NEC M300WG: זה הסיפור על המקרן הירוק
בדקנו את ה-M300WG, מקרן ארגוני של NEC שגם ידידותי לסביבה. הוא אוהב מחשבים, הוא קורא מדיסק-און-קי, הוא יגיד לכם כמה חסכתם בפליטת פחמן והוא ישמור לכם על חיי נורה ארוכים
<< אייסר מציגה: טאבלט רב עוצמה ואפילו זול
ה-M300WG של NEC (להלן: המקרן) הוא מקרן לשוק הארגוני, הוא זול יחסית והוא יכול להקרין גם תמונות מהתקן איחסון נייד ללא צורך במחשב. המקרן מקרין במסך רחב: 1280 על 800 פיקסלים (קצת יותר מרזולוציה של 720p) בטכנולוגיית LCD, שהיא חסכונית וזולה יותר משיטת DLP.
מקרן M300WG של NEC
מבט ראשון, עיצוב וחיבורים
המקרן מגיע עם שלל כניסות מפנק: USB A (רגיל), USB B (החיבור המרובע), חיבור רשת, HDMI, שתי כניסות VGA עם שתי כניסות אודיו שמינית אינץ' (אוזניות), כניסת S-Video וכניסות Composite (בננה) לאודיו ווידאו.
חושבים ששתי כניסות VGA זה מיותר? לא בהכרח. המקרן הזה נועד לקהל ארגוני, וככזה הוא צריך למלא תפקיד חשוב בישיבות משרדיות, כמו למשל להיות הדבר הכי מעניין בחדר הישיבות. שתי כניסות VGA יכולות לחסוך זמן שבין מצגות. בזמן שמישהו אחד מציג את המצגת ליפנים, הבא אחריו כבר מחבר את הלפטופ ומסדר את ההגדרות בלי להפריע למציג הראשון.
למקרן יש גם יציאת VGA שמאפשרת חיבור מחשב אחד למקרן ולמסך חיצוני באותו זמן בלי להשתמש במפצל, שזה אמור לקרוץ לבעלי הלפטופים. NEC הוסיפו גם חיבור RS232 ארכאי כדי לשלוט בו מרחוק ממחשב בלי השלט. לפי היצרן, המקרן יכול להישלט ולהציג תמונה דרך WiFi - תכונה מאוד מעניינת שיכולה לחסוך הרבה סירבול בבית או בחדר הישיבות, אבל לא הצלחנו להפעיל אותה. גם לא אחרי קריאת ספר ההדרכה. בדיעבד מסתבר שצריך לקנות אביזר נוסף בשביל להפעיל את השליטה דרך רשת אלחוטית.
המאוורר של המקרן רועש למדי ואנחנו לא ממליצים למקם אותו בסלון צפוף. לחדר הישיבות הוא מושלם, כיוון שהוא לא יאפשר לנוכחים להירדם בזמן מצגת. נעדרו מהמקרן: כניסות DVI, כניסות DisplayPort ו-Component (אדום, ירוק, כחול).
המקרן מגיע עם תיק נשיאה סטנדרטי שמקל על הניידות שלו. זה טוב אם אתם בדרך כלל אלה שמסונג'רים להביא את המקרן כי לחברים שלכם אין טלוויזיה נורמלית.
שורה תחתונה: כמות חיבורים מפנקת, מאוורר רועש, ובלבול לגבי שידור ב-WiFi.
ציון:
איכות תמונה
המקרן מקרין תמונה רחבה - 1280 על 800 פיקסלים. הוא מסוגל לקבל סיגנל ברזולוציה גבוהה כמו 1080p או 1290x1200 אבל התמונה שתוקרן עדיין תהיה ברזולוציה הטבעית של המכשיר. התמונה של המקרן איכותית - הלבן הוא באמת לבן, השחור הוא באמת שחור וגם כל הצבעים שיש ביניהם. המקרן יקרין תמונה בגדלים שבין 25 ל-300 אינצ'ים. אנחנו בדקנו אותו בגודל יותר סטנדרטי של כ-100 אינץ'. בגלל שיחס התצוגה שלו הוא 16:10 ואם אתם צופים בסרט עם יחס גובה-רוחב שונה, כמו DVD או בלוריי (16:9) אתם תראו פסים שחורים דקים מעל ומתחת לתמונה המוקרנת.
