שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

קלות להשגה: עוגיות מגולגלות

איילת סיפרה על עוגיות שמכינים בקלי קלות ממה שיש בבית - ותמיד נחטפות. דניה ודיאנה לא התאפקו והזמינו אותה לחשוף את הסוד מול עדשת המצלמה

לפני כמה שבועות עברנו דירה. משטח של 70 מ"ר עם מרפסת קטנטונת עברנו לדירה עם חצר שנמצאת בתוך מתחם יפואי סגור בו לא שומעים את המכוניות שברחוב. בשבוע הראשון שלנו בבית היה כל כך שקט, שממש הרגשתי שעזבתי את תל אביב.

 

הדבר הטוב ביותר שהביא איתו המעבר הוא אחר הצהריים עם הילדים. רגשות מעורבים שכללו מחשבות כמו "יפו לא מקום לגדל ילדים" ו"אין לי כוח ללכת 10 דקות למגרש משחקים" הובילו לכך שפתחנו לנו ברחבת המתחם קבוצה הורית שמעבירה את שעות אחר הצהריים בשיחות על דברים שברומו של עולם כמו מה הכנתי לאכול בשבת (דיבורי אמהות כאלה), בעוד הילדים מעבירים את הזמן במשחק ונשנושים.

 

לא פעם אני מוציאה לרחבה מיני מאפים שבדיוק הכנתי לבלוג ומקבלת פידבקים - הצעות לשיפור מהאמהות וחיסול מהיר מהילדים.

 

מה אתם מכינים בתור נשנוש לילדים? ספרו לנו בעמוד הפייסבוק של ערוץ האוכל

 

את המתכון הבא קיבלתי מאיילת, חברתי מהרחבה. איילת סיפרה לי שהיא מכינה את העוגיות הכי קלות בעולם ומקבלת תמיד פידבקים מופתעים מהיחס שבין הטעם הטוב לבין קלות ההכנה. כמובן שאלה המתכונים שאני אוהבת במיוחד, אז לא התאפקתי והזמנתי אותה להכין את העוגיות יחד איתנו, מול המצלמה.

 

המתכון הזה כל כך פשוט, שאפילו קצת מצחיק אותי לכתוב אותו. אבל מתקבלות עוגיות שאם תיקחו אותן איתכם לאחר הצהריים בגינה, בטוח תחזרו עם קופסה ריקה!


מורחים בפנים מה שאוהבים ומגלגלים (צילום: דניה ויינר) 

 

עוגיות מגולגלות

המרכיבים (ל-3 רולדות, 45 עוגיות):

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח תופח

200 גרם חמאה קרה

1 שמנת חמוצה

למילוי:

אני הכנתי חצי עם נוטלה וחצי עם שוקולד למריחה. אפשר להשתמש גם בממרח תמרים, פרג, או בעצם כל מה שבא לכם. צריך לזכור שהבצק ללא סוכר ולכן המתיקות תבוא מהמילוי.

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את מרכיבי הבצק בידיים עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות עד שעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן באורך 25 ס"מ ורוחב 20 ס"מ.
  4. מורחים את המילוי ומגלגלים. בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים בבצק במרווחים שווים כדי לאפשר חיתוך קל יותר לאחר האפייה. מכינים באותה הצורה את שתי הרולדות הנותרות.
  5. אופים כ-25 דקות עד שמתקבלות רולדות זהובות.
  6. פורסים כל רולדה לפרוסות ובוזקים אבקת סוכר.


הכי קלות להכנה - עוגיות מגולגלות (צילום: דניה ויינר) 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
צילום: דניה ויינר
מומלצים