Windows 8: פותחים חלון חדש
מה תיתן למשתמש חלונות 8? האם יהיה לה ממשק אריחים בדומה לפון 7? בעקבות מידע חדש שדלף, התמלאה הרשת בשמועות אודות מערכת ההפעלה הבאה של מיקרוסופט. ערוץ המחשבים עושה סדר בבלאגן
<< 38 שנה לשיחת הסלולר הראשונה
אם אתם אוהבים את חלונות 7, בטח יעניין אתכם לדעת שהיורשת שלה כבר נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים. בשבוע האחרון דלפו לרשת צילומי מסך של חלונות 8, שלפיהם היא צפויה להיות חדשנית וחמושה בתפיסות וכלים שטרם ראינו במערכת הפעלה מבית מיקרוסופט.
בין צילומי המסך הופיע מסך הפתיחה של מערכת ההפעלה העתידית; אתר מגזין ה-Time ציין שהפונטים היו זהים לאלו של פון 7, מערכת ההפעלה לסמארטפונים של מיקרוסופט; מיד צצו ברשת שלל הערכות ונבואות אודות חלונות 8 ומה שיהיה בה. זה הזמן לעשות סדר בבלאגן ולנתח את החידושים שמיקרוסופט צפויה לכלול במערכת ההפעלה הבאה שלכם.
מערכת קלה ומהירה יותר
לפי דיווח של cnet, מיקרוסופט מפתחת את חלונות 8 בשיתוף פעולה עם מספר יצרניות מעבדי ARM - אנווידיה, קוואלקום, וטקסס אינסטרומנטס. מעבדים ARM מניעים את מחשבי הלוח הקיימים, ובקרוב יפעילו גם נטבוקים. היתרונות שלהם מתבטאים בעלות נמוכה, פעולה חסכונית וביצועים סבירים – כל עוד לא נעשה שימוש במערכת הפעלה תובענית (כמו למשל חלונות 7).
חלונות 8 תיבנה על ארכיטקטורה חדשה לגמרי, שתהפוך אותה לחסכונית במיוחד במשאבי מערכת. כלומר, אם מחשב מבוסס ARM יפעיל אותה במהירות סבירה, מחשבים בעלי מעבד אינטל או AMD בארכיטקטורת X86 (מעבד PC סטנדרטי) יטיס אותה לחלל. מערכת הפעלה קלה על מחשב חזק תאפשר תחילת עבודה מיידית - ללא ה"Starting Windows" בליווי הלוגו המעופף. במקום, המערכת פשוט תתחיל לעבוד.
ההתאמה של חלונות 8 ל-ARM תפתח את שוק הטאבלט לרווחה עבור מיקרוסופט. עם זאת, היא תצטרך לעבור לא מעט התאמות כדי שתהיה נוחה לשימוש גם במכשירי מגע. מיקרוסופט אמנם שיפרה את הממשק והתאימות של חלונות 7 בנושא זה, אבל עדיין מדובר במערכת הפעלה מגושמת, שמצריכה לחיצות כפולות והרבה מאמץ כדי לעבוד על מחשב לוח. מה עושים? ממציאים את הממשק מחדש.
ממשק האריחים: מי צריך את זה?
אחד הדברים הנוספים שצפויים להשתנות בחלונות 8 הוא הממשק. חלונות 7 היא יעילה, נוחה ויציבה. כיפית? לא ממש. תמונות שדלפו לרשת מציגות סרגל שליטה חדש שמשולב בסייר הקבצים. לסרגל יש עיצוב Ribbon, שמזכיר את סרגלי אופיס 2010. במקום שסעיף בסרגל יפתח תפריט משנה ובו עוד תפריטי משנה וכ"ו, כל קטגוריה בסרגל משנה את הסרגל כולו.
