שתף קטע נבחר

 

ידידי, הזימרת?

לשלל האמנים המבקשים לחדור אל הקונצנזוס הפלייליסטי עם שירי אמונה ורוחניות, מצטרף רועי ידיד, ששחרר בעבר את להיט ההתנתקות. עכשיו הוא רוצה להיות זמר של כולם

עם קול מלטף ורזומה רב שנים של זמר חתונות, משיק רועי ידיד (30) אלבום סולו שני, שמרגיש לו כמו הראשון. ולא, הוא לא מתכוון להפסיק לשמח, אך מביא באלבומו החדש גם את הצד הפחות דינמי של החיים.

 

  •  

    דומה כי מאז ימי הביניים לא היתה עדנה כזו לשירה היהודית. מידי שבוע יוצאים כמה אלבומים מסחריים לשוק הרווי, וחלקם הגדול נושאים בחובם הבטחה לחידוש. בדומה לחבריו לז'אנר המוזיקה היהודית, גם ידיד עושה פנייה חדה בפנייה לקהלים חדשים, ומבקש לצאת מן הגטו הדתי אל מרכז הפלייליסט הישראלי. וצפוף שם.

     

    מפגש גורלי

    לפני כחמש שנים הוציא אלבום סולו ראשון, שזכה להצלחה בלתי מבוטלת עם הלהיט "את לי ארץ" שהפך,

    במידה רבה, להמנון ההתנתקות עם מקומות ראשונים במצעדי הנישה, רינגטונים ואבק תהילה. קהל היעד היה מוגדר וברור, והמכירות – בהתאם. אבל מפגש עם המפיק המוזיקלי נדב ביטון (שעובד, בין היתר, עם אמנים בסדר גודל של עמיר בניון, יהודה מסס והראל מויאל) - שינה את כללי המשחק.

     

    "לי היה דווקא טוב ונוח במקום שבו אני נמצא בציבור הדתי והחרדי", ידיד מודה. "אבל הדיסק שלי הגיע לידיו של נדב ביטון, והוא אמר שאני חייב לפרוץ מהנישה הזו. הוא דחף אותי לעשות דיסק שידבר לקהלים גדולים בחברה הישראלית, ואני הלכתי אחריו. לקחתי את ההצעה שלו בשתי ידיים".

     

    במהלך העבודה באולפן הפגיש ביטון בין ידיד ובניון, שהתלהב ותרם גם הוא לאלבום. "יצא לי ממש להתחבר אליו ברמה האישית", ידיד מספר. "עמיר הוא אדם שלא ממהר להיפתח בקלות, ודי סוגר עצמו בפני זרים, ותוך כדי עבודה ניהלנו שיחות נפש על כל מה שאפשר. כשביקשתי ממנו שייעץ לי, הוא שמח לעזור. הוא ישב איתי על כל שיר, וייעץ לי מה כדאי לעשות איתו מבחינה מקצועית, וכל מה שהציע - יצא מבורך ולטובה".

     

    שירים מהחיים

    מספר כותבים משתתפים באלבום החדש, "רגע של ניצחון", המורכב רובו ככולו מלחניו של ידיד עצמו: "ברגע שהחלטתי לקחת את ההצעה של ביטון, התחלנו לבחור חומרים במשנה זהירות ממש: שירים יהודיים המדברים על אמונה בבורא במוצהר, לצד שירים המושתתים על מילים הלקוחות מן המקורות, ואחרים המכוונים לגמרי לקהל הרחב, שיכול לפרש את השיר בדרכו".

     

    אחד השירים באלבום נכתב בעקבות הפיגוע בעצמונה בו נפצע אחיו באורח קשה: "בשיר 'אתה יודע' יצאתי מנישת המלחין בלבד, בעקבות הטראומה המשפחתית שלנו", ידיד אומר. "חברו הטוב ביותר של אחי נהרג בניסיון להציל את חייו של אחי. הוא זחל עליו, כדי להגן עליו מפני רימון שנזרק לעברו. החבר קיבל את הרימון במקומו".

