שתף קטע נבחר

יורדים לסיני: "חטיפה? גם ביפן ובאיתמר מסוכן"

אזהרת המסע לא צפויה לגרום למכורים לסיני לחפש תחליפים. "זו עדיין בועה של שקט וטבע", אמרו. במטה ללוחמה בטרור הזהירו משיתוף פעולה בין המחבלים לבדואים, ומנהל אתר הנופש בנואיבה מבקש להרגיע: "אצלנו אין בעיות, הכל בטוח כאן"

ההתרעה הכללית הפכה לאזהרה מחטיפה . במטה ללוחמה בטרור קראו אמש (שבת) לצאת מיד מחצי האי מחשש לפיגוע מיקוח, אולם נראה שהישראלים המכורים לסיני לא מתכוונים לשנות תוכניות.

 

ברשות שדות התעופה העריכו לפני הוצאת אזהרת המסע כי כ-25 אלף איש צפויים לעבור במסוף טאבה במהלך החג, גידול משמעותי ביחס לתחילת ההפגנות במצרים - אז עברו במסוף רק כ-100 בני אדם ביום. בעקבות חיסול חוליית הטרור ופרסום האזהרה, אומרים ברשות כי המספר צפוי להיות נמוך יותר.  

 


"החושות התמלאו כמו פעם". החוף בנואיבה (צילום ארכיון: אביגיל עוזי)

 

הישראלים שעושים מדי חג את הדרך דרומה לא צפויים לחפש תחליפים. מיכל שמיר, מנהלת בית הספר לאמנות במכללת ספיר, שנוסעת לסיני כבר שנים רבות ואף הדריכה שם טיולים, סיפרה כי גם בפסח הקרוב היא אמורה לנפוש בחצי האי: "אני לא מזלזלת באזהרות, אבל שוחחתי עם אנשים שהיו לאחרונה בסיני והם אמרו לי שהצבא המצרי התפרש בשטח. זה משרה ביטחון".

 

שמיר, שגם בסוכות השנה היתה בסיני, אמרה כי אז "היו שם הרבה אנשים, והחושות התמלאו ממש כמו פעם. האזהרות והפרסומים אמנם גורמים לי לחשוב פעמיים, אבל צריך לזכור שסיני גדולה פי 3 מישראל והצבא המצרי שומר שם באופן קפדני. אני יכולה לומר כי ככל שניסע יותר ונכיר את הבדואים שם, נהיה פחות מאוימים ונרגיש יותר בנוח".

 

על פי המטה ללוחמה בטרור, בדואים שותפים לתכנון חטיפות. "גורמי הטרור שוהים בסיני ומתאמים הכנות לפיגוע מסוג זה עם סייעניהם מקרב שבטי הבדואים המקומיים", נאמר באזהרת המסע, בה קראו לישראלים לצאת מיד מסיני, וליצור קשר עם קרוביהם.

 

המנהל בנואיבה: "שומרים על הישראלים"

למרות זאת, גם קארין לוינזון לא מתכוונת לוותר על החופים שטופי השמש. "אני מודעת לזה שסיני היא קן צרעות ולא ממליצה לאף אחד אחר לנסוע, אבל עליי באופן אישי הפרסומים האלה לא משפיעים", אמרה. "כל עוד מעבר טאבה פתוח אני אמשיך לנסוע. לדעתי האישית זה לא מסוכן יותר מכל מקום אחר, סכנות יש בכל מקום - מיפן ועד איתמר".

 

היא ניסתה להסביר את הקסם של חצי האי: "בשבילי סיני היא בריאות נפשית. אמנם זה לא הבתוליות הראשונית והפסטיבלים של שנות ה-70 בנואיבה, אבל עדיין זו בועה של שקט וטבע". 

 

לעומתה, תיירת מתמידה אחרת לסיני, תמר שק, נשמעת סקפטית יותר: "יכול להיות שלא אסע הפעם. האירועים האחרונים במצרים משנים את המצב בסיני ויכול להיות שאוותר על הנסיעה, למרות תחושת הבית שלי שם".

 

למרות האזהרות החמורות, איברהים מוחמד-מוזינה, מנהל אתר הנופש של הדיונה הגדולה בנואיבה, מבקש להרגיע. "כרגע אין אצלנו ישראלים, אבל התקשרו הרבה אנשים שמתכוונים להגיע בפסח", אמר בשיחה עם ynet. "אצלנו אין בעיות והכל בטוח. אנחנו שומרים על הישראלים ואני מזמין אותם להגיע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בועה של טבע". שקיעה בסיני
צילום: אסף שהרבני
פסח בסיני. גם הפעם הישראלים יחצו את הגבול
צילום: חן ווקס
מומלצים