מפעל התכוף נמכר; העובדים יקבלו שכר
יצרנית כלי הרכב הכבדים והכבאיות שנקלעה לחובות של כ-240 מיליון שקל והלינה את שכר העובדים נמכרה לברנד תעשיות. ההסתדרות חתמה עם ברנד על הסכם לפיו לא יפוטרו עובדים
מפעל כלי המתכת הכבדים התכוף מנצרת עלית נמכר לחברת ברנד תעשיות מקבוצת kcps. כך החליט אתמול (א') בית המשפט המחוזי בנצרת.
הצעת הרכש של ברנד, שאושרה על ידי בית המשפט, קובעת כי החברה תקבל 100% ממניות התכוף תמורת כיסוי של 25 מיליון מתוך חובה הכולל של החברה, העומד על כ-240 מיליון שקל. בית המשפט אישר את העסקה במסגרת הסכם נושים שנעשה למפעל.
ל-ynet נודע כי בעקבות הרכישה, חתמו אתמול ההסתדרות וועד העובדים של החברה על הסכם קיבוצי עם kcps וברנד תעשיות להבטחת זכויות העובדים. ההסכם הקיבוצי קובע כי 100 העובדים, שהמפעל הלין את שכרם של רבים מהם במשך חודשים, יקבלו אותו בתוך כמה ימים, עם השלמת העברת השליטה בחברה.
עוד הוסכם כי החברה לא תפטר אף עובד בעקבות הרכישה וכי החברה תשמור על הזכויות הקיימות והוותק של העובדים ושהעובדים ימשיכו לשמש בתפקידיהם הקיימים ולא ינויידו בעקבות הרכישה.
עובדי התכוף מפגינים (צילום: חגי אהרון)
מפעל התכוף נקלע לקשיים בסוף שנת 2010 וחייב כסף לבנקים, לספקים, ללקוחות ולבעלי איגרות החוב שלו. המפעל נכנס בדצמבר להקפאת הליכים. ועד העובדים הגיב בהתחלה במתינות להלנת השכר, אך לאחר מכן החלו הפגנות עובדים בתוך המפעל ובעקבותיהם הוא הושבת מספר פעמים.
הסדר הנושים קובע כי ברנד תשלם 5 מיליון שקל, שיכסו את החוב לעובדים ו-5 מיליון שקל נוספים לבנק דיסקונט ובנק איגוד, המוגדרים כנושים בדין קדימה. שאר הכסף ישולם בהמשך מהנפקת אג"ח, מעסקאות עתידיות שטרם בוצעו, מעסקאות שטרם שולמו, ועוד.
אחד המוצרים העיקריים של התכוף הן כבאיות. גורמים המעורים בנושא מעריכים כי השריפה בכרמל, ותהליך ההצטיידות המואץ ששירותי הכיבוי עוברים מאז השריפה, נתנו רוח גבית למכירת המפעל.
ברנד היא יצרנית תשתיות פלדה המשווקת את מוצריה בכל השווקים העולמיים, וניתן להעריך שהעסקה תאפשר לתכוף להיכנס לשווקים חדשים שיאפשרו לה להתאושש מקשייה.
גלעד הלוי, יו"ר ברנד ושותף ב-kcps, מסר ל-ynet: "אנחנו מתכוונים לשמר את כוח העבודה הקיים במפעל, לכל הפחות, שהינו איכותי ומקצועי. ההסתדרות גילתה עמדה ראוייה להערכה בכל התהליך".
יו"ר מרחב עמקים צפון בהסתדרות, לאון פרץ אומר ל-ynet: "עובדי המפעל קיבלו מתנה לפסח. זהו הסכם ראוי והוגן ששומר על פרנסתם של העובדים ועל ביטחונם התעסוקתי".