הפרקליטות בבג"צ מזרחי: "אין ניגוד עניינים"
דיון סוער בעתירה נגד זכייתו של יו"ר מכבי ת"א בפרס ישראל, השופט אשר גרוניס: "אי אפשר לתת היום עיטור או ציון לשבח, תמיד מישהו מתלונן". העותרים: "לא ראוי שנשיאת בית המשפט העליון תלחץ יד לאדם כזה". צפו בעימות במסדרונות בית המשפט
הדיון בבג"צ בעתירה נגד זכייתו של יו"ר מכבי תל אביב, שמעון מזרחי, בפרס ישראל התקיים היום (ב') בפני השופטים עדנה ארבל, חנן מלצר ואשר גרוניס. מזרחי עצמו סירב להתייחס לעניין, אולם מי שידברה בשבחו היתה עו"ד דינה זילבר מהפרקליטות.
"אלה טיעונים מלפני 23 שנה, טוב שלא מצאו כאלה מהתקופה שלו בגן הילדים", סיפרה זילבר. "מדובר במועמד סופר-ראוי וההליך היה תקין לחלוטין. לא מתקיים כאן כל ניגוד עניינים פסול".
אשר גרוניס, אחד השופטים שדן בעתירה, הוסיף: "מרוב עתירות הורידו את פרס ישראל, אני לא רוצה לומר לאן. היינו צריכים לעצור מזמן את שטף העתירות בעניין פרס ישראל. אי אפשר לתת היום עיטור או ציון לשבח מפני שתמיד מישהו אחר יתלונן מדוע הוא לא קיבל".
"דורות של שחקנים ישראלים ישבו על הספסל בגלל מזרחי"
העותרים, שי גיל ונחום אביר, המשיכו להיות נגד ההחלטת לתת את פרס ישראל למזרחי. אלי דרומי, נציג אחת העמותות שרצו להצטרף לעתירה, היה נחרץ: "דורות של שחקנים ישראלים ישבו על הספסל בגלל ההחלטות והמעשים של מזרחי".
כזכור, לפני כחודש קבעה ועדה בראשותו של שחקן העבר, טל ברודי, כי יש להעניק את פרס ישראל ליו"ר מכבי ת"א בשל תרומתו לחברה ולספורט הישראלי. ההחלטה עוררה מחלוקת לא רק על עצם הפרס, אלא על העובדה כי מי שהיה קפטן הקבוצה של מזרחי, היה זה שהחליט על כך.
נציג העותרים, עו"ד יצחק בם, אמר בדיון: "כאשר מתקבלות החלטות מנהליות ראויות לא עותרים נגדן. ההחלטה לתת פרס ישראל למי שהעביר כרטיסים לשופט היא לא ראויה ולא ראוי שנשיאת בית המשפט העליון תלחץ יד לאדם כזה". פרקליטו של מזרחי, עו"ד טל רוטמן, הגיב לעתירה: "נחצו כאן קווים אדומים, טענת ניגוד העניינים נסמכה על קטעי עיתונות ורכילות".
בסיום הדיון היה עימות בין אחד העותרים לחברו של מזרחי, רוני שאטן, "אני מאמין שידחו את העתירה על הסף. אנחנו הולכים לזכות והשאלה כמה יקנסו את העותרים", סיפר שאטן. "בתוך עמנו אנחנו חיים, קשה לאנשים לפרגן".