מצעד החסות: איזו חסה הכי בריא להוסיף לסלט?
חומצה פולית, אשלגן ובטא קרוטן - בחסה יש ערכים תזונתיים שכדאי לנצל עד תום. איך לבחור בין חסה ערבית, משי ואדומה ולהפיק את המקסימום מהסלט הירוק שלכם
בריא לאכול אותה כל השנה, אבל בחג הפסח החסה מככבת. כדי ליהנות מערכיה התזונתיים ערבבו בין סוגי החסה הבאים:
1. חסה ערבית
חומצה פולית: 136 מק"ג
בטא קרוטן: 5,226 מק"ג
אשלגן: 247 מ"ג
לוטאין וזיאקסנטין: 3,555 מק"ג
2. חסה משי (Green Leaf)
חומצה פולית: 38 מק"ג
בטא קרוטן: 4,443 מק"ג
אשלגן: 194 מ"ג
לוטאין וזיאקסנטין: 1,730 מק"ג
3. חסה אדומה (Red Leaf)
חומצה פולית: 36 מק"ג
בטא קרוטן: 4,495 מק"ג
אשלגן: 187 מ"ג
לוטאין וזיאקסנטין: 1,724 מק"ג
4. חסה מסולסלת (Butterheads)
חומצה פולית: 73 מק"ג
בטא קרוטן: 1,987 מק"ג
אשלגן: 238 מ"ג
לוטאין וזיאקסנטין: 1,223 מק"ג
5. חסה אמריקאית (אייסברג)
חומצה פולית: 29 מק"ג
בטא קרוטן: 229 מק"ג
אשלגן: 141 מ"ג
לוטאין וזיאקסנטין: 277 מק"ג
ייעוץ מקצועי: עלינה סגל, מומחית לטיפול בהפרעות אכילה, דיאטנית מחוזית, קופת חולים לאומית
בחסה ערבית יש יותר חומצה פולית
צילום: Inde Open
מומלצים