שתף קטע נבחר
 

יש חור בעוגה: קוגלהוף שוקולד צ'יפס

הגרמנים מכירים אותה כגוּגֵלהוּפְּף והצ'כים מעדיפים לקרוא לה בבווקה אבל זה לא משנה את העובדה שהיא תמיד חגיגית, טעימה ואפילו מתאימה בתור מתנה. להלן גרסת השוקולד צ'יפס

קוגלהוף שוקולד צ'יפס

מתכון של שי-לי ליפא

 

המרכיבים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ):

לבצק:

1/2 2 (350 גרם) כוסות קמח

1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרים (25 גרם) מפוררת

1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים

1/2 (100 גרם) כוס סוכר

1 ביצה בינונית

1 חלמון (מביצה בינונית)

1 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

100 גרם שוקולד צ'יפס

לשימון התבנית:

20 גרם חמאה רכה

מעט קמח


קוגלהוף שוקולד צ'יפס (צילום: פיליפ מיטראי)

 

אופן ההכנה:
  1. משמנים תבנית בחמאה, מקמחים מעט, מנערים מקמח עודף ומעבירים למקפיא.
  2. בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבלים כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
  4. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
  5. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוגלהוף שוקולד צ'יפס
צילום: פיליפ מיטראי
מומלצים