יבואנית מאזדה: יש לנו מספיק מכוניות
למרות שמאזדה טרם חזרה לפעילות מלאה, מודיעה היום היבואנית, חברת דלק רכב, כי בידיה מלאי מכוניות וחלקי חילוף שיספיק לכמה חודשים. ההודעה מגיעה אחרי הבהרה של יבואנית טויוטה, לפיה צפוי מחסור בדגמי הקורולה בעוד כחודש
חברת דלק רכב, יבואנית מאזדה, הודיעה היום (ה') לבורסה לניירות ערך כי מלאי המכוניות שברשותה יספיק לכמה חודשים של פעילות. הודעת החברה מגיעה בעקבות הודעת יבואנית טויוטה, חברת יוניון מוטורס, מיום שלישי בערב, לפיה בחודשים מאי ויוני צפוי מחסור בכמה דגמים, ובהם הקורולה והפריוס.
על-פי הודעת דלק רכב לבורסה, "על אף ההתרחשויות ביפן, ולמרות שמפעליה של היצרנית מאזדה לא עובדים בתפוקה מלאה, יש בידי (החברה) כיום מלאי רכבים וחלפים למספר חודשי מכירה". בעדכון האחרון שפרסמה היצרנית עצמה, ב-31 במרץ, הבהירה מאזדה כי תחזור לפעילות חלקית באפריל, כאשר החלטה בעניין הרחבת הייצור "תתקבל במועד מאוחר יותר".
- יבואנית טויוטה: צפוי מחסור בדגמי קורולה ופריוס
- שוק הרכב: יונדאי עקפה את מאזדה
- כלכלנים: צפוי מחסור ברכב יפני מאמצע השנה
יש לציין כי למעט יבואנית טויוטה, שכאמור הודיעה השבוע על מחסור צפוי בחלק מהדגמים, שאר יבואניות המותגים היפניים אומרות כי בשלב זה יש ברשותן מלאי מספק של מכוניות וחלפים. זאת, למרות שאף אחת מהיצרניות שהן מייצגות עוד לא חזרה לפעילות מלאה. בכירים בשוק הרכב מעריכים כי הפסקת הייצור ביפן בעקבות רעש האדמה בחודש מרץ, תשפיע בסופו של דבר על כל היבואניות - ובכלל זאת גם על מי שמייצגות יצרניות אירופיות וקוריאניות, אם כי ההשפעה עליהן צפויה להיות מתונה יותר.
לפי דיווחי היצרניות ביפן, הבעיה העיקרית בשלב זה אינה בקווי הייצור הראשיים - אלא בספקיות המשנה למיניהן, ובעיקר ספקיות של ציוד אלקטרוני, כמו שבבים ובקרים. רק אתמול (ד') הכחישה טויוטה דיווחים לפיהם תחזור לפעילות מלאה בשבוע הבא. על-פי רויטרס, איבדה טויוטה עד כה ייצור של כ-260 אלף מכוניות - כ-8.4% מסך הייצור שתוכנן ל-2011.
עם זאת, נראה כי לא כל הבשורות הכלכליות היוצאות מיפן כה קודרות: לפחות בכל הנוגע לשער החליפין של היין, נדמה כי היצרניות היפניות יכולות להרגיש מעט הקלה. אחרי שבחודש שעבר הגיע המטבע היפני לשיא של כל הזמנים, וכבר עמד על פחות מ-77 ין לדולר, נרשמה היחלשות ניכרת בימים האחרונים. על-פי נתונים עדכניים, שערו של המטבע עלה מעל ל-85 ין לדולר.
גם בישראל נרשמה היחלשות משמעותית בשערו של היין, שמתקרב לשפל של כמעט שנה מול השקל: על-פי שער הסגירה אתמול (ד'), 100 ין שווים 4.06 שקל - וזאת לאחר שכבר הגיע שערו של המטבע היפני ליותר מ-4.5 שקל ל-100 ין בחודש שעבר.