שתף קטע נבחר

 

בג"ץ דחה העתירה: יוענק עיטור לשוטרים שנספו

בתום דיון טעון דחה בג"ץ את דרישת משפחות הצוערים לבטל את הענקת הצל"ש לקציני המשטרה שנספו בכרמל. השופטים הבהירו כי לבם עם העותרים, אך ציינו: "אין בידינו להתערב בשיקול הדעת של המפכ"ל"

בג"ץ דחה היום (ג') את עתירת משפחות צוערי שירות בתי הסוהר שנספו בשריפה בכרמל, נגד הענקת צל"ש לקציני המשטרה שנהרגו באסון. השופטים הבהירו כי מדובר באחת ההכרעות הקשות בה נתקלו, אך קבעו כי אין בממצאים דבר שיפריך כי הקצינים נהגו בגבורה. העיטורים יוענקו מחר כמתוכנן בטקס ממלכתי.

 

 

בהכרעתם, ציינו השופטים כי לבם עם העותרים שזועקים בכאב בשל האסון הכבד שפקד אותם, ומבקשים שהאירוע ייחקר עד תום - לרבות אחריות המשטרה במקרה. עם זאת, כך הדגישו, העדויות מהשטח מוכיחות כי הקצינים - אהובה תומר, ליאור בוקר ואיציק מלינה - חירפו נפשם ולא בחרו בדרך הקלה של הימלטות מהשטח.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בעתירה שהוגשה אתמול, יומיים לפני הטקס, טען ועד משפחות חללי שירות בתי הסוהר, כי אין להעניק עיטורים בטרם השלים מבקר המדינה את חקירתו בנושא. הם הסבירו כי הענקת הצל"שים כבר בשלב זה "תחיה את הפצעים מחדש", והבהירו כי זכותם לדעת מי גרם למות יקיריהם.

 

השופטים שהתייחסו לטענות הבהירו כי בהענקת העיטור לשלושת הקצינים אין כדי למנוע בדיקה אובייקטיבית של שאלת הכשל באירוע, אם היה כזה. כמו כן, הם הדגישו כי החלטת מפכ"ל המשטרה להעניק את האותות כבר עתה נובעת מרצון להוקיר את אומץ הלב שגילו השוטרים.

 

"המפכ"ל ראה חשיבות להנחיל לשוטרי משטרת ישראל את ערכי ההקרבה והגבורה, ואנו איננו רואים כי בידינו להתערב בשיקול הדעת, כאשר הוא פועל במסגרת סמכויותיו על פי החוק", כתבו השופטים, והוסיפו כי בנסיבות יוצאות דופן כגון אלו, יש למפכ"ל סמכות שלא לפעול על פי המלצות הוועדה שהמליצה לדחות את הענקת העיטור עד סיום הבדיקה.

 

לסיום, הביעו השופטים תקווה כי "העובדות הכרוכות באסון שאירע יתבררו, וכל משפחות הנספים שההערכה וההכרה של הציבור בישראל נתונה להם ולגבורתם, ימצאו מענה לשאלות המציקות שנשארו תלויות בחלל האוויר".

 

דני רוזן: "עתירה הזויה, מטרתה להטיל דופי"

הדיון בבית המשפט התנהל באווירה טעונה. דני רוזן, בן-זוגה של אהובה תומר, אמר במהלכו: "זו עתירה הזויה, שמלאה בניסיונות להטיל דופי בשלושת הקצינים. הדברים נכתבו בצורה בוטה, שחצנית ומטעה. מה שחורה לסוהרים הוא העובדה שהכבאים והשוטרים קיבלו צל"ש והם נשארו בלי כלום. הטענות מופנות כלפי יקירינו, שאין ספק שעד הרגע האחרון שמו נפשם בכפם כדי להציל את הסוהרים".

 

נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, אף המליצה לקרובי הסוהרים לחזור בהם מהעתירה. "יש לי רושם שאתם מכוונים למקום לא נכון, לא זה יביא מענה למשפחות הסובלות", קבעה, "יכול להיות שהייתה טעות בכל האירוע, אבל איש לא חושב שהיה פה זדון, בוודאי לא מצד האנשים שרצו לכיוון האש". עם זאת, המשפחות שללו את פנייתה: "אנחנו לא שלמים עם ההצעה, צל"ש עלול לפעור פצע בלב הסוהרים", הסבירו.

 

גם השופטת עדנה ארבל הודתה כי "את פסק הדין הזה אנחנו לא רוצים לכתוב". היא פנתה לשני הצדדים ואמרה: "לא כדאי שאתם תענו את עצמכם ותקבעו עובדות. אתם עושים נזק לעצמכם. גם לנו זה לא קל כל הדיון הזה. אנו מבינים את כאב המשפחות. תיקחו פסק זמן ותדברו ביניכם. תנצלו את האנרגיות לחיבוק, לבכות ביחד ולהיות ביחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האנדרטה במקום האסון. הקצינים לא בחרו בדרך הקלה
צילום: אחיה ראב"ד
דני רוזן ונאוה בוקר בבית המשפט
צילום: אוהד צויגנברג
משפחות הסוהרים מגישות את העתירה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים