שתף קטע נבחר

Freescale: המנוע הדיגיטלי של התעשיה

ראיון עם שמואל ברקן, מנכ"ל משותף פריסקייל-ישראל ודירקטור שיווק ומכירות למזרח הים התיכון ואפריקה ב-Freescale העולמית

כאשר, ב-2004, מוטורולה החליטה להיפרד מחטיבת המוליכים למחצה שלה, הפרשנים למיניהם העלו ספקות לגבי כושר ההישרדות של החברה שנוצרה כתוצאה מה-Spin-Off וקיבלה את השם Freescale. על אף שבכל קנה מידה תעשייתי זו קמה על בסיס חזק מאוד, עם סל מוצרים פופולריים המבוסס על טכנולוגית סיליקון מתקדמת וארכיטקטורת שיבוץ מעבדים (Embedded Computing) גמישה במיוחד, היא הייתה תלויה יותר מהרצוי ברכישות פנים של חטיבות אחרות בתאגיד - ובמיוחד חטיבת הטלפוניה הסלולרית.

 

ואכן, כאשר נתח השוק של מוטורולה הצטמצם, נדרשה פריצת דרך לשווקים חדשים והשתחררות מהמנטליות הישנה שאמרה: "אם רק נתכנן את השבבים הטובים ביותר, ונייצר אותם בכמויות מסחריות, הנהלת ה-Corporate כבר תדע לשבץ אותם בפרויקטים של החטיבות השונות". במילים אחרות, חברת Freescale למדה שכדי להיות עצמאית עליה לדעת לשווק את מוצריה ללא חסות של קונגלומרט טכנולוגי דוגמת מוטורולה.

 

הליבה הכפולה של העסק

 

השינוי התרבותי לא היה פשוט, אבל האנשים שעובדים ב-Freescale תמיד אהבו אתגרים. וכך כאשר, אחרי שנתיים, קבוצה של קרנות Private Equity החליטו לקנות את המניות מהציבור, השווי של פריסקייל כבר עמד על 17.6 מיליארד דולר, פי 3 מהערך ב-IPO. במרץ 2008 הצטרף לצוות Rich Beyer כמנכ"ל ויו"ר והוא הוביל מהלך של מיקוד בשווקים בהם Freescale תופסת מקום ראשון בין המתחרות.

 

ליבת העסקים מוגדרת כשני סקטורים תעשייתיים:

1. תעשיית הרכב, Automotive:

"באחת מכל שתי מכוניות בעולם מותקנים מספר רכיבים ייחודיים שלנו", אומר שמואל ברקן. "אנו הספקים הגדולים ביותר של סיליקון במכוניות ומובילים בנושאים החמים של חיישנים ומכ"ם למניעת תאונות. תעשיית הרכב עוברת תהפוכות לא פשוטות בשנים האחרונות, אך מתוך הממסד הישן צומחת תעשייה חדשה, שתהייה High Tech לכל דבר ועניין."

 

"הנעה חשמלית או היברידית, בקרים ליצוב הרכב ולמניעת תאונות, ומערכות חכמות שיעשו כל מי שאוחז בהגה לנהג טוב ובטוח יותר. במרחב המגמות האלה יש לנו מה להגיד - ובגדול. אנו מומחים בתחום התובעני הזה, שדורש אמינות ללא פשרות על אף התנאים הקשים שסביבת המכונית מציבה לאלקטרוניקה. הרכיבים צריכים לעבוד בחום לוהט, בנוכחות מים וחומרים מאכלים, להתעלם מרעידות ולספוג זעזועים בשלווה. יצרני הרכב יודעים להעריך את התכונות האלה של רכיבי Freescale והם שומרים לנו אמונים".

 

2. תקשורת, Networking:

בתשתיות סלולריות, ברשתות נתונים, ברכיבי מיתוג וניתוב, מעבדי DSP ו-QORIQ של פריסקייל מהווים כמעט סטנדרט דה-פקטו. "ב-8 מכל 10 תחנות בסיס לטלפוניה סלולרית, תמצאו את מעבדי ה-Multi-Core שלנו בעמדות בקרה", אומר שמואל ברקן. "היום אנו מספקים בקרים עם 8 ליבות, שעושים עבודה של 8 מעבדים אך צורכים מקום ואנרגיה כמו אחד. ובעתיד הקרוב נספק מעבדים עם יותר מ-8 ליבות."

