מומחה ברפואת ילדים: 'אני מרוויח פחות מאחות'
בצל שביתת הרופאים שתחל מחר, מספר ד"ר אורי בלה, מומחה ברפואת ילדים, על תנאי העבודה שלו: הוא עובד מדי יום בביה"ח קפלן, בקופת החולים ומוסיף שש-שבע תורנויות בחודש. בעוד הוא מרוויח 32 שקל לשעה, אחות מרוויחה 55-50 שקל. "גם סניטר ירוויח פי 1.5 ממני באותו מספר שעות", הוא אומר
"בקופת חולים הייתי מרוויח פי 5"
ד"ר בלה (38) עובד כשלוש שנים כמומחה ברפואת ילדים, וייכלל בשביתת הרופאים שתחל מחר. הוא נשוי ואב לשניים ומתמחה כעת גם ברפואה דחופה. "זו לא התמחות שרבים בוחרים בה. אין בזה קליניקה פרטית, אתה לא יכול לעבוד כרופא מיון באסותא וזה יהיה בקרוב מקצוע במצוקה. אי אפשר להביא אנשים שיעבדו בחדרי המיון, עבודה אינטנסיבית שאין בה עתיד. אנחנו קוראים בצחוק לבית החולים 'הובי', תחביב. הייתי מרוויח פי חמישה אם הייתי יושב בקופת חולים".
ד"ר בלה עובד בבית החולים מדי יום עד השעה 16:00, עבודה שמתוגמלת בסכום של 6,200 שקל, אחרי תוספות. אחר כך, פעמיים או שלוש בשבוע הוא עובד כרופא ילדים באחת מקופות החולים וחוזר רק בערב הביתה, אז הוא מכין הרצאות לסטודנטים שהוא מלמד בבית החולים, מתעדכן בחומר ועובד על מחקרים. פעם בשבוע הוא נשאר בתורנות ואז נמצא בבית החולים עד 23:00 או עד חצות. פעם או פעמיים בחודש הוא משמש כתורן בבית החולים במהלך סוף השבוע.
רק בזכות כל התורנויות שהוא מבצע, שכר הנטו שלו עומד על קצת יותר מ-10,000 שקל.
"במשרד האוצר לא עושים תורנויות"
"אני רוצה לעבוד בבית חולים ולהרוויח שכר נאות. הייתי רוצה לעבוד בבית החולים ולהקדיש את עצמי לעבודה, למחקר ולהוראה. הייתי מעדיף לעבוד קצת יותר שעות אבל במקום אחד. אף אחד לא רוצה לרוץ מעבודה לעבודה. השאיפה היא לקבל זמן מוקצה להוראה ולמחקר, כמו החברים שלי בחו"ל. היום, כשהייתי צריך לתת הרצאה לסטודנטים, השארתי את החולים פה במיון, נתתי הרצאה וחזרתי".
על טענות משרד האוצר, שלפיהן רופא מומחה במעמדו משתכר בממוצע 23,000 שקל, אומר ד"ר בלה: "האוצר כנראה כולל אנשים שעובדים בבתי חולים ממשלתיים ועובדים אחר הצהריים במסגרת קרן מחקרים או שר"פ. אנשים שעושים עוד עבודה ומרוויחים עוד כסף. אני לא מכיר אנשים במשרד האוצר שעושים תורנויות, אבל אם גם הם היו הולכים לעבוד בייעוץ כלכלי באופן פרטי בערב הם היו מרוויחים יותר".