עוצמת ההארה של המקרן היא 3,000 לומן, שזו עוצמה גבוהה למדי. עוצמת ההארה מעידה על כך שהמקרן מיועד לשימוש ארגוני ולא לקולנוע ביתי: בעוצמה כזו האור יזלוג ויאיר את כל הקרות בחדר לא גדול, מה שלא מתאים להקרנת סרטים אבל מושלם להצגת מצגות.
אם אתם לא משתמשים במסך להקרנה, למקרן יש תכונה מגניבה שמאפשרת לכם להגיד למקרן באיזה צבע הקיר שהוא מכוון אליו. ככה גם אם יש לכם קיר בצבע קרם (ויש צבעים יותר מזעזעים כמו ירוק ותכלת), המקרן יתאים את בקרת הצבע שלו כדי שהתמונה לא תושפע מצבע הקיר.
לא התרשמנו מה-Keystone של המקרן. Keystone היא פונקציית התיקון של התמונה כשהיא מוקרנת לא בזוית ישרה מול הקיר ומקבלת צורה של טרפז. הקיסטון עובדת, אבל אפילו שהמקרן לא היה בזווית מאוד מאתגרת, התמונה עדיין הייתה מעוותת. המקרן לא מומלץ אם אין לכם דרך טובה למקם אותו מול קיר בזוית ישרה.
שורה תחתונה: תמונה רחבה ואיכותית - רק אם המקרן נמצא ישר מול הקיר או המסך.
ציון:
מה שיותר ירוק יותר ירוק
NEC מתגאים בכך שהמקרן שלהם ידידותי לסביבה. לפי המפרט הוא חסכוני בחשמל ובעל חיי נורה ארוכים - נתונים שלא יכולנו לבדוק בעצמנו. מה שכן גילינו זה שבעת כל כיבוי המקרן מציג כמה פליטת פחמן נחסכה בזכות מצב ה-Eco החסכוני שלו.
המקרן מגיע עם מכסה סלייד לעדשה, במקום שתצטרכו לשים ספר או חפץ גדול אחר מולו כדי לחסום את האור. כשסוגרים את המכסה המנורה מעמעמת את עצמה, עוצמת האיוורור נחלשת והמקרן נכנס למצב חסכוני מבלי להיכבות לגמרי. כשמזיזים את המכסה המנורה והמאוורר חוזרים לפעולה מלאה תוך שתי שניות. המכסה הוא תוספת מבורכת למקרן משרדי אבל אין לו הרבה שימוש אם המקרן משמש לצפייה בסרטים.
קורא USB
הגיע יום ראשון, ואיציק מהמשרד בדיוק חזר מקפריסין עם המון שוקולדים אבל מתעקש להראות לכם גם את התמונות שהוא צילם. ה-M300WG מגיע עם כניסת USB כדי שתוכלו להציג איתו תמונות בלי להשתמש במחשב. המקרן מזהה כשאתם מכניסים דיסק-און-קי ופותח ממשק שדומה לסייר הקבצים של חלונות. זו תכונה טובה שכל המקרנים צריכים לאמץ, אבל NEC עשו פה חצי עבודה.
מהירות הדפדוף וקריאת הקבצים איטית, שמות קבצים בעברית הופכים לאוסף של ריבועים והמקרן יודע להציג אך ורק קבצי JPG. הוא לא יודע לקרוא קבצי מצגות (PPT או PPTX) והוא לא יודע לנגן סרטים. אם NEC היו משכילים לשלב בו קורא מולטימדיה מובנה, או אז היה לנו פה מקרן מדהים.
שורה תחתונה: יכול היה להיות מגניב אבל לא פרקטי מספיק.
ציון:
סיכום
המקרן מיועד לשוק הארגוני ובתחום הזה הוא עושה עבודה טוב מאוד. עם זאת, מחירו מאפשר לו להיות מקרן סביר אם אתם רוצים לראות איתו טלוויזיה או סרטים בבית, אבל הוא לא מותאם להקרנה איכותית של סרטי HD.
ציון:
יתרונות: חסכוני בחשמל, חיבורים רבים,
חסרונות: מאוורר רועש, לא עובד עם WiFi בלי אביזר, דורש מיקום ישר מול הקיר.
שורה תחתונה: מקרן סטנדרטי לחדר ישיבות. לא לחובבי קולנוע ביתי אבל יספיק להקרנה של שידורי טלוויזיה או DVD.
עלייתם ונפילתם של משחקי הפלטפורמה >>