שתיית קפה אחרי אכילת מזון מהיר - מסוכנת
מחקר מצא שקפאין מכפיל את העלייה ברמת הסוכר בדם שנגרמת בשל אכילת מזון שומני, כך מדווח "זמנים בריאים" ב"ידיעות אחרונות". השילוב בין השומן לקפאין עלול להזיק למי שנמצא בסיכון לסוכרת מסוג 2 ומחלות מטבוליות
לאכול מזון מהיר רווי שומן זה לא בריא כידוע, אבל המדענים מצאו משהו גרוע אפילו יותר: לאכול מזון מהיר ואחר כך "לשטוף" אותו עם כוס קפה. לפי מחקר חדש שפורסם ב,"Journal of Nutrition"- הקפאין מכפיל את העלייה ברמות הסוכר בדם, שנגרמת מאכילת המזון השומני.
למעשה, שתיית הקפה מעלה את הסוכר בדם לרמות דומות לאלה שנצפות אצל מי שנמצאים בסיכון לסוכרת.
לדברי החוקרים, השילוב בין שומן לקפאין פוגע בקשר שבין המעיים ללבלב, האיבר האחראי לייצור האינסולין שמסייע לווסת את רמות הסוכר בדם. הממצאים חשובים במיוחד לאנשים שנמצאים בסיכון למחלות מטבוליות ולסוכרת מסוג .2
אחת ההמלצות לאנשים אלה: לשתות קפה נטול קפאין.
רמות סוכר דומות לאלו של חולי סוכרת
צילום: Index Open
מומלצים