שתף קטע נבחר
צילום: גלעד קוולרציק

לא חס על החסה

בניסיון לברוח מנקיונות הפסח יצא ניר צוק לביקורי קרובים שגרים רחוק. כשגילה שכולם מנשנשים חסה לא היתה לו ברירה אלא לאמץ אותה לחיקו ולחיכו עם שלושה סלטים פריכים

החורף הולך ואוזל. זקנות הישוב כבר מתחילות בחשבונות משפחתיים זולים לקראת פסח ובעלי רשתות השיווק כבר מחככים ידיהם בתאווה לקראת עגלות החג העמוסות. אני מנצל ימים נפלאים אלו של פריחה צהובה אין סופית בצידי הדרכים, כדי לפתוח את גג המכונית ולנסוע לביקורים משפחתיים (מה לא עושים כדי להתחמק מנקיונות פסח במסעדה).

 

עברתי אצל דודתי במושב, והיא לקחה אותי בגאווה לסיור בגינת הירק שלה: צנוניות, גזרים, שומר טרי והמון חסה שפורחת בחמרה החיוורת באזור השרון. היא סיפרה לי כיצד בעלה יוצא כל בוקר לקטוף חסה טרייה לסלט של ארוחת הבוקר.

 

משם נסעתי לאחי הגדול בהרי ירושלים שהודיע לי שיש לו הפתעה "מדהימה" בשבילי. שוב הוציאו אותי לגינת ירק, הפעם, על טראסה צופה לנוף המדהים של הרי ירושלים. חסה עסיסית ורוקט חריף הרכיבו לנו ליווי מושלם ליין הלבן והפריך של הצהריים.

 

כל העולם אוכל חסה מגידול ביתי ורק אני, יפואי, לא מגדל דבר ורק מעביר את הירקות לצלחת. חלום מבשיל למנת פילה בקר עטוף במנגולד. עצב הופך למרשמלו ושמחה נהיית למוס יוגורט חמצמץ.

 

לסיום יום של טיולים בארץ, הגעתי לחברים יקרים וצמחוניים לארוחת ערב. קבלת הפנים כללה שמפניה חלקה ומופלאה עם סלקים קטנטנים על מקל, שמתיקותם הלמה אותה באופן מדהים. מייד לאחר מכן הגיע סלט חסה ערבית עם גבינת עיזים וויניגרט דבשי נפלא. בסופו של יום הגעתי למסקנה שכמעט עשור לא יצאתי מהמסעדה לטיולים, ואין שום סיבה להתחיל להסתובב בארץ בשביל לאכול חסה שלוש פעמים ביום, פריכה וטבעית ככל שתהיה.

 

סלט ליד בשר

המרכיבים (6 מנות):

2 ראשי חסה ערבית צעירה

1/2 כוס שמן זית

1 כף סילאן

1 כף בלסמי מצומצם

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

6 צנוניות

18 זיתי קלמטה מגולענים

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עלי החסה ומייבשים היטב. קורעים בידיים לחתיכות בגודל נוח לאכילה.
  2. טורפים היטב את כל חומרי הרוטב.
  3. חותכים את הצנוניות לגפרורים (ז'וליינים).
  4. בקערה ענקית מערבבים את כל המרכיבים עם הרוטב, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.


סלט ליד בשר (צילום: דודו אזולאי) 

 

חסה צלויה ברוטב שום

המרכיבים (6 מנות):

6 לבבות חסה (אפשר לקנות מוכנים או להשתמש רק בחלק הפנימי, הבהיר והפריך ביותר של החסה)

1 צרור בצל ירוק

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ-2 לימונים

3 שיני שום

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את השום על פומפייה. מערבבים עם מיץ הלימון וחצי מכמות השמן.
  2. חוצים את לבבות החסה וקוצצים את הבצל הירוק.
  3. מלהיטים מחבת גדולה ושטוחה. צולים לרגע את החסה והבצל הירוק מכל הכיוונים, ומעבירים לצלחת הגשה.
  4. יוצקים את רוטב השום על החסה באופן אחיד. מתבלים במלח ופלפל.


חסה צלויה ברוטב שום (צילום: דודו אזולאי) 

 

סלט החורף של נועה צוק

המרכיבים (6 מנות):

1 ראש חסה ערבית, שטופה ומיובשת

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור שמיר

1/3 כוס שמן זית

2 כפות צלפים

3 כפות פרמזן איכותי מגורר

3 עגבניות

מיץ מ-1 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את העגבנייה מהגרעינים וחותכים לרצועות.
  2. חותכים את החסה לרצועות דקות. קוצצים את הכוסרב, הפטרוזיליה והשמיר.
  3. מערבבים את כל המרכיבים.
  4. מתבלים במלח, פלפל ומגישים כמנה ראשונה עשירה ונפלאה.


סלט החורף של נועה צוק (צילום: דודו אזולאי) 

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תבחרו את החסה שלכם
צילום: דודו אזולאי
מומלצים