שתף קטע נבחר

 

שיחקנו בנינטנדו 3DS

בימים האחרונים שיחקנו עם הקונסולה התלת ממדית החדשה של נינטנדו. הנה מה שאנחנו חושבים עליה: כיפית, חדשנית, מגיבה מצוין ומחוברת לסביבה שלה. ואז היינו צריכים להטעין אותה

<< Rare: ה-Kinect עוד לא נוצל

 

הרבה אנשים שואלים אותנו "מה זה ה-3DS הזה שכתבתם עליו כל כך הרבה"? ואחרים פשוט אומרים "סתם עוד גיים-בוי, מה כל כך מעניין בזה"? למי שיש מספיק מזל כדי לראות מכשיר אחד כזה במציאות מיד אומר "וואו". זאת הודות למסך העליון של הקונסולה, המסוגל להציג תמונה תלת מימדית בלי שימוש במשקפיים - טכנולוגיה שלא קיימת בשום קונסולה אחרת.

 

נכנסים לממד השלישי

ה-3DS, שיצאה לשוק המערבי לפני קצת פחות משבוע, היא הקונסולה הניידת החדשה של נינטנדו, נצר לשושלת ארוכה ומפוארת שכוללת את הגיימבוי ואת ה-DS המקורית. כשנינטנדו חשפה את המכשיר לראשונה, בתערוכת E3 לפני כשנה, היא לא התביישה במאפיין העיקרי שלה: מסך מיוחד שמסוגל להציג אשלית תלת ממד ללא משקפיים. ואכן, המסך הזה הוא השוס הכי גדול בקונסולה. הוא הדבר הראשון ששמים לב אליו והדבר שממשיך להלהיב גם בפעם המאה שפותחים את המכשיר ורואים את התמונה קופצת החוצה וצוללת פנימה. האפקט הזה פשוט עובד, ועובד טוב.

 

חוץ מהאפקט התלת ממדי, הקונסולה חופנת בתוכה לא מעט מאפיינים חדשים נוספים שהופכת אותה לאחת הקונסולות הניידות המוצדקות והמוצלחות ביותר שיצא לנו לפגוש: היא חזקה למדי (בנינטנדו מספרים שהיא עוצמתית יותר מה-Wii מבחינת כח חישוב), מחוברת תמידית לרשת, יודעת לתקשר עם הסביבה, מצליחה לזהות תנועה, מעשירה את המציאות ואפילו סופרת את הצעדים שלכם.

 

ה-3DS היא אחד המוצרים המרשימים ביותר שיצאו אי פעם מחברת נינטנדו מבחינה טכנולוגית, ונכון להיום הקונסולה הניידת החזקה והמרשימה ביותר בשוק (תואר שכנראה יעבור בהמשך השנה ל-NGP של סוני). כתבה זו, שתעסוק בחומרה של המכשיר, היא הראשונה מבין שניים שיעסקו בהשקת הקונסולה. במהלך השבוע הבא נפרסם כתבה נוספת, שתתמקד בשניים מתוך משחקי ההשקה של הקונסולה ותבחון אותם בצורה מפורטת.

 

 


 

היא יודעת להכין קפה?

ה-3DS עולה 250 דולרים - סכום מכובד מאוד לקונסולה ניידת, אך נראה שנינטנדו מצדיקה את המחיר עם לא מעט הפתעות נוספות.

 

מבחינה עיצובית ה-3DS נראית כמו גירסה בוגרת ומקצועית יותר של ה-DS Lite. הן זהות בגודלן אך ה-3DS עשויה מחומרים חזקים ואיכותיים יותר, ולא מפלסטיק זול. בדומה לקודמותיה, ל-3DS צורת צדפה שנפתחת כדי לחשוף את שני המסכים שלה. המסך העליון הוא התלת-ממדי, והתחתון הוא מסך מגע (שדורש עט סטיילוס להפעילו).

 

שני המסכים נראים מצויין: הרזולוציה שופרה מאוד (800X240 למסך העליון, 320X240 למסך התחתון), הצבעים בוהקים וחדים, והמסך העליון מציג תמונה נהדרת גם כשמכבים את האפקט התלת-ממדי (בעזרת מתג שנמצא ליד המסך). מסך המגע הוא אמנם לא כמו של האייפון, אך הוא בכל זאת מספק.

