סוני אריקסון X10 mini: קטן מהחיים
זו ציפור? זה מטוס? לא, זה סמארטפון בגודל של מצית זיפו (ועוד קצת) - המיני X10 של סוני אריקסון. האם אפשר לבנות מכשיר עם יכולות סמארטפון מלאות, שעדיין נכנס לכיס קדמי של סקיני ג'ינס? בדקנו
<< גאדג'טים לתפרנים: מכונית בשני דולר
הטלפונים הסלולריים עברו כמה תהליכי אבולוציה מאז המצאתם בשנות השבעים: בתחילה הלכו וקטנו, עד לשנת 2006 שבה התחילו שוב לגדול. כיום עומד גודלו של הסמארטפון הממוצע על 3.5 אינץ'. למה? כי המסך הוא אמצעי הממשק העיקרי שלו, וכי לא נוח לגלוש, לשחק ולצפות בווידאו במסכים קטנים יותר. בסוני אריקסון חושבים אחרת; החברה השיקה סמארטפון זעיר, שמשלב בין יכולות סמארטפון מלאות ומידות שיכולות להתאים גם לכיס הכי קטן.
האם החברה הצליחה לעלות על הנוסחה לסמארטפון שהוא גם קטן, גם אינטואיטיבי, גם סוחב בעליות וגם נוח עבור המשתמש הממוצע? שאלה טובה. לקחנו את המיני לסיבוב, וחזרנו עם כמה תשובות. הראשונה שבהן היא "לא".
עיצוב ומבנה: זיפו עם מסך
המיני הוא סמארטפון זעיר; יש לו מיני – מסך בגודל 2.55 אינץ' ברזולוציה של 240 על 320 פיקסל. למסך בהירות נמוכה, והוא מסתנוור בקלות מתאורה ישירה. המכשיר עצמו הוא בגודל של קצת פחות מקופסת סיגריות ממוצעת (או קצת יותר ממצית זיפו), ושוקל 88 גרם. לאן דחסה סוני אריקסון את הסוללה וכל מערכותיו? היא פשוט מיקמה את הרכיבים בערימה: המיני הוא קצת שמנמן, ועוביו 1.6 סנטימטר.
צילומים: אסף שגיא
המיני X10 מעוגל בדפנותיו, מה שמשפר את האחיזה. אחד היתרונות של מכשיר קטן היא נוחות האחיזה, וההתאמה גם לילדים ולכל מי שיש לו כף יד קטנה. גב המכשיר והדפנות מהווים מכסה לסוללה, כרטיס הזיכרון והסים. איכות ההרכבה טובה, אולם כולו עשוי פלסטיק ונראה נאה אבל עממי.
בחזיתו יש שלושה כפתורים (חזרה, מסך הבית, ותפריט). כפתורי עוצמת השמע והמצלמה נמצאים בדופן הימני של המכשיר. איכות ההרכבה של המכשיר טובה, אבל הכפתורים שבדופן מחוברים בצורה די עדינה מאוד לכיסוי הדקיק ולא לגוף המכשיר. מה זה אומר? שהשחיקה שלהם עשויה להיות מהירה למדי.
המיני נוח לאחיזה ובנוי היטב, אבל לא משדר יוקרה או סגנון: אפקט ה"וואו" שלו מגיע מכך שהוא פשוט ממש, ממש חמוד.
שורה תחתונה: היי, תראו! גור של טלפון
ממשק ומערכת הפעלה: מינידרואיד
המיני מבוסס על אנדרואיד. אבל לא זה שאתם אוהבים, אלא זה שהספקתם לשכוח ממנו: גירסה 2.1. סוני אריקסון ביצעה הרבה שינויים במערכת ההפעלה הוותיקה, כדי להתאים אותה למכשיר הזעיר.
