מח"ש לא חקרה שוטרים, אז המתלוננים זוכו
בית המשפט ביטל אישום נגד שני צעירים שיידו לכאורה אבנים על מכוניות ערבים ותקפו שוטרים. הם התלוננו כי המשטרה לא בדקה טענותיהם על תקיפה מצד אנשי החוק. "באמת אין עניין לציבור לחקור אם שוטרים פעלו כיאות?", תהה השופט
נאשמים בתקיפת שוטרים שוחררו מחשש לאכיפה בררנית מצד המשטרה. בית משפט השלום בירושלים ביטל היום (ג') כתב אישום שהוגש נגד שני בני אדם, שזוהו מיידים אבנים ונעצרו בגין תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו. הסיבה: לאחר שהשניים התלוננו נגד השוטרים שגם היכו אותם לטענתם, כלל לא נפתחה חקירה.
מכתב האישום עלה כי לפני כשנתיים הנאשמים, צעירים בשנות ה-20 לחייהם, יידו אבנים לעבר מכוניות של ערבים בכביש ראשי ליד מודיעין, וכשניגשו אליהם שוטרים והורו להם לחדול מכך, קיללו אותם, דחפו אותם והמשיכו להשליך אבנים. השוטרים הזעיקו תגבורת, אך גם כשהצליחו לכבול את השניים, אלו המשיכו להתפרע, קיללו ובעטו בשוטרים. הם לא חדלו ממעשיהם גם כשהובאו לחקיה בתחנה, ולטענת המשטרה, אחד מהם אף דחף וקילל את השוטר, הטיח את ראשו בקיר ונגח בו.
מאידך, השניים טוענים כי כלל לא זרקו אבנים, ואף לדבריהם הוכו בתקרית מכות נמרצות על-ידי השוטרים. בדיון ציינו פרקליטיהם, עורכי הדין שאול עזרא ומיכאל עירוני מהסנגוריה הציבורית, כי יש לבטל את כתב האישום מחמת טענת הגנה מן הצדק, המאפשרת ביטול האישומים במקרה של הפרת עקרון הצדק, למשל דרך אכיפה בררנית.
לטענת הסנגורים, לא ייתכן שמחלקת התביעות של המשטרה תגיש כתב אישום נגד מרשיהם, בעוד שהשוטרים שתקפו אותם כביכול אפילו לא נחקרו על כך. הם ציינו כי במקרה כזה הצדק מחייב שינהגו באופן שוויוני, הן כלפי האזרח והן כלפי השוטר.
השופט אורי בנדור קיבל את עמדתם ומתח ביקורת על המחלקה לחקירת שוטרים: "האם באמת אין עניין לציבור לחקור האם שוטרים פעלו כיאות או חרגו ממילוי תפקידם בכך שהיכו שלא לצורך?". הוא הבהיר כי "אין אני אומר ואפילו לא רומז, שבמקרה זה כך פעלו השוטרים, אך הטענה היא שצריך לחקור את הדבר ומח"ש הגיעה למסקנה לא לחקור".
השופט בנדור כצב עוד בהחלטתו כי מעניין שכתב האישום מציין שהשניים זרקו אבנים על מכוניות של ערבים אך לא כולל סעיף אישום בגין סיכון חיי אדם. לבסוף ציין השופט כי הגיע למסקנה שאין זה צודק להעמיד את האזרח לדין בטענה שתקף את השוטר מבלי שחוקרים ובוחנים אם השוטר תקף את האזרח, וביטל את כתב האישום.