נימוחה וכשרה: עוגת פרג, קוקוס ושוקולד
הקוקוס הוא אחד מהמרכיבים שמקבלים את מלוא תשומת הלב בפסח. הפעם הוא מצטרף לפרג ולשוקולד והופך לעוגה שמתאימה ליד הקפה, התה וככה סתם לנשנוש
עוגת פרג, קוקוס ושוקולד
מתכון של שף קונדיטור ברי סייג, "טאטי לחם"
המרכיבים:
125 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן
50 גרם דבש
5 (90 גרם) חלמונים (מביצה גודל 2)
100 גרם רסק תפוחים (ניתן לקנות רסק תפוחים מוכן או שאפשר לטחון תפוחי עץ מסוג סמית' במעבד מזון)
125 גרם פרג טחון
60 גרם אבקת שקדים
60 גרם קוקוס
30 גרם קמח מצה
4 (135 גרם) חלבונים (מביצה גודל 2)
50 גרם סוכר לבן
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד חלב
לסירופ קינמון:
כ-1/2 כוס מים (100 גרם) מים
50 גרם סוכר
3 גרם קינמון טחון
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ודבש. מוסיפים את חלמון הביצה בהדרגה עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.
- מוסיפים את רסק התפוחים, הפרג, אבקת השקדים, הקוקוס והקמח מצה ומערבבים היטב.
- בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף יציב ובהיר ומקפלים לתוך תערובת הפרג.
- מוסיפים את שני סוגי השוקולד, מערבבים היטב ויוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך ללא שאריות עוגה.
- מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ ויוצקים מעל העוגה בעודה חמה.
עוגת פרג וקוקוס
צילום: דניאל לילה
מומלצים