח דחה את טענות הסוכנים על כך שהפיקוח פועל באופן שיטתי נגדם וציין כי עד שנת 2004 סוכני הביטוח לא נתנו ייעוץ בגמל. לדבריו, בזכות אגף שוק ההון באוצר הסוכנים נכנסו גם לתחום הגמל שהיקף החסכונות בו עומד על כ-300 מיליארד שקל. "אנחנו הכנסנו אותם לשם. אז זה לא שהאגף נגד הסוכנים", אמר גרייב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עודד שריג
צילום: גיל יוחנן
מומלצים