עשרה טיפים לצילומי נוף מעולים
כולנו חוזרים מטיולים בארץ ובחו"ל עם הרבה תמונות נוף, ואז מוחקים חצי מהן. למה? כי הן מונוטוניות ומשעממות. רועי גליץ מלמד אתכם כיצד לצלם תמונות נוף דרמטיות, דינמיות ואנרגטיות
<< עוד באתר גליץ, ביה"ס לצילום: איך מצלמים בלילה?
צילום נוף הוא אחד מסוגי הצילום הקשים ביותר לביצוע. כלומר, אין שום בעיה להרים מצלמה בג'בל בנדורה ולצלם את הנוף שנשקף משם - אבל ליצור תמונות נוף מעניינות זו אמנות. מדריך זה יציג לכם כמה טיפים חשובים לצילום תמונות נוף דרמטיות ומעניינות.
1. תאורה
היות ואתם בטבע, אין שום אפשרות לעשות שימוש בתאורה מלאכותית. אתם תלויים בשמש (ובירח) בכל הנוגע לתאורה. מה עושים? בוחרים בשעה הנכונה ביום לביצוע הצילום.
2. הקפידו על קומפוזיציה
כשאתם מסתכלים על איזור הצילום, אתרו קווים מנחים כמו נחלים, כבישים, שבילים, קווי רכס ועוד. השתמשו בהם כדי להנחות את עין הצופים בתמונה. יש הרבה מאוד צילומי נוף שהם ללא נושא, אבל אם תכניסו לתמונה קווים מנחים שכאלה, תעוררו יותר עניין אצל הצופים. רוצים ללמוד עוד על קומפוזיציית תמונה? לחצו כאן.
3. שלבו תנועה
לצילומי נוף יש נטייה להיות משעממים. מה עושים? מוסיפים קצת תנועה ואקשן לעניין. התנועה יכולה להיות עננים בשמיים, מים (ים, נחל או מפל) ואפילו בעלי חיים נודדים. את התנועה תשיגו באמצעות שימוש במהירויות תריס איטיות, וצילום מעל חצובה.
4. הביטו לשמיים
עננות מעניינת יכולה לעשות את התמונה. הם יכולים להיות ענני נוצה גבוהים ונעימים לעין, ענני כבשה חמודים שמשלימים את התמונה או עננות מיוחדת שיוצרת פסים מאופק לאופק ופשוט הופכת את התמונה למיוחדת וסוריליסטית.
5. היעזרו בפילטרים
משתמשים מתקדמים רבים נעזרים במסנני תמונה, שמשפרים אותה משמעותית. פילטר פולרייזר (מקטב) ייתן לכם שמיים כהים ויפים וינטרל השתקפויות היכן שהן מפריעות. פילטר מסוג ND הדרגתי יאפשר לכם לחשוף בצורה מדויקת גם את הקרקע הכהה וגם את השמיים הבהירים ופילטרים אחרים יאפשרו לכם תמונות יצירתיות שונות.
6. HDR היא לא מילה גסה
אי אפשר לדבר על צילומי נוף מבלי להזכיר HDR. זו טכניקה שמגדילה את הטווח הדינמי של התמונה ובכן מאפשרת ללכוד פרטים גם באיזורים הבהירים וגם באיזורים הכהים של הפריים. המשמעות היא צילום שתיים או שלוש תמונות ברמות חשיפה שונות ושילוב שלהן באמצעות תוכנות כמו פוטושופ, פוטומטיקס ואחרות. התוצאה מרשימה ומיוחדת, ונותנת הרבה אופי לתמונות נוף.
7. שחור לבן זה מצוין
צלמים מפורסמים כמו אנסל אדמס צילמו תמונות נוף מדהימות בשחור לבן לפני שנים רבות. צילום נוף בשחור לבן יוצר אפקט מעניין ומיוחד. הקווים נעשים הרבה יותר בולטים וחזקים והניגודיות מושכת מאוד את העין.
8. השתמשו בעדשות שונות
באמצעות עדשות רחבות במיוחד אנחנו יכולים ליצור פרספקטיבות מעניינות יותר ולתפוס פריימים רחבים ומעניינים. ניתן אפילו להשתמש בפנורמה על מנת לתפוס שטח רחב יותר. באמצעות שימוש בעדשות באורכי מוקד גדולים תוכלו לקבל פרספקטיבה שטוחה יותר ו"לקרב" הרים רחוקים.
9. חפשו את התמונה החדה ביותר
הטכניקה מאוד חשובה לנו כדי לקבל צילומים איכותיים. חשוב להקפיד על שימוש בצמצם האופטימלי כדי להוציא את המקסימום שהעדשה יודעת לתת, כדאי מאוד להשתמש ב-ISO נמוך.
10. היו יצירתיים!
השתמשו באלמנטים שוליים לכאורה בתמונה כדי להעצים אותה. השתמשו בהשתקפויות, צללים, צלליות ותאורה ייחודית.
רועי הוא מנכ"ל גליץ בית הספר לצילום ועורך ראשי של מגזין הצילום קומפוזיציה
עוד באתר גליץ, ביה"ס לצילום: 10 טיפים לצילום בספארי>>