הילד נדרס, התיק נסגר: "כאילו הרגו אותו שוב"
איריס אברהם מנהלת מלחמה בניסיון להביא לכתב אישום נגד הנהגת שדרסה למוות את בנה אביב. חוות דעת מקצועית, המלצת משטרה ופלט שיחות לא שיכנעו את הפרקליטות שמדובר בגרימת מוות. המדינה: "תיק מורכב שנבחן ביסודיות"
לפני כשלוש שנים וחצי איבדה איריס אברהם, תושבת נתיבות, את בנה אביב בן ה-10. אביב יצא לחפש את אחיו התאום, תומר, ונדרס למוות על-ידי נהגת ג'יפ. מאז המקרה שכב התיק אצל פרקליטות מחוז דרום, עד שלאחרונה הוחלט לסגור אותו מחוסר ראיות. אברהם מסרבת לקבל את ההחלטה והגישה ערר לפרקליט המדינה.
בין היתר, טוענת אברהם באמצעות עו"ד יהודית ברקוביץ', כי היו די והותר ראיות בתיק וכי המשטרה בעצמה המליצה על הגשת כתב אישום. אברהם אף שכרה את שירותיו של בוחן תנועה, איש משטרה לשעבר, שהגיש חוות דעת לפיה יש די ראיות להאשמת הנהגת בגרימת מוות ברשלנות.
המלצה, חוות דעת ופלט שיחות. הפרקליטות לא משוכעת (צילום: אליעד לוי)
"כששמעתי שסוגרים את התיק, הרגשתי כאילו הרגו לי את הילד בפעם השנייה. בפעם הראשונה זו היתה הנהגת, וכעת זו הפרקליטות", סיפרה אברהם ל-ynet, "לא יכול להיות שהמלצת המשטרה, העדויות וחוות הדעת שלנו, לא מספיקות לכתב אישום. זה מראה שאפשר לדרוס, להרוג מבלי לעמוד לדין. לנהגת הזו לא אכפת. היא אפילו לא התנצלה".
עו"ד ברקוביץ' ציינה כי מכל הראיות והעדויות שבידי המשפחה עולה כי הגורם לתאונה היה חוסר תשומת לב של הנהגת לדרך. בין היתר, הוצאו פלטי שיחות שקיימה הנהגת ומהם עולה חשד כי דיברה במהלך הנסיעה, דבר המתיישב עם עדותה לפיה לא הבחינה בילד כלל. אם לא תתקבל בקשת המשפחה, ברקוביץ' מבהירה שתשקול לעתור לבג"ץ.
בפרקליטות נפגשו עם המשפחה בטרם ההחלטה על סגירת התיק, אך לא השתכנעו כי ניתן להוכיח מעל לכל ספק סביר, כפי שנדרש במשפט הפלילי, את אשמתה של הנהגת. בפרקליטות אף ביקרו בזירת האירוע וערכו שרטוטים, חישובים ותרחישים, אך ללא הועיל. "אני רק רוצה שיהיה צדק. לא ייתכן שהיא הרגה את הבן שלי וממשיכה בחייה כאילו כלום", מתחננת אברהם ומספרת כי בגן הילדים שבו היא עובדת מועסק אדם שדרס למוות כלב ונדון לעבודות שירות. "הוא מכיר את המקרה שלי. זה הרי כל כך מגוחך, נגדו הגישו כתב אישום ואפילו הוא אומר שזה לא הגיוני".
אחיו התאום של אביב המנוח, תומר, יחגוג בעוד כמה שבועות את יום הולדתו ה-14. "כל רגע שהבן שלי חי, הוא יודע שאחיו אמור היה להיות לצדו. בבר המצווה היה לו מאוד קשה שהוא היה צריך לחגוג לבד. הוא כל הזמן אומר לנו לא לחגוג, שלא נבכה, רק כדי לא להעמיס עלינו ולהחזיר אותנו אחורה".
ממשרד המשפטים נמסר בשם פרקליטות מחוז דרום: "מדובר בתיק מורכב שנבחן ביסודיות וברגישות הראויה. בזמנו עמדה הפרקליטות לקבל החלטה סופית, אולם בהתחשב בבקשת משפחת המנוח, נשלח התיק מספר פעמים להשלמות חקירה. בנוסף, התקבלה חוות דעת מטעם מומחה שנבחנה בפרקליטות, דבר שגרם להימשכות ההליכים".