שתף קטע נבחר

צילום: אבי מועלם

חולה למנכ"ל משרד הבריאות: הרופאים פראיירים

במהלך ביקור בבית החולים תל-השומר הזהיר המנכ"ל מפני אובדן האמון במערכת הציבורית: "מחובתנו להסתכל להם בעיניים ולהשתדל למצוא פתרון נאות, אחרת שוב נגיע למשבר"

היום השני והאחרון לשביתת הרופאים: מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, הגיע הבוקר (יום ד') לבית החולים שיבא בתל-השומר, שם הוא אמר כי אין לו ספק כי השביתה פוגעת בחולים. הוא הוסיף, כי צריך להגיע להסכם עם הרופאים כמה שיותר מהר. 

 

"המשימה - לסיים את זה עד הפסח. אם לא, החולים ייפגעו יותר", הוא אמר. "אני לא חי עם השביתה הזו בשלום. עיני הרופאים, במיוחד הרופאים הצעירים, נשואות כרגע למשא ומתן. מחובתנו להסתכל להם בעיניים ולהשתדל למצוא פתרון נאות, כי טלאים יגרמו למערכת הזאת שוב להגיע למשבר".

 

מחאת הרופאים - הכתבות האחרונות ב-ynet:

 

ד"ר גמזו הזהיר, כי חולים יאבדו את האמון במערכת הציבורית. "אין לנו את הפריווילגיה של שביתת הפרקליטים, זה באמת כרוך בחיי אדם", הוא אמר. בנוגע לאפשרות להעניק שירותי רפואה פרטית בבתי חולים, אמר מנכ"ל המשרד כי מדובר באמצעי לגיטימי וראוי, אך זה רק חלק ולא הפתרון המלא.

 

"זה אמצעי לחזק את המערכת, כי אומרים לנו - 'אתם כממשלה, לא נותנים את התקציבים הראויים', יש מערכת ביטוחים משלימים חצי ציבורית, שמעניקה אפשרות לבחור מנתח או רופא. זה אמצעי לגיטימי וראוי, זה חלק מהפתרון, לא הפתרון הכולל. לא בטוח שלמתמחה זה פותר את הבעיות".

 

חולה: הרופאים נותנים את הנשמה

מנכ"ל משרד הבריאות שמע מהחולים, כי הם תומכים במאבק הרופאים. חזי, המאושפז כמעט שלושה שבועות במחלקה האונקולוגית, הפציר בגמזו למצוא פתרון כמה שיותר מהר. "יוצא לי לראות רופא שעובד 30 שעות ואחר כך נכנס לחדר ניתוח", אמר החולה. "איך הוא יכול לתפקד? ולקבל בסוף משכורת של 5,000 שקלים. הם פראיירים".

 

החולה אמר גם כי הוא לא מסכים שרופא, לאחר משמרת שנמשכת 30 שעות, ינתח אותו. "הרופאים פה נותנים את הנשמה. צריך לעשות שינוי מסוים בשעות העבודה שלהם. צריך פעם אחת ולתמיד לפתור את הבעיה". לדבריו, הוא מרחם על חולים, שהמתינו

 זמן רב לבדיקת MRI, אך היא נדחתה בסופו של דבר בשל שביתת הרופאים. "התור לוקח שלושה או ארבעה חודשים. איזה סבל נגרם לאנשים שחיכו ועכשיו ביטלו להם את התור".

 

במהלך הסיור מנכ"ל משרד הבריאות שוחח עם ד"ר דוד גויטן, רופא מומחה צעיר, שאמר לו: "העומס עלינו רב. קשה לשכנע סטודנט או סטאז'ר להיות כירורג, למרות שזה המקצוע הכי יפה. אנחנו עושים ג'אגלינג גם כדי להתמודד עם המחסור בכוח אדם. אין לנו אנשים לשלוח לכל המקומות, גם לחדרי הניתוח וגם כדי להשלים בדיקות לחולים. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה יצא לי לאכול במהלך העבודה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר גמזו. לא חי עם השביתה בשלום
צילום: גיל יוחנן
ביה"ח שיבא. החולים מזדהים עם המאבק
צילום: מיטל יסעור
מומלצים