מסתמן: רז נזרי ימונה לתפקיד המשנה ליועמ"ש
הוועדה למינוי משנה ליועמ"ש בחרה לתפקיד את עוזרו הבכיר של וינשטיין, רז נזרי: "האיש הראוי במקום הנכון". בימין מתחו ביקורת: מקווים שהכיפה שעל ראשו לא תגרום לו לרדוף אותנו
עוזרו הבכיר של היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, הוא המועמד המתאים ביותר לתפקיד משנה היועמ"ש - כך קבעה הערב (יום ג') ועדת האיתור למינוי המשנה ליועץ המשפטי לממשלה בעניינים פליליים. ההמלצה הועברה לשר המשפטים, יעקב נאמן, שעתיד לאשר את המינוי.
נזרי, בן 39 ואב לחמישה, בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן, החל דרכו כעוזרו של היועץ המשפטי לממשלה אליקים רובינשטיין, בשנת 2001. לאחר מכן, שימש עוזרו הראשי של ממשיכו, מני מזוז, ונותר בלשכת היועמ"ש גם כשזה סיים את כהונתו, אז שימש עוזרו הבכיר של יהודה וינשטיין. היועץ הנוכחי הוא גם זה שעמד בראש ועדת המינוי.
במסגרת תפקידו היה נזרי אחראי בעיקר על הטיפול והסיוע ליועץ