 

ליד הכפתור בצורת הפלוס (למעלה-למטה-ימינה-שמאלה), נמצא גם ג'ויסטיק אנלוגי חדש בצורת עיגול שעובד יותר טוב מהפלוס הקלאסי. נינטנדו ציידה את ה-3DS בשלוש מצלמות (אחת קדמית ושתיים אחוריות, שמאפשרות צילום תמונות תלת ממדיות), וחריץ לכרטיסי SD להגדלת הזכרון הפנימי. לקונסולה עצמה מצורף כרטיס בנפח 2 גיגה.

 

חוץ מהקונסולה, הערכה כוללת גם עמדת הטענה. מדובר בתוספת מבורכת כיוון שהסוללה של ה-3DS היא נקודת התורפה הגדולה ביותר שלה - היא יכולה להסתיים בתוך פחות משלוש שעות אם משחקים במשחק תלת-ממדי בבהירות מסך גבוהה. עמדת ההטענה המצורפת מאפשרת "להלביש" עליה את הקונסולה בצורה נוחה ובמהירות.

 

התוספת האחרונה היא שישה קלפי קרטון עליהם מצוירות דמויות מפורסמות של נינטנדו (מריו, לינק ועוד חברים). הקלפים האלה משמשים לחבילת משחקי "מציאות מורחבת" המובנים בקונסולה עצמה.

 

המציאות משעממת? הרחיבו אותה!

"מציאות מורחבת" הוא כינוי לטכנולוגיה שמשתמשת במציאות ועושה עליה מניפולציות, בדרך כלל באמצעות "שידור חי" ממצלמה. ב-3DS זה הולך ככה: אם תניחו את קלפי המציאות המורחבת על השולחן ותכוונו עליהם את מצלמת המכשיר, הם "יקומו לתחייה" ויהפכו למשחקים שמתרחשים ממש אצלכם על השולחן.

 

המשחקים פשוטים יחסית, וכוללים משחק קליעה, משחק דיג, סוג של משחק ביליארד משוכלל ועוד. ניתן גם לשחק ב"מצב צילום" פשוט, שמאפשר לכם להציב את הדמויות השונות בכל מקום שרק תירצו, להעמיד אותן בפוזות שונות ולצלם אותן.

 

משחק מציאות מורחבת נוסף, שדווקא לא משתמש בקלפים, נקרא Face Raiders. בשביל לשחק בו תצטרכו לצלם את עצמכם (או אחד מחבריכם), והפרצוף יהפוך למעין משחק קליעה למטרה, בו תצטרכו לפגוע בעשרות פרצופים שיתקפו אתכם מכל כיוון. המשחק גם כולל בוסים, בונוסים ועוד שלל הפתעות.

 

כן, זה נשמע מעט מטופש על הנייר, אבל בפועל הוא עובד מצויין ומוסיף ערך מוסף רב לקונסולה. ביחד עם האפקט התלת ממדי המציאות המורחבת שמשתקפת ממסך ה-3DS נראית ומרגישה מצויין, והמשחקים המצורפים לקונסולה אולי נראים פשוטים במבט ראשון, אך כוללים שלבים רבים ויכולים להעסיק אתכם במשך שעות.

 


 

ה-3DS שלי יוצא לטייל

עוד משהו שה-3DS אוהב זו פעילות חברתית. נינטנדו תמיד היתה חברה מאוד ביישנית בכל הקשור לחיבור לרשת ולמכשירים אחרים, ולמרבה השמחה הפעם זהו לא המקרה. המערכת כוללת חיבור לרשת, רשימת חברים (אותם תוכלו לצרף על ידי הקשת קוד ייחודי שיש לכל קונסולה), אפשרויות להוריד שלבי דמו ממשחקים של חברים, אפשרות לשחק משחקים משותפים גם באינטרנט וגם ברשת מקומית ועוד.

 

החידוש המגניב ביותר הוא ה-Street Pass. אם תסתובבו ברחבי העולם עם ה-3DS שלכם בתיק, הקונסולה תדע "לדבר" עם קונסולות אחרות שהיא תפגוש במהלך הטיולים שלה. כל "פגישה" כזאת בין קונסולות מאפשרת למכשירים להחליף ביניהן מידע: כך למשל, תוכלו לגרום ל-Mii שלכם (הדמות שלכם בקונסולה) לקפוץ לקונסולות אחרות ולהגיד שלום, להחליף חפצים במשחקים שונים ועוד שלל אפשרויות שונות ומשונות.