בארבע פינות המסך ניתן להציב קיצורי דרך לתפקודי טלפון בסיסיים וליישומים. אפשר למקם את החייגן משמאל למטה, מרכז ההודעות מימין, הדפדפן בפינה הימנית העליונה ותפריט ההגדרות ממולו. תוכלו להיכנס אל חלון האפליקציות ולשים בפינה כל יישום שתרצו. האייקונים בפינות הם בגודל טוב, ונוחים להפעלה. הודות ליכולת לגשת ליישומים בצורה מיידית, שלא מצריכה יותר מדי נדל"ן – מסך, המכשיר מאוד נוח לשימוש למרות גודלו.
סוני אריקסון הוסיפה למכשיר את TimeScape, ממשק גרפי לניהול מידע. הוא מופיע בצורת חלונות מרחפים, בהם תוכלו להגדיר שיוצגו ציוצים מטוויטר, סטטוסים מפייסבוק, סמסים שקיבלתם ועוד. בנוסף, תוכלו לסנכרן בין רשימת אנשי הקשר שלכם ובין חבריכם המקוונים.
לצד הממשק המעניין, תמצאו את חמשת שולחנות העבודה של אנדרואיד. המכשיר מצריך לא מעט הסתגלות, אבל לאחריה הוא נוח למדי לתפקודים בסיסיים. הבעיה היא שבכל חלון אפשר לשים רק ווידג'ט אחד, מה שאומר שככל שיהיו לכם יותר, כך תבלו הרבה זמן בריפרוף על הטלפון.
המקלדת הוירטואלית מכסה את המסך כולו, ומאוד לא נוחה לעבודה במצב מאונך. במצב מאוזן היא מעט רחבה יותר, ומאפשרת עבודה קצת יותר נוחה. עדיין, המכשיר פחות נוח להקלדה ממתחרים אחרים. מרכז אנשי הקשר פשוט ונוח. הוא מחולק לרשימה מלאה ולמועדפים. מרכז ההודעות מסנכרן סמסים ומיילים, ומציג את כל שרשרת ההתכתבויות עם איש הקשר.
שורה תחתונה: עיצוב ממשקים מעניין. נוח? פחות
חומרה וביצועים: הכוח לא קובע
למיני יש מעבד קוואלקום במהירות של 600 מגהרץ. לא נתון מרשים בעולם בו מסתובבים ברחובות סמארטפונים בעלי מעבדים של גיגהרץ, ומאחורי הפינה כבר ממתינים מעבדים כפולי ליבה. מצד שני, למיני יש מסך קטן, מערכת הפעלה שתפורה למידותיו ודי זיכרון כדי להתמודד עם רוב המשימות. קחו בחשבון שלא מדובר בתחנת כוח, ושסרטי HD לא יפעלו עליו כשורה.
המכשיר תומך בכרטיסי מיקרו SD בנפח של עד 16 גיגה, ומסופק עם כרטיס של שני גיגה. לקמצנים, נספר שיש לו 128 מגבייט של זיכרון פנימי. הממשק פועל בצורה חלקה, ולא תתפסו את המכשיר משתעל גם כשתפעילו עליו מספר יישומים במקביל. המגבר הפנימי חזק, ואיכות השמע בשיחות טובה מאוד.
שורה תחתונה: מספק בהחלט
מולטימדיה ואפליקציות: מצלמה של ענק
למיני יש מצלמה מעולה. היא ממשפחת CyberShot, המצלמות של סוני, ויש לה חיישן של חמישה מגה פיקסל. היתרון של המצלמה הוא במייצב תמונה מצוין, שמסייע בצילום תמונות חדות במיוחד. הנה, תראו:
הממשק שלה פשטני, ולא מציג יותר מדי אפשרויות וכלים - ארבעה מצבי סצנה, ללא מצבים ידניים או אפקטים. יכולות הווידאו של המצלמה מרשימות פחות. החיישן מצלם וידאו באיכות VGA בסיסית, ב-30 פריים לשנייה.