התמונות שנחשפו מציגות גם דפדפן אקספלורר 9 שמשלב עיצוב אריחים - העיצוב שבו נעשה שימוש בחלונות פון 7 (לא מכירים? הגיע הזמן שתכירו). האריחים הם חלונות קטנים שמהווים ווידג'ט לתוכנה זו או אחרת ומאפשרים הצגה נוחה של מידע ממספר תוכנות (מייל, הורדת קובץ, התקנת תוכנה וכ"ו) בו זמנית.
לפי ההערכות, עיצוב האריחים לא יהיה חלק מהממשק העיקרי, אלא כלי שאפשר יהיה לשלוף ולהשתמש בו לפי הצורך. הסיבה לצמצום זה בממשק היא שלרוב המשתמשים אין מכשירי מגע והם עדיין זקוקים למערכת הפעלה סטנדרטית, שמתבססת על עכבר ומקלדת. בין שיפורי הממשק הנוספים שמתוכננים לחלונות 8 הוזכרו רכיב זיהוי פנים מובנה למטרות אבטחה וניהול משתמשים.
החלונות מנחשים אותי ונפתחים לי מעצמם
מאחורי חלק גדול מהשיפורים שצפוים בחלונות 8 עומדת תפיסה חדשה לגמרי של מיקרוסופט. לפי החברה, אפשר לצפות אותנו מראש, כיוון שיש לנו נטייה לקבץ פעולות מסויימות לתוך רשימת משימות מראש. לדוגמה, יש הרבה אנשים שלוחצים ריפרש אחרי אותן פעולות, ששומרים קובץ שהם עובדים עליו במרווחי זמן קבועים ועוד. מיקרוסופט הצליחה למפות חלק מהמשימות האלה על מנת שחלונות 8 תנחש אתכם ותחסוך לכם זמן.
אפשר ללמוד הרבה על תפיסה זו על ידי בחינה של פון 7: בתוך רשימת אנשי הקשר תוכלו להתקשר, לשלוח סמסים, מיילים, הודעות בפייסבוק (ועל הדרך, לצפות בפרופיל שלהם ולשים להם פוסטים על הקיר) ועוד. המשימה של פון 7 היא "תקשורת עם אנשים", על כל רבדיה הדיגיטליים. זה אומר שבניגוד לקודמותיה, שהציגו שלל אפשרויות שהמשתמש הממוצע לא באמת צריך, חלונות 8 תזהה את התהליכים שאתם יוצרים במחשב ותתמוך בהם.
זוכרים את אסון הוויסטה
מאחורי כל השיפורים והשיפוצים שיכללו בחלונות 8 עומדת הטראומה של מיקרוסופט מ-2007: השקת ויסטה. למי ששכח, נספר שזו היתה מערכת הפעלה מסורבלת, כבדה, מעיקה, עמוסה בבאגים ובמידע מיותר, ונחשבת עד היום לאחד הכשלונות הגדולים של מיקרוסופט. היא היתה פשוט אסון; רבים מרוכשי מחשבים בהם הותקנה ויסטה מראש מיהרו לשנמך את מערכת ההפעלה לחלונות XP.
חלונות 7 היתה צריכה להתמודד עם הנזק התדמיתי שגרמה ויסטה. לפיכך, היה על מיקרוסופט לבנות ממדרגה נמוכה מאוד את חלונות 7, כך שתתקן את כל מה שהיה בעייתי בוויסטה. חלונות 8 נשענת על 7, שהיא מערכת טובה מאוד כשלעצמה. מהנדסי מיקרוסופט לא צריכים להתמודד עם כיבוי שריפות, ויכולים להשקיע יותר מזמן הפיתוח בתכנון כלים ויכולות חדשים. לפי International buisness times אחד מהם יהיה הטמעה טובה יותר של שירותי ענן למיניהם במערכת ההפעלה. למשל, חנות תוכנות מקוונת, אינטגרציה עם שירותי Live ועוד.
מה הייתם רוצים לראות בחלונות 8, שאין כיום בחלונות 7? ספרו לנו בטוקבקים
איך נולד יוטיוב? >>