שתף קטע נבחר

 

תביעה נגד פייסבוק: "סיכנה חיי יהודים בעולם"

פעיל ימין אמריקני תובע את מנכ"ל פייסבוק על שהתעכב בהסרת העמוד שקרא לאינתיפאדה פלסטינית שלישית. לדבריו, האינטרס לכך היה כלכלי, וההתעכבות ליבתה את שנאת ישראל. הוא דורש פיצוי של מיליארד דולר - בשם העם היהודי

<< תחקיר מיוחד: בעקבות האייפד הגנוב

 

מארק זאקרברג, מנכ"ל פייסבוק, נתבע על שסיכן את חייהם של יהודי העולם. לדברי מגיש התביעה, לארי קליימן, ההשתהות של פייסבוק בהסרת העמוד שקרא לאינתיפאדה פלסטינית שלישית מקורה באינטרס כלכלי. לפי דיווח של ZDnet, זאקרברג נתבע במיליארד דולר בגין התנהלות פייסבוק בפרשה.

 

העמוד עלה לאוויר באמצע החודש שעבר, וזכה ליותר מ-350 אלף לייקים. מבקריו מילאו אותו בקריאות נאצה נגד ישראל, תכנים אנטישמיים ותעמולה פרו פלסטינית. מקימי העמוד קראו לפלסטינים לפתוח באינתיפאדה שלישית ב-15 במאי, יום הנכבה.

 

למרות שפייסבוק קיבלה פניות רבות מישראלים ויהודים מודאגים מרחבי העולם, שדרשו להסיר את עמוד ההסתה – נמנעה פייסבוק מלהגיב במשך מספר שבועות. בשבוע שעבר אמרה דוברת מטעם הרשת החברתית שהעמוד אמנם מותח ביקורת על גוף פוליטי, אולם לא עובר על תנאי השימוש באתר. בנוסף, פייסבוק מעודדת עמודים פוליטיים מסוג זה, בשל העניין הרב שהם יוצרים. יממה לאחר פרסום התגובה הוסר העמוד מן הרשת. מפעילי העמוד הקימו אותו מחדש, תחת שם שונה, ואיתו - עוד מספר עמודים זהים, שזכו לגם הם ללייקים רבים.

 

פייסבוק פונה ללב המוסלמי

לפי קליימן, זאקרברג השתהה בהסרת העמוד משום שנהנה מהסיקור התקשורתי הנרחב לו זכתה הפרשה. לדבריו, הנהלת פייסבוק רצתה לנצל את הפופולריות הגואה של האתר במזרח התיכון, לאחר התפקיד המשמעותי שמילאה בתיאום בין גורמי האופוזיציה בהפיכה במצרים שארעה בחודש שעבר.

 

במדינות מוסלמיות רבות פייסבוק נתפס בתור אתר משחית ואיום על דרך החיים המקומית, ועל כן שיעור השימוש בו נמוך בהרבה מאשר במדינות דמוקרטיות מערביות. תקשורת חברתית נוחה, משחקי פנאי ויתר מאפייני פייסבוק לא הצליחו לשבות את ההמונים במדינות ערב. לפי קליימן, זאקרברג ראה בעמוד הזדמנות נדירה ששווה לנצל כדי למשוך את הגולש הערבי, ואיתו - את המפרסמים המקומיים.

 

פייסבוק טרם הגיבה לפרסומים. לארי קליימן הוא מייסד קרן Judicial Watch, שפועלת למען שקיפות משפטית וזכויות אדם מול מערכות החוק והמשפט בארצות הברית. הוא גם התמודד על מקום בבית הנבחרים האמריקני ב-2004. בהודעה שפרסם, דורש קליימן שתביעתו תוכר כייצוגית, שכן מעשי פייסבוק סיכנו לראייתו את כל היהודים באשר הם.

 

מה דעתכם? האם פייסבוק מימשה את זכות מפעילי העמוד לביטוי ומחאה, או שסיכנה את חייהם של יהודים ופלסטינים רבים בהשתהות? ספרו לנו בטוקבקים ובפייסבוק שלנו  

 

מה הכינה לכם גוגל לאחד באפריל? >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם זאק מסכן את החיים שלך?
מומלצים