שתף קטע נבחר
 

לאיזון לחץ הדם - ועוד סיבות טובות לאכול שסק

הוא מסייע למערכת החיסון, לשמירה על ראייה וקצב לב תקינים ולהתפתחות העובר ואף קשור בהפחתת הסיכון לסוגי סרטן מסוימים. למה כדאי לאכול שסק

שסק מספק חלון הזדמנויות צר מאוד ליהנות ממנו. עונתו מתחילה באמצע אפריל ונמשכת עד סוף מאי, ולכן כדאי למהר ולנצל את טעמו המיוחד ואת יתרונותיו הבריאותיים.

 

 

הוא מכיל קרטנואידים ההופכים בגוף לוויטמין A, החיוני לראייה תקינה, לתפקוד מערכת החיסון, לשלמות העור, להתפתחות העובר ולגדילה תקינה, ואף נמצא קשור בהפחתת הסיכון לסוגי סרטן שונים.

 

נוסף על כך, השסק מכיל כמות מכובדת של אשלגן, מינרל חיוני לתפקודים רבים של הגוף, בין השאר לקצב לב תקין, למאזן הנוזלים, להעברת אותות עצביים והתכווצות של שרירים.

 

מחקרים גם מראים את השפעתו המיטיבה על איזון לחץ הדם. שמונה יחידות בינוניות של שסק מהוות מנת פרי אחת.

 

ערכים תזונתיים בשסק (ל-100 גרם)

קלוריות: 47

חלבונים: 0.1 גרם

פחמימות: 12.1 גרם

שומן: 0.2 גרם

אשלגן: 266 מ"ג

ברזל: 0.3 מ"ג

מגנזיום: 13 מ"ג

זרחן: 27 מ"ג

ויטמין איי: 76 מק"ג

 

ייעוץ מקצועי: עדי גודל סולומון, דיאטנית קלינית.


    

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השסק מכיל כמות מכובדת של אשלגן
צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים