תלמידים טובים באמצע החמ"ד
"אפשר לסחוב לך את הסל, גבירתי?", "האם תסכימו לתרום עבור נזקקים לפסח", "אדוני רוצה שאביא לו משהו למיטה?" - אלו חלק מהמשפטים שהיו שגורים על שפתותיהם של רבע מיליון תלמידים החינוך הממלכתי-דתי, שיצאו ליום של מעשים טובים
באופקים נשלחו תלמידי בית הספר הממלכתי-דתי "נחלים" במועצה מרחבים, לעזור למבוגרים בסחיבת מוצרים בשוק, ואלה נדרשו בתמורה לספר לצעירים על קורותיהם ולהחכימם מניסיון חייהם. בבית הספר לחינוך מיוחד "מעלות" באשדוד יצאו הילדים לעבודות ניקיון בשטחים ציבוריים, ואירגנו "יום כיף" לקשישות תושבות העיר: תלמידי מגמת עיצוב השיער וטיפוח החן עשו להן "פן", ואלה ממגמות האמנות כיכבו במופע ריקוד ומוזיקה, בכלי נגינה ממוחזרים שהכינו בעצמם.
גולת הכותרת של האירועים הייתה איסוף מזון עבור הנזקקים לקראת פסח ממרכולים ומבתים פרטיים בכל רחבי הארץ. מקריית שמונה בצפון ועד אילת בדרום פשטו תלמידי החמ"ד על רשתות שיווק, מכולות קטנות ועוד, וביקשו מהקונים לייחד מצרך אחד לנזקקים, בתקווה לספק עשרות-אלפי מנות מזון לקראת פסח.
משיפוץ שכונות - עד בתי תמחוי
משימות נוספות שביצעו התלמידים במהלך היום: כתיבת סיפור חייהם של קשישים, איסוף כסף וקניית
ביגוד לחג לילדים נזקקים, ביקור חולים במחלקות האונקולוגיות, שיפוץ שכונות, אימוץ ושיפוץ אנדרטאות, ניקוי בתי תמחוי והכנת מזון לקליינטים ועוד.
ראש מנהל החינוך הדתי במשרד החינוך, הרב ד"ר אברהם ליפשיץ, אומר כי "מטרת היום היא בין השאר להוכיח שחינוך לא חייב להיות מורכב רק מציונים וכי אנחנו לא נמדדים רק על פי יכולתנו הקוגניטיביות. כפי שראינו היום, בעזרה לזולת יכולים להצטיין אפילו
ילדים בעלי פיגור שכלי, וכל ילד וילד באשר הוא, ובכך לשפר את תדמיתו של כל ילד בעיני עצמו. ההיענות של התלמידים וההורים למבצע ריגשה אותי מאוד, ואנחנו מקווים ומאמינים שהחסדים לא יהיו אירוע של יום אחד אלא אירוע מתמשך לטובת עם ישראל".
סקר ynet-"יסודות", שפורסם לרגל שבוע החמ"ד, הציג תמונת מצב מעט עגומה בנוגע לדרך שבה נתפס החינוך הדתי בציבור. 58% מכלל הנשאלים בסקר אמרו כי הוא נתפס כמתבדל מן החברה הישראלית, ולדעת החילונים גם לא מעורב מספיק בחברה. עם זאת, מרבית הנשאלים ציינו כי עוצמתו של החינוך הדתי היא בראש ובראשונה בחינוך לערכים.