 

פריסקייל היא גם הראשונה לספק פתרון אינטגרטיבי עבור הדור הרביעי של טלפוניה סלולרית, LTE, הכולל ליבה מיוחדת לפענוח אותות MIMO. "המעבדים שהוכרזו החודש במשפחת MSC8157/58 כוללים 6 ליבות קונבנציונליות + מנוע בשם MAPLE-B2, שתפקידו לשחרר את שאר הליבות מהמתמטיקה המסובכת של סינון רעשים משידורי MIMO. גם כאן, כמו בתעשיית הרכב, מיקוד חד והקשבה ללקוחות הפכו את Freescale לספקית המועדפת של רוב היצרנים".

 

החדירה לעולם יצרני ה-Appliances

 

שמואל ברקן, שחולק את הניהול של חברת הבת הישראלית עם ישראל קשת (הפורש בימים אלה מתפקידו), אחראי כלפי ההנהלה העולמית על השיווק והמכירות בפרוסה רחבה מתוך האזור שנקרא EMEA. מזרח הים התיכון ואפריקה הן טריטוריות בסימן צמיחה כשמדובר ביצור מכשירי חשמל ואלקטרוניקה ביתית ומשקלן פחות בתעשיית הרכב. האתגר שלו, על כן, היה לצאת מהתחומים בהם לפריסקייל יש מעמד היסטורי יציב ולפרוץ לתחומים חדשים יחסית. "תעשיית המוצרים הביתיים עצמה עוברת שינויים משמעותיים בשנים האחרונות", הוא אומר. "רכיבים דיגיטליים - בקרים, מעבדי אותות, חיישנים מיניאטוריים ועוד - מוטמעים היום גם במוצרים פשוטים ליצור המוני. במקררים, מכונות כביסה, מכשירי טלוויזיה ומערכות אודיו שנועדו לצרכן הממוצע לא לאליטות בלבד."

 

"עבורנו זו הזדמנות נדירה להוביל מגמה עולמית מתחילתה, אך יש צורך בלימוד והטמעה של חוקי משחק חדשים. מבחינה טכנולוגית יש לנו את הבסיס המתאים: משפחת המיקרו-בקרים ColdFire, למשל, מובילה את התחום הודות ליחס יכולות/מחיר עדיף. החודש הכרזנו על משפחת Kinetis החדשה, שמבוססת על ליבת ARM Cortex-M4 ומיוצרת בטכנולוגית 90 ננו-מטר. זו קובעת שיאים חדשים בצריכת זרם נמוכה, פרמטר קריטי עבור מכשירים מופעלי סוללות. בין היכולות של Kinetis אפשר לנקוב בהכללה יחידה במינה של יכולות DSP ויחידה נקודת צפה, בזכותו שברנו שיאי עוצמה חישובית במכשירים שחייבים להסתפק בזרם מזערי".

 

מוצרים חכמים משובצי מעבדים

 

"ובכלל, ההגדרה של Smart Appliances הולכת ומתרחבת", ממשיך שמואל. "ספרים אלקטרוניים - Freescale מספקת את המוח של Kindle; שלטים אינטליגנטיים, המנהלים תקשורת RF דו-כיוונית עם אלקטרוניקה ביתית כמו טלוויזיות, קולנוע ביתי, מזגנים וציוד אבטחה; ובקרים לניהול הבית החכם, בכולם יש צורך במעבדים מהסוג פריסקייל מתמחה בהם. אלה שבבים המשובצים בתוך מוצרים שלא נראים כמו מחשבים, והמשתמשים בהם כלל לא מודעים לכך שאת החוכמה מספקת האלקטרוניקה הדיגיטלית. הדרישות משבבים אלה שונות לחלוטין ממה שנדרש עבור מחשב אישי או שרת, ולכן חברות שהגיעו מעולם המחשבים לא הצליחו לחדור לליבת השוק שלנו."

 

הנהלת פריסקייל העולמית הכירה בייחודיות של חברת הבת הישראלית, ממעבדותיה יצאו רבים מהמוצרים המצליחים ביותר של החברה, והפקידה בידיה את התפקיד הקשה של החדרת טכנולוגיות עילית למוצרים של תעשייה מסורתית בארצות מתפתחות. "אני מאמין שכישראלים אנו נותנים ללקוחותינו דוגמה מעשית, מופת חיקוי, איך High Tech יכול לחולל מהפכה כלכלית במדינה שהתחילה ללא משאבי טבע ועם הרבה אתגרים דמוגרפיים וצורך באינטגרציה חברתית", אומר שמואל. "כאשר מהנדס ישראלי של Freescale אומר לעמיתו ביוון, טורקיה או דרום אפריקה "Yes, You Can!" יש לזה משקל מיוחד. אנו הוכחנו זאת".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמואל ברקן, מנכ"ל פריסקייל
מומלצים