שתף קטע נבחר

פתאום נהיה קיץ: הלילה השעון הוזז קדימה

אחרי ארה"ב ואירופה, גם אנחנו העברנו את השעה: בשעה 2:00 זזו מחוגי השעון קדימה ושעון הקיץ נכנס לתוקפו. על-פי התכנון, שעון החורף יחזור בין ראש השנה ליום כיפור

שבועיים וחצי לאחר ארצות-הברית וכמה ימים אחרי אירופה - גם ישראל עברה לשעון קיץ. הלילה בשעה 2:00 זזו המחוגים קדימה לשעה 3:00. שעון הקיץ יימשך השנה 185 ימים והוא יסתיים ב-2 באוקטובר, בין יום כיפור לראש השנה.

 

 

בהתאם ל'חוק קביעת הזמן' - התשס"ה (2005), מדי שנה יחל בישראל שעון הקיץ ביום שישי האחרון, שלפני ה-2 באפריל בשעה 2:00 , ויסתיים ביום ראשון האחרון, שלפני י' בתשרי, בשעה 2:00.

 

עם זאת, נעשים עדיין מאמצים לדחות את מועד סיום השעון, כך שיחול כמה שבועות לאחר מכן - כמו באירופה ובארצות-הברית. 61 חברי כנסת, מהאיחוד הלאומי ועד בל"ד, חתמו השבוע על עצומה הקוראת לראש הממשלה לקבוע תאריך לועזי קבוע לסיום שעון הקיץ. מטרת העצומה, בשיתוף עם ארגון רבני "צוהר", היא לשים קץ לוויכוח התמידי שעולה לפני ההחלפה בין שני השעונים.

 

שעון הקיץ במרבית העולם המערבי הוא ארוך יותר מאשר בארץ: במרבית מדינות ארה"ב הוא נמשך ממרץ עד נובמבר, ובמרבית מדינות אירופה - ממרץ עד אוקטובר. ברוסיה הוחלט השנה להזיז את מחוגי השעון באופן קבוע כך ששעון הקיץ יחול במשך כל השנה. בחלק מאזורי הזמן של רוסיה שעון הקיץ מזיזים בקיץ את השעון בשעה נוספת.

 

הפעלת שעון הקיץ בישראל מלווה מאז שנות ה-80, והפעלתו מלווה במחלוקת בין דתיים, השואפים

 לקצר אותו כדי להקל על הציבור לקום לתפילות בימים הנוראים, לחילונים, השואפים להאריך אותו כדי לשפר את איכות החיים. יש לציין שמחלוקות דומה קיימת גם במדינות המזרח הרחוק, שבה שעון הקיץ נתקל בהתנגדות עזה של ארגוני הדייגים והחקלאים, ושל אנשי החינוך, שטוענים שהוא מקשה על הילדים לקום לבית הספר ולהכין שיעורי בית. במדינות מזרח אסיאתיות, כמו יפן, טייוואן ודרום קוריאה, שעון הקיץ מופעל רק בחלק מהשנים או שאינו מופעל כלל. 


פורסם לראשונה 01/04/2011 00:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  מיכאל קרמר
ב-2:00 הזיזו את המחוגים לשעה 3:00
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים