שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

קלה להכנה: עוגת שוקולד בחושה לפסח

לכבוד פסח הקרב ובא, יעל גרטי מזמינה אתכם להכין עוגת שוקולד בחושה עם שוקו-צ'יפס: כשרה לפסח, קלה להכנה, רכה ונימוחה, שגם ילדים יאהבו

חג הפסח מתקרב וחובבי האפייה חוככים בדעתם אילו עוגות ועוגיות כדאי להכין לליל הסדר ולמפגשים הצפויים בחול המועד. עוגת השוקולד שלהלן, שהיא עוגה בחושה קלה מאוד להכנה (אין צורך במיקסר), יכולה לשמח הן את הילדים והן את המבוגרים במהלך החג. למרות המראה המטעה של עוגה כושית מהזן הדחוס - היא איננה כזו כלל. להיפך, יש לה מרקם מעודן ונימוח היא רכה, נימוחה ומפנקת. כיוון שהיא נטולת קמח, היא יכולה להתאים לחולי צליאק (או בשמה החדש בעברית: דָגֶנֶת) בכל ימות השנה.

 

  • המתכון מכיל ברנדי, שטעמו מורגש מאוד בתערובת אך כמעט ואינו מורגש בעוגה המוכנה, כך שאין חשש שילדים יסרבו לאכול עוגה זו בגינו. בכל אופן, ניתן להמיר את הברנדי במיץ תפוזים.
  • שימו לב לכך שיש להשתמש בתבנית אינגליש באורך 27-28 ס"מ (דוגמת אלה מקרטון) ולא באורך 30 ס"מ, משום שבתבנית אורך 30 ס"מ תתקבל עוגה נמוכה מדי.
  • מומלץ לשבור ביצים אחת-אחת לתוך קערית קטנה לפני הוספתן לתערובת, כדי לוודא שהביצים תקינות וכי לא נפל שבר קליפה לתוך התערובת.
  • אפשר להכין את העוגה מבעוד מועד, להקפיא ולהפשיר בטמפ' החדר כ-6 שעות לפני ההגשה.
  • אפשר לפזר קצת מכמות השוקוצ'יפס למעלה - כפי שמופיע בתמונה.

 

עוגת שוקולד בחושה לפסח

מתכון של רשת "רולדין"

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 27-28 ס"מ):

100 גרם חמאה, קרה או רכה - לא משנה

100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים (150 גרם) גודל S-M

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים

3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים

2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור

2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי

1 כפית שטוחה אבקת אפייה (כשרה לפסח, אם אתם מקפידים)

70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר


עוגת שוקולד וברנדי (צילום: יעל גרטי) 

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים אקראית עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומניחים לצינון, כ-10 דקות.
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.
  3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.
  5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.
  6. מקפלים בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, יוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.
  7. מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.

 

מתכונים מתוקים נוספים לפסח:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שוקולד וברנדי לפסח
צילום: יעל גרטי
צילום: שירן כרמל
ליצירת קשר על יעל לחצו על תמונה
צילום: שירן כרמל
מומלצים