     

    בשיר "אני איש של חורף" מובא סיפור אישי של כותב אחר, שאחיו נהרג בתאונת אימונים בצבא. "על רבים מהשירים לא רציתי לגלות מדוע הם נכתבו", ידיד אומר. "שכל אחד ינסה להתחבר לשיר בדרכו".

     

    רצה לפתח אישיות

    את דרכו המוזיקלית החל רועי ידיד כשהוא בן 15 בלבד, אך הפריצה הגדולה שלו הגיעה בעקבות השירות הצבאי בלהקת הרבנות הצבאית. "בזכות המנצח משה מונה רוזנבלום, נחשפתי למוזיקה הדתית והחסידית", מודה ידיד. "עד אז הייתי דתי-מינוס. ושרתי בעיקר שירי מועדונים ומוזיקה מזרחית. בכלל, השירות הצבאי קירב אותי לדת". 

     

    באמצע שירותו קיבל ידיד הצעה מפתה למדי לסדירצ'יק העושה את צעדיו הראשונים בעולם המוזיקה החסידית: להצטרף לתזמורת החתונות "ענבי הגפן", המוכרת זה שנים בציבור הדתי-לאומי. והשאר היסטוריה - כבר 11 שנים שהוא סולן הלהקה, ואף הוציא עימה אלבום.

     

    "כשמוציאים דיסק עם להקת חתונות – הוא מורכב משירי חתונה ורובו גרסאות כיסוי", אומר ידיד. "ואני חשתי רצון עז לפתח אישיות, ולא להיות רק זמר חתונות. רציתי להוציא לאור שירים ששמרתי במגירה. כך יצא האלבום הראשון שלי, בשנת 2006, עם הלהיט 'את לי ארץ'. זה הפך אותי לאמן עם חומרים משלו".

     

    "החילונים פתחו את הדלת"

    עם התהילה החלו לזרום הזמנות להופעות שלא במסגרת הלהקה, "ואז הגיעה ההחלטה שלי לפצוח בקריירת סולו מקבילה לזו של 'ענבי הגפן'", הוא מספר. "מנהל התזמורת, נעם חייט, הפך להיות האמרגן שלי. זה היה לא פשוט בהתחלה, אך אחרי שהאסימון נפל - נעם רץ עם זה באמונה שלמה, ונתן גב מוחלט. בלהקה מאוד פרגנו, ובסך הכל, אם הסולן מצליח גם כאמן, אז הלקוחות מרוויחים פעמיים".

     

    ידיד, נשוי ואב לארבעה, עשה את מרבית ילדותו בראשון לציון, ולאחר נישואיו עבר להיות חבר קיבוץ חפץ חיים הדתי. באלבומו החדש הוא מתאמץ לשמר את המומנטום של המנון ההתנתקות, כדי שלא להפוך לזמר של להיט אחד. אמנם הזירה צפופה, ואור הזרקורים לא מספיק לכל היוצרים מן הז'אנר המבקשים לפרוץ למרכז הקונצנזוס - אך ידיד שומר על אופטימיות זהירה.

     

    "אני שמח שיש היום אווירה מפרגנת למוזיקה הזאת", ידיד אומר. "אני מחלק את הזמרים ש'עשו את זה' לשני סוגים: החוזרים בתשובה, דוגמת מאיר ואביתר בנאי, שהיו גדולים ומוכרים עוד קודם שעשו את מהלך התשובה, והצליחו להישאר בסביבה גם אחריו. והסוג השני, של הזמרים שבאו מתוך העולם הדתי, והפכו מוכרים גם מחוצה לו. זה מראה שיש סובלנות והקשבה בציבור החילוני. ברגע שהם פתחו את הדלת, זה איפשר לאמנים נוספים להיכנס".
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ניצחון קטן. רועי ידיד
    צילום: איגור גורייב
    מומלצים