שתף קטע נבחר

 

אחיו של אבו-סיסי: "אולי מישהו הלשין כדי לנקום"

יוסף אבו-סיסי, אחיו של המהנדס הפלסטיני, שהואשם כי סייע לחמאס לשפר את טווח הרקטות, טען בשיחה עם ynet כי אין סיכוי שההאשמות נגד אחיו נכונות: "ישראל היתה צריכה לחטוף את כל הפלסטינים בעולם שיש להם תואר מהנדס"

בני משפחתו של המהנדס הפלסטיני, דיראר אבו-סיסי, מסרבים גם הערב (יום ב') לקבל את האישומים נגדו כי הוא נטל חלק מרכזי בפיתוח ושיפור הרקטות של חמאס. אחיו, יוסף אבו-סיסי, אמר ל-ynet כי כל הסיפור הוא שקר מוחלט. "אני בטוח שהוא היה שרוי תחת לחץ ואיומים. כשאתה במצב נפשי קשה ומפעילים עליך לחץ אתה תודה בכל דבר שמייחסים לך".

 

בשיחה מביתו בהולנד העריך אחיו של אבו-סיסי כי בישראל מעוניינים לעשות תעמולה על גבו של אחיו. "אם ההאשמות היו נכונות, ישראל היתה צריכה לחטוף את כל הפלסטינים בעולם שיש להם תואר מהנדס",

אמר יוסף, "זה שיש לו ידע לא אומר שהוא ישתמש בו כדי לייצר טילים".

 

בכתב האישום שהוגש נגד המהנדס הפלסטיני נחשפה הסיבה לחטיפתו מאוקראינה. באישום מתואר כיצד הוא סייע לחמאס להגדיל את טווח רקטות הקסאם מ-6 ל-22 ק"מ, וכן עסק בפיתוח טילי נ"ט. עוד נטען כי הוא מונה לאחראי על הקמת האקדמיה הצבאית שתכשיר את דרג הקצונה של הארגון בטווח הארוך.

 

יוסף לא ראה את אחיו כבר 15 שנה, ושמר עמו על קשר באמצעות הטלפון והאינטרנט. הוא העריך שאולי מישהו הלשין עליו לישראל כדי לנקום בו. "אולי מישהו רצה לנקום באח שלי והעביר לישראל מידע שקרי עליו, אני לא יודע על אויבים שהיו לו, אבל לעתים ישנם אנשים שלא אוהבים אותך ואתה בכלל לא יודע מזה".

 

"שמעתי איך הוא דיבר היום בבית המשפט, ולמרות האישומים נגדו הוא חזר והכחיש אותם" אמר אחיו של אבו-סיסי. "אין שום סיכוי שזה נכון. הוא היה במעצר, לא נתנו לא לדבר עם אף אחד מבחוץ ואני בטוח שהוא היה שרוי תחת לחץ ואיומים". לדבריו, היה לו קשה לצפות באחיו בטלוויזיה. "כשראיתי אותו בחדשות שהוא כפות ומוקף בשוטרים התחלתי לבכות, אבל אני יודע שהוא אדם חזק ואני מקווה שאראה אותו בקרוב".

 

"דיראר לא שמח על ניצחון חמאס בבחירות"

יוסף אבו-סיסי סיפר כי אחיו נולד בירדן, ונסע ללמוד הנדסת חשמל באוקראינה בשנת 1998. לדבריו, אחרי שסיים את לימודיו חזר לירדן ומשם עבר לרצועת עזה, ובשנת 2001 החל לעבוד בחברת החשמל בעזה. "הוא התקדם בעבודתו ואהב אותה מאוד, ובסוף גם הפך לאחד המנהלים הבכירים בתחנה".

 

במהלך שהותו באוקראינה וירדן, טוען האח, אחיו לא יצר אף פעם קשר עם אף גוף אסלאמי הקשור ישירות או בעקיפין לתנועת חמאס. "הוא מעולם לא היה חבר בשום גוף כמו האחים המוסלמים ובטח לא חמאס, פוליטיקה פשוט לא עניינה אותו, הוא בנאדם נורמטיבי ושקט". הוא סיפר כי "אחרי שחמאס עלה לשלטון ברצועת עזה בשנת 2006,

דיראר לא שמח על כך וגם לא היה עצוב משום שהוא התרחק מפוליטיקה".

 

אבו-סיסי סיפר כי למרות שאחיו לא דתי, הוא הקפיד להתפלל במסגד בכל יום שישי. "כולם אצלנו הולכים למסגד בימי שישי, גם אני נוהג לעשות זאת. העובדה שאח שלי התפלל במסגד לא מצביעה על כך שהוא היה אדם דתי".

 

בתנועת חמאס אמרו בתגובה לכתב האישום שהוגש היום נגד אבו-סיסי כי חטיפתו בשיתוף עם הרשויות באוקראינה היא פשע מסוכן, וכי ההאשמות והעינויים נגדו הם פשע מאורגן על-ידי מדינה. דובר התנועה, פאוזי ברהום, אמר כי "האויב מעוניין בהאשמות הללו כדי להצדיק את פשעיו ולכסות עליהם". הוא הדגיש כי לאבו-סיסי אין כל קשר עם תנועת חמאס וכי ההאשמות נגדו שקריות. ברהום קרא לרשויות באוקראינה ולארגוני זכויות אדם לפעול לשחרורו ולשים קץ לסבלה של משפחתו.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אדם חזק, התרחק מפוליטיקה. אבו-סיסי
צילום: אלברטו דנקברג
מומלצים