שתף קטע נבחר

הרופאים בדרך: נבנית הפקולטה לרפואה בצפת

צעד נוסף לטובת תושבי הפריפריה: אבן פינה הונחה היום להקמת המבנה הראשון לפקולטה לרפואה בצפת. הלימודים יחלו כבר באוקטובר הקרוב, והצפי הוא שתוך מספר שנים ילמדו בה כאלף סטודנטים. "זה יסייע רבות למערך הרפואה בפריפריה"

בשורה משמחת לתושבי הצפון: היום (ב') הונחה אבן הפינה למבנה הראשון של הפקולטה לרפואה בצפת. הפקולטה, שהוגדרה על ידי ממשלת ישראל כפרויקט בעדיפות לאומית, שמה לעצמה שלושה יעדים מרכזיים: הכשרת רופאים להתמודדות עם המחסור הצפוי בכוח אדם רפואי החל משנת 2012, מחקר רפואי שיציב את ישראל בחזית המחקר הרפואי בעולם ושדרוג שירותי הרפואה והתשתיות בגליל, במסגרת צמצום הפערים לתושבי הצפון מול אלה הניתנים במרכז הארץ.

 

 

הפקולטה תחל לפעול כבר בשנה"ל הקרובה

כבר בשנת הלימודים הקרובה, שתיפתח בחודש אוקטובר 2011, צפויים להתחיל את הלימודים במחזור הראשון כ-130 סטודנטים. 57 מהם הינם ישראלים העומדים לסיים לימודי רפואה קדם קליניים בתום שלוש שנות לימוד באוניברסיטאות שונות באירופה, שבזכות המוסד החדש בגליל יוכלו לשוב וללמוד בארץ. אליהם יצטרפו 70 סטודנטים ישראלים שעברו את הבחינות הראשונות, אך לא מצאו את מקומם בארבע הפקולטות לרפואה הקיימות בישראל בשל חוסר מקום.

 

מבנה הקבע של הפקולטה לרפואה בצפת יושלם בתוך כשלוש שנים ויכלול 10 מבנים עם מעבדות חדשניות. עלות בנייתו מוערכת בכ-400 מיליון דולרים. מחציתו של המימון להקמת הפקולטה החדשה מגיע מכספי הממשלה ומחציתו מתרומות. המבנה הנוכחי, שמתפרס על שטח של אלף מ"ר, שימש עם הקמתו בשנת 1930 כמתקן רפואי של "הדסה", ובמשך עשרות שנים היה מבנה בית החולים זיו. לטובת הסטודנטים במחזור הראשון יועמד סגל הכולל 10 חוקרים וכ-50 מרצים, חלקם שבו ארצה ממכללות ואוניברסיטאות שונות בעולם.


ציונות ומצוינות. טקס הנחת אבן הפינה היום (צילום: אביהו שפירא)

 

"יסייע רבות במערך הרפואה בפריפריה"

"אנחנו נחזיר בחזרה לארץ את הישראלים שבחרו בסטנפורד וייל, בשל מחסור במקום ללמוד ולהרצות בישראל", אמר בטקס נשיא אוניברסיטת בר אילן, פרופ' קווה. "יש כאן שילוב של ציונות ומצוינות. המרצים יעבירו את מקום מגוריהם עם משפחותיהם אל הגליל, דבר שיפתח גם את התעסוקה וגם את ההתיישבות באזור. תוך כמה שנים נוכל לראות כאלף סטודנטים המאכלסים את הפקולטה ויסייעו רבות במערך הרפואה בפריפריה".

 

השר סילבן שלום ציין בדבריו כי הקמת בית הספר לרפואה צפוי להביא ליצירת כחמשת אלפים מקומות תעסוקה באופן ישיר וכעשרת אלפים נוספים באופן עקיף, דבר המהווה נדבך נוסף בחזון משרדו למשוך כ-300 אלף איש נוספים לבוא ולבנות את ביתם בגליל.

 

באירוע נכחו גם ראשי רשויות מהגליל העליון ורמת הגולן ומנהלי בתי החולים ד"ר אוסקר אמבון וד"ר מסעד ברהום מבית החולים בנהריה, שהמוסדות שבראשם הם עומדים צפויים לתרום וליהנות מקיומו של המוסד האקדמי הרפואי החדש בלב הגליל.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה:  אוניברסיטת בר אילן
ארבע מאות מיליון דולר. הדמיית בית הספר לרפואה
הדמיה: אוניברסיטת בר אילן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים