אוכל מה שרוצה. ינון השיל 15 ק"ג תוך 4 חודשים
בהתכנסות משפחתית הוחלט שינון קוצר, אב המשפחה, חייב לרזות. במשקל שיא של 111 קילו הוא הבין שהבריאות שלו עומדת להיפגע ושקשה לו לנוע, וניגש ברצינות לשינוי הרגלי האכילה שלו. פחות חמאה, יותר ירקות וריצה בשכונה - סיפור ההצלחה של ינון
ינון קוצר, רזה 15 קילו. בן 45, סמנכ"ל בחברת היי־טק, גרוש ואב לשלושה, גר ביישוב צורן.
גובה: 1.82 מ'
משקל: 104 קילו
משקל היום: 89 קילו
למה שמנתי?
בעיקר כי אני מבלה הרבה מאוד זמן במטבח. אני אוהב לבשל גורמה, לגוון ולהמציא מתכונים חדשים. ככל שאני מבשל אני גם טועם כמובן, וכך הצטברו להם הקילוגרמים המיותרים. סיבה נוספת: הרבה "חבלים" - חבל לזרוק את תפוח האדמה האחרון, את הסושי שנשאר מאתמול או את הרוטב המיותר של הפסטה. כך הצריכה הקלורית היומית שלי גדלה בלי שיהיה לכך ערך תזונתי מועיל.
כך החלטתי לרזות
לפני כארבע שנים הגעתי למשקל שיא של 111 קילו, ובמשך שנתיים הצלחתי להשיל רק שבעה קילוגרמים. ההחלטה לרזות הייתה משפחתית: התכנסנו כולנו והחלטנו פה אחד שרצוי מאוד שארד במשקל משיקולי בריאות ואסתטיות. אמנם אני אדם בריא, אבל היה לי ברור שבריאותי תיפגע אם אמשיך להעלות במשקל. רציתי להתנועע יותר בקלות ולהרגיש טוב יותר עם עצמי. קיבלתי את ההחלטה המשפחתית ברצון וברצינות רבה, ויצאתי לדרך.
חשבתי שאני מסוגל לרזות לבד. ינון קוצר אחרי שרזה (צילום: אסף אמברם)
הדיאטה שלי
בשלב הראשון חשבתי שאני מסוגל לעשות את זה לבד. הפחתתי את כמויות המזון והקפדתי לא להתפתות לאוכל מיותר, אבל זה לא עזר. לפני כשנה החלטתי לפנות לאשת מקצוע, שמתמחה גם בתזונה קלינית וגם בכושר גופני, והיא עשתה לי סדר בבלגן: היא הרכיבה לי תפריט מאוזן של חמש ארוחות ביום, וכמובן גם בנתה תוכנית אימונים בת שש שעות של פעילות אירובית בשבוע (כמו ריצה בשכונה עם משקולות ברגליים או רכיבה על אופניים), ועוד כשעתיים של הרמת משקולות במכון כושר. תהליך ההרזיה ארך כארבעה חודשים, ולמרות שהשלתי "רק" 15 קילו - אורח החיים שלי השתנה לחלוטין.
אני לא נמנע מכלום, אבל בוחר במזונות רזים יותר ומקפיד על כמויות האוכל. לרוב אני אוכל שתי פרוסות לחם קל עם חצי קופסת טונה מסוננת היטב וביצה קשה בבוקר, תפוח או מעדן 0% שומן בארוחת ביניים, סושי או חזה עוף בתוספת שלוש-ארבע כפות פתיתים או אורז עם ירקות מאודים, וכמובן סלט ירקות טריים שאין לוותר עליו בצהריים, שוב תפוח או מעדן לארוחת הביניים, ובערב – סלט עם גבינות רזות לצד שתי פרוסות לחם קל.
מובן שעכשיו אני גם מבשל הרבה יותר רזה, עם הפחתה משמעותית בחמאה, במרגרינה ובשמנת המתוקה. אני גם אופה פחות (במיוחד פוקאצ'ות), מבשל יותר עם ירקות (טריים, מבושלים, מוקפצים, מאודים) ומכין יותר מרקים אסייתיים, כמו מרק ראמן המכיל בשר רזה ומיסו.
סודות ההצלחה שלי
- היצמדו לחמש ארוחות ביום, בלי נשנושים.
- אל תצאו מהבית בלי תפוח, ותמיד תחזיקו במשרד יוגורט דל שומן.
- שתו המון, גם לבריאות וגם לתחושת השובע.
- קבעו לצאת לפעילות גופנית עם חבר, כך פוחתים הסיכויים שתוותרו לעצמכם.
- פלטת ירקות חתוכים זה נשנוש בריא - גם לארוחת ביניים וגם לאירוח.
הצלחת שלי
60% פחמימות
35% חלבונים
5% שומן