שתף קטע נבחר

צילום: אבי מועלם

שביתה בשיבא: "בערב ירגישו יותר את העומס"

הרופאים השובתים בתל השומר מזהירים כי הערב ומחר בבוקר יתחילו המסדרונות להתמלא בחולים: "התסכול גדול", סיפר אחד החולים, "אומרים שצריך להיות בצום אבל לא מורידים לניתוח". במגעים עם האוצר אין התקדמות, וקופות החולים השובתות הודיעו שישובו מחר לעבודה

מסדרונות המרכז הרפואי שיבא בתל השומר שקטים לעת עתה, אך הרופאים השובתים מעריכים כי העומס יורגש יותר בערב (יום ג'), אז יחלו המסדרונות להתמלא בחולים. "ביום רגיל אנחנו משחררים 10-12 חולים, היום נשחרר עד חמישה", סיפר מנהל מחלקה פנימית ד' בבית החולים, פרופסור אהוד גרוסמן. "אם שחרור חולה תלוי בביצוע בדיקה, אז הוא לא ילך הביתה".

 

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש במהלך היום עם שר האוצר, יובל שטייניץ, וסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, ודן עמם בהתקדמות המגעים עם נציגי ההסתדרות הרפואית. מלשכת רה"מ נמסר כי בשיחות עלתה סוגיית הרפואה הפרטית, אך טרם התקבלו החלטות בנושא. נציגי הרופאים העלו את נושא הרפואה הפרטית במסגרת דרישותיהם, אולם באוצר מתנגדים ליוזמה מחשש כי המהלך יביא להחלשת מערכת הבריאות וייצור אפליה לטובת מבוטחים בעלי ביטוח משלים.

 

אחר הצהריים הסתיימה בירושלים פגישה נוספת בין נציגי ההסתדרות הרפואית ומשרד האוצר, שוב ללא תוצאות. הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, הציע לנציגים לאמץ את הליך הבוררות כחלופה לשביתה, אולם בהסתדרות הרפואית הבהירו כי הם מתנגדים ליוזמה. לטענתם, ההליך אינו מתייחס לבעיות היסודיות אלא עוסק רק בנושאי השכר. הצדדים צפויים להתכנס שנית הערב בלשכתו של שר האוצר.

 

במקביל, אישרה ועדת החריגים של ההסתדרות לרופאים מתמחים להשתחרר מהשביתה ולתגבר את המחלקות הפנימיות ואת חדרי המיון בבתי החולים. זאת, בעקבות דיווחים על תפוסה גבוהה במחלקות. החל מהבוקר פועלים כל בתי החולים הציבוריים במתכונת שבת, במסגרתה נמצאים במחלקה רק שניים-שלושה כוננים, ומרבית הניתוחים הלא דחופים נדחו. גם קופות החולים כללית ולאומית הצטרפו היום לשביתה, אך הודיעו כי ישובו לפעילות סדירה כבר מחר. לעומת זאת, בבתי החולים ימשיכו העיצומים גם ביום רביעי.

 

"הטיפול במחלקה איטי יותר מרגיל", הודה גרוסמן, "והחולים ממשיכים לזרום למיון. לקראת מחר בבוקר אנו נראה 'מסדרונות ארוכים'". גם חולים שהביעו תמיכה במחאת הרופאים, כבר מתחילים לאבד סבלנות. קובי צבעוני, למשל, היה אמור לעבור ניתוח לקיבוע הקרסול עוד הבוקר, אך ההליך הרפואי נדחה שוב ושוב. "אני מאושפז מיום רביעי, כל יום דוחים את הניתוח מהיום למחר. זה לא נגמר".

 

"התסכול גדול", העיד צבעוני, "אומרים שצריך להיות בצום אבל לא מורידים לניתוח. העירו אותי בשש בבוקר לניתוח, נתנו לי מורפיום וב-8:45 אמרו שאין ניתוח ושיש רק 40% סיכוי שאכנס היום.

אני יודע שיש שביתה של הרופאים, אבל שבועיים אני פצוע ולא מקבל טיפול, אז למה ההחלמה שלי מתעכבת?".

 

אי הנוחות הנגרמת לחולים מובנת, אך הרופאים רואים את המאבק כהכרחי. פרופסור גרוסמן הסכים לחשוף את תלוש השכר שלו, והסביר כי שכר הבסיס של אשתו, אחות בכירה במשרד הבריאות, גבוה משלו: "השכר לשעה של אשתי הוא 60 שקלים. אני, שלמדתי שבע שנים והתמחיתי עוד חמש שנים, בעל וותק של 35 שנים, בדירוג הגבוה ביותר בשירות הציבורי, השכר לשעה שלי נמוך יותר ומסתכם ב-9,900 שקלים. אני עובד ללא הפסקה, שישה ימים בשבוע. יש לי אחריות אדירה של מנהל מחלקה. אם אני ואשתי יוצאים לחופשה ואני לא עושה כוננויות, אנחנו מרוויחים אותו דבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשא ומתן יימשך בערב
צילום: מיטל יסעור
מומלצים