 

יש לציין שה"פגישות" האלה נעשות באופן שקוף לחלוטין, ללא צורך בהתערבות מצד בעלי הקונסולות. פשוט יוצאים עם ה-3DS לטייל, וכשחוזרים הביתה פותחים אותה ובודקים אם יש הפתעות שהקונסולה אספה בדרך.

 

למרבה הצער, העסק הזה עדיין לא עובד בישראל, פשוט כי אין מספיק קונסולות בשביל שיהיה סיכוי ריאלי לפגוש מישהו נוסף שיש לו מכשיר בתיק, אבל אנחנו מקווים שהמצב ישתנה. גם אם לא תפגשו בקונסולות אחרות, לפחות תקבלו תגמול על כך שתלכו עם ה-3DS שלכם בתיק. הקונסולה כוללת שבב מובנה שיודע לקרוא את הצעדים שלכם, ותעניק לכם "מטבעות משחק": על כל 100 צעדים תקבלו מטבע, וכשתאגרו מספיק כאלה תוכלו להשתמש בהם במשחקים מסויימים כדי לרכוש בונוסים שונים.

  

לא לזוז, לא לנשום

החיסרון הגדול של ה-3DS הוא כזה שכבר הזכרנו: הסוללה. כדי להכניס את כל הטכנולוגיה לאריזה הדקיקה של הקונסולה, נאלצה נינטנדו להתפשר על זמן הסוללה, שנע בין שעתיים וחצי בשימוש אינטנסיבי לחמש שעות בשימוש יותר רגוע (ללא אפקט תלת ממד ובהירות נמוכה). זה בהחלט לא מספיק, והצורך להסתובב עם מטען זמין כל הזמן די מעיק.

 

חסרון נוסף הוא זווית הצפייה הצרה של המסך התלת ממדי. האשליה מתבססת על כך שהעיניים של השחקן יהיו במרחק קבוע מהמסך - אם תזוזו טיפה ימינה או שמאלה (או קדימה או אחורה) האשליה תישבר, ובמקום תמונה תלת ממדית מרשימה תראו סתם תמונה מטושטשת.

 

כמו כן, היינו שמחים גם לראות חנות מקוונת שהיתה מאפשרת לנו לרכוש משחקים דרך האינטרנט. נינטנדו צפויים לפתוח חנות כזאת במהלך חודש מאי באמצעות עדכון למערכת, אבל היעדר חנות כזו כבר עכשיו, אפילו אם הוא רק זמני, מעיק.

 

ולסיום, אי אפשר שלא להזכיר את הכח הטכני של הקונסולה. הזכרנו כבר שנכון להיום היא הקונסולה הניידת החזקה ביותר, אבל זה לא צפוי להיות המצב לאורך זמן רב. ה-NGP של סוני, וככל הנראה גם הדור הבא של המכשירים הסלולריים (אייפון 5, למשל) צפויים לכלול רכיבים מתקדמים יותר - ונינטנדו תצטרך להתאמץ מאוד בשביל שהקונסולה הזאת תצליח לחדש ולהפתיע מבחינה טכנולוגית גם במשך השנים הקרובות.

 

לקנות או לא לקנות?

ה-3DS היא קונסולה מרשימה למדי, עם אפקט תלת ממדי חזק שמרשים את כל מי שרואה אותו. היא גם כוללת ממשק משתמש נוח, מספר תוכנות ומשחקים מובנים מגניבים, קלפי מציאות מורחבת שמהווים תצוגה מעולה ליכולות הקונסולה, ובחודשים הקרובים היא גם צפויה לקבל שורה ארוכה של משחקים מוצלחים.

 

אם נהנתם מה-DS, אין סיבה שלא תהנו גם מה-3DS, שמתעלה עליה בכל אספקט אפשרי. אם אף פעם לא היתה לכם DS, תשמחו וודאי לגלות שהקונסולה החדשה יכולה להריץ גם את מאות המשחקים שיצאו לקונסולה הקודמת.

 

עם זאת, המחיר של ה-3DS עדיין גבוה וזמן הסוללה הנמוך שלה עלול להרתיע לא מעט שחקנים. לא היינו ממליצים לאף אחד לשבור את החזיר בשביל לקנות לעצמו קונסולה חדשה - במיוחד לא בשלב כל כך מוקדם. אם יש לכם כסף זמין וזמן הסוללה לא מפריע לכם - בהחלט מדובר ביופי של קונסולה, שהיא יריית פתיחה מוצלחת לדור החדש של הקונסולות הניידות.

 

מפתחת Angry Birds נגד העולם >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יותר מצלמות ממסכים
צילום: games.co.il
מומלצים