אם אתם אוהבים פשטות, תמותו על מרכזי המולטימדיה של המיני. גלריית התמונות בסיסית מאוד. תוכלו לנווט בקלות בין אייקוני התמונות שצילמתם בהינף אצבע. מה שלא תוכלו לעשות זה לשתף ולהעביר תמונות דרך ממשק הבלוטות' של המכשיר ישירות מהגלריה. נגן הווידאו גם הוא נראה כמו גירסה לילדים של נגן ממוצע. יש לו תאימות מוגבלת והוא לא תומך בפורמטי Divx או Xvid. דווקא את הממשק של נגן המוזיקה והרדיו מאוד אהבנו: הם אולי פשוטים, אבל עוצבו בצורה נוחה מאוד. לרדיו יש חוגה גדולה שמאתרים בה תחנות בגלילה אופקית, כמו ברדיו של פעם.
היתרון הגדול של המכשיר הוא באיכות השמע שלו: יש לו מגבר פנימי מכובד, שמפיק צליל באיכות גבוהה. תענוג לשמוע בו מוזיקה.
המסך הקטן מציג שלושה חסרונות בולטים שפוגעים בחוויית השימוש. ראשית, הוא לא תומך בגרפיקה מורכבת ואין לו רזולוציה גבוהה מספיק כדי להציג משחקים באיכות טובה. למשל, אפילו האייקונים של תפריטי האפליקציות במכשיר נראים מפוקסלים. שנית, לא מעט מהיישומים באנדרואיד מרקט פשוט לא תוכננו לרזולוציה כזו, ולכן לא פועלים כשורה במכשיר. שלישית, קשה מאוד לגלוש באינטרנט במסך כל כך קטן. לקרוא מאמר ב-ynet לוקח הרבה זמן, גלילות ומשחקי זום.
שורה תחתונה: לא מספיק סמארט
סוללה וקישוריות: קצר וקולע
מכשיר קטן, סוללה קטנה: 950 mAH. אם נתרגם את זה לשימוש רציף, נקבל קצת יותר משלוש שעות דיבור (בהנחה שה-WiFi כבוי). המכשיר לא מספיק ליום עבודה שלם. לדאבוננו, זה נתון ממוצע עבור סמארטפון בימינו.
המכשיר אמנם קטן, אבל מצויד בחבילת קישוריות מלאה: GPS, WiFi ובלוטות' 2.1. לרכיב ה-WiFi לוקח זמן לזהות רשתות ולהתחבר אליהן, יותר מלמכשירים דומים. המכשיר גם תומך dlna, מה שמאפשר חיבור לטלוויזיות ומכשירים תומכים חיצוניים.
שורה תחתונה: ממוצע למדי
סיכום: הגודל קובע
סוני אריקסון הצליחה לשלב הרבה יכולות במכשיר קטן וחמוד, שיש לו שיק גאדג'טי שאין להרבה מכשירים שנמכרים בישראל. מצד שני, המיני X10 מצריך הרבה מאוד הסתגלות ולא מתאים עבור מי שהתרגל לסמארטפונים בגודל סטנדרטי. אחד מיתרונות הסמארטפון הוא חוויית המולטימדיה: גלישה, צפיה בקליפים והפעלת משחקים ואפליקציות. המיני פשוט קטן מכדי שתוכלו לעשות בו את כל אלה בצורה נוחה. מאידך, הוא מומלץ עבור מי שמחפש לעבור מסלולרי ישן לסמארטפון, ולא רוצה מכשיר גדול ויקר.
Sony Ericsson Xperia X10 mini
ציון סופי:
יתרונות: עיצוב, מחיר, ממשק, ביצועים
חסרונות: קטן מדי, זמן סוללה, תמיכה מוגבלת ביישומים
שורה תחתונה: קטן ומתוק
מחיר: 2,106 ברשת סלקום
למפרט המלא באתר היצרן
הכרום האישי שלך: מבחר תוספים חדשים >>