שתף קטע נבחר
צילום: דודו אזולאי

לסיום החגיגה: עוגת שוקולד ובוטנים

יש את אלה שבסוף ארוחת ליל הסדר מעדיפים משהו קליל שלא יעמיס עוד יותר על הבטן, מאידך יש את אלו שחייבים משהו מתוק-מתוק. אורן בקר מציע לחושקי המתיקות עוגת מוס שוקולד חלב ובוטנים שבעצם אף אחד לא יוכל לעמוד בפניה

אצלנו במשפחה, בסיום ליל הסדר נחלקים היושבים סביב השולחן כמו בקריעת ים סוף. מצד אחד, יש את אלו שלא זקוקים לקינוח ויסתפקו לכל היותר בעוגה יבשה עם הקפה או בלפתן פירות מרענן. ומנגד, ישנם אלו שלא משנה מה אכלו קודם לכן, תיאבונם נפער מחדש והם זקוקים למנת סוכר גדושה.

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? היכנסו לעמוד שלנו בפייסבוק

 

העוגה השבועית שלנו היא מלוא תאוותם של חסידי המתוק באשר הם. נכון, זו עוגה מעט מורכבת להכנה אבל לקראת החג מותר להתפרע קצת. בעבור מי שאינם מקפידים על הפרדת בשר וחלב, העוגה הזו מהווה קינוח מפואר ועשיר מאין כמוהו לארוחת החג. שומרי הכשרות יוכלו להתענג על העוגה במהלך חול המועד. והכי חשוב - שיהיה חג שמח לכולנו!

 

טיפים:

  • אין לטחון את הבוטנים יתר על המידה. טחינת יתר גורמת לפירוק השומנים מהבוטנים ויוצרת עיסה.
  • בעת הכנת בסיס העוגה, רצוי להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף חזק מאוד ויציב. אף פעם לא מיותר להזכיר שוב: כשמקציפים חלבונים, מומלץ להשתמש בקערת מתכת שתהיה יבשה ונקייה משומן. חשוב מאוד שלא תתגנב אפילו טיפה אחת של חלמון לתוך החלבונים שאתם רוצים להקציף.
  • רצוי לרפד את דפנות התבנית בשקף, דבר המקל על חילוץ העוגה מהתבנית.
  • שימוש בשק זילוף למריחת חמאת הבוטנים יקל על העבודה.
  • חשוב מאוד שלא לקרר את תערובת השוקולד והקפה לגמרי על מנת שיהיה ניתן לחברה לשמנת המוקצפת ולקבל תערובת הומוגנית.


מיוחדת וחגיגית, במיוחד לפסח (צילום: דודו אזולאי) 

 

מוס שוקולד חלב וחגיגת בוטנים

המרכיבים (לתבנית בקוטר 21 ס"מ):

לבסיס העוגה (דקואז קקאו ובוטנים):

2 (70 גרם) חלבונים

1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר

1 כף (20 גרם) סוכר

1/2 כוס (50 גרם) בוטנים טחונים קלויים

2 כפות אבקת קקאו כהה

למוס שוקולד חלב:

200 גרם שוקולד חלב

1 כפית גדושה (3 גרם) נס קפה

1/4 כוס (50 סמ"ק) מים רותחים

1 מיכל + 3 כפות (280 מ"ל) שמנת מתוקה

כ-1/2 כוס (50 גרם) בוטנים קלויים טחונים

לפנים העוגה:

1/2 כוס (150 גרם) חמאת בוטנים

לגנאש שוקולד מריר לקישוט:

1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות (25 גרם) בוטנים קלויים טחונים

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  2. קולים את הבוטנים למשך כ-8 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות. מצננים.
  3. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון למרקם גרוס דק ומערבבים יחד עם החומרים היבשים.
  4. מקפלים את החומרים היבשים לתוך קציפת החלבונים. חשוב לקפל בתנועות קיפול עדינות על מנת לשמור על מרקם הדקואז.
  5. משטחים את הבסיס בתוך תבנית בקוטר 21 ס"מ ואופים למשך כ-12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות.
  6. מוס שוקולד: מעל בן מרי ממיסים את שוקולד החלב.
  7. ממסים את אבקת הנס קפה עם המים הרותחים ויוצקים לתוך שוקולד החלב, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים.
  8. מקציפים שמנת מתוקה לקצף אוורירי וקל (חשוב! לא להקציף את השמנת יתר על המידה). לאחר שהקרם מוכן, מוסיפים פנימה את הבוטנים הקלויים הטחונים ויוצקים כחצי גובה לתוך הרינג. מעל זולפים חמאת בוטנים ויוצקים את שארית הקרם ומשטחים עם פלטה את החלק העליון.
  9. מקפיאים את העוגה (עד שהיא מתייצבת). לאחר שהיא מתייצבת מפזרים מעליה את הבוטנים הטחונים.
  10. הגנאש המריר: מביאים שמנת לרתיחה ויוצקים מעל השוקולד המריר, משהים כדקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. שופכים את התערבות מעל לחלק העליון של העוגה. מחלצים את העוגה מהרינג.
  11. ניתן לקשט עם בוטנים מסוכרים או לגרד מעל שוקולד לבן. מגישים את העוגה לאחר שהפשירה.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוס שוקולד חלב וחגיגת בוטנים
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים