אושר: אסור לפרסם צילום נפגעי פיגוע או תאונה
רק 7 חברי כנסת השתתפו בהצבעה, וכולם תמכו בחוק החדש. למרות שהביעו התנגדות, אנשי התקשורת לשעבר במשכן נעדרו
מעתה כבר לא יפורסמו בעיתון ובאתרי האינטרנט תמונות של נפגעים מזירות תאונות, פיגועים ואסונות. כך אישרה אתמול (יום ד') הכנסת בקריאה שנייה ושלישית. בדיון שבו השתתפו רק שבעה ח"כים וכולם הצביעו בעד, לא נכחו העיתונאים ואנשי התקשורת בקרב חברי המשכן שהתנגדו לחוק.
לאחר אישור הצעת החוק, אמר אחד מיוזמיה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) כי "לא נאפשר שיהפכו את הנפגעים ובני משפחותיהם להיות המסבירנים של האירוע".
ח"כ אברהם מיכאלי (ש"ס) שהציג את החוק מתוקף היותו חבר ועדת חוק חוקה ומשפט, הוסיף: "זהו חוק מאוזן, כדי להגן על אלה שאין להם יכולת להגן על עצמם, אלה הנפגעים בתאונות דרכים ובפעולות
טרור".
לדבריו, "אין בחוק שום כוונה לפגוע באמצעי התקשורת ובעבודה שהם עושים. להפך, לעיתונאי שחש נפגע תהיה זכות לעמוד על זכותו לפרסם את הצילומים בדיון שיערך בסוגיה זאת".
בין המתנגדים לחוק היו חברי הכנסת נחמן שי ומירי רגב, ששימשו בעבר דוברי צה"ל וחברת הכנסת שלי יחימוביץ', עיתונאית לשעבר. טענתם המרכזית הייתה כי "יש להניח את שיקול הדעת בידי אמצעי התקשורת, המחויבים למנוע פגיעה בפרטיות הנפגעים באירועים שכאלה – מתוך אחריות שהפגינו גם בעבר". להצבעה, כאמור, הם לא הופיעו.