שתף קטע נבחר

 

מאסר לשוטר שתקף פלסטינית כדי שתתחתן עמו

בית המשפט גזר שנתיים מאסר על אמיל אבו-חלא, שהצמיד אקדח לראשה של חברתו, שוהה בלתי חוקית, ואיים שאם לא תסכים להינשא לו יזרוק אותה "כמו כלב" בצד הדרך. הוא הורשע גם שזייף עבורה מסמכים כדי שתוכל להישאר בישראל

שוטר שתקף את חברתו הפלסטינית כדי שתתחתן עמו יירצה שנתיים מאסר. כך קבע היום (א') בית המשפט המחוזי בירושלים, שכבר הרשיע את אמיל אבו-חלא גם בסחיטה באיומים וכן בזיוף מסמכים עבור המתלוננת, כדי שיותר לה להישאר בארץ. כמו כן, נדרש אבו-חלא לפצות את האשה ב-5,000 שקלים.

 

 

בכתב האישום שהוגש נגדו באמצעות מח"ש, נטען כי אבו-חלא הכיר את המתלוננת, תושבת הרשות הפלסטינית, במסגרת תפקידו כשוטר סיור בראש העין. היא הגיעה לתחנת המשטרה להתלונן נגד ארוסה דאז, ובעקבות המפגש התפתח בין השניים קשר רומנטי, למרות שהיה נשוי. לטענת התביעה, אבו-חלא אף העביר למאהבתו מסמך מזויף שמדמה היתר משטרתי המאשר לה לשהות בארץ עם ילדיה, ובנוסף נתן לה את תעודת הזהות של אשתו, בה לא מופיעה תמונה.

 

עם זאת, כשנה לאחר תחילת מערכת היחסים, עלה הקשר על שרטון. באחד המקרים, כשנסעו השניים לירושלים, סטה אבו-חלא מהכביש ופנה לשביל עפר, כבל את המתלוננת למוט ההילוכים באמצעות אזיקיו, ותחקר אותה מדוע אינה רוצה להתחתן עמו. בוויכוח בין השניים, ניסתה היא להסביר לו שהקשר ביניהם מורכב נוכח היותו נשוי ובן העדה הדרוזית, וסיפרה כי קרובי משפחתו מאיימים עליה ועל ילדיה בשל הקשר ביניהם.

 

עם זאת, אבו-חלא המשיך להתעקש: הוא שלף אקדחו, הצמיד אותו לרקתה השמאלית, ואיים שאם לא תינשא לו, יזרוק אותה "כמו כלב" בצד הדרך או שיחזיר אותה למשפחתה בחברון. בעקבות זאת, הבטיחה המתלוננת כי תינשא לו ללא כל תנאי, אולם בהזדמנות הראשונה מיהרה להתלונן עליו במשטרה. 

 

השופט התחשב: "הנאשם אינו עבריין באופיו"

התובעות, עורכות הדין קרן אלטמן וטלי פלדמן מהמחלקה לחקירות שוטרים, ביקשו מבית מהמשפט להחמיר עם הנאשם, מאחר שלא מדובר באדם רגיל המבצע עבירה אלא באדם שאמון על מניעת הפשיעה ואמור לשמש דוגמא. הן טענו כי במעשיו הפר אבו-חלא את האמון שנתנה בו המשטרה וכן פגע בתדמיתה.

 

לבסוף בחר השופט משה כהן להתחשב בעברו ובנסיבותיו האישיות

של אבו-חלא, שהביע חרטה בבית המשפט והתנצל בפני המשטרה, בני משפחתו, אשתו וחבריו. "מקרה זה הוא מקרה מורכב, כשמצד אחד אבו-חלא ביצע עבירות חמורות ועשה שימוש בכלים משטרתיים ואף מעל באמון של נושא תפקיד ציבורי", הסביר השופט, "אולם מצד שני, איננו עבריין באופיו ובמשך 27 שנים שירת את הציבור ללא רבב".

 

עוד כתב השופט כי יש לזכור כי כתוצאה מהרשעתו איבד אבו-חלא את משרתו, את דרגתו ואת מקור פרנסתו, וכי עד לאותו מקרה נהג כלפי המתלוננת וחבריה באופן חיובי ותמך בהן כלכלית ורגשית. לפיכך, החליט להקל בעונשו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פגע באמון המשטרה (אילוסטרציה)
צילום: index open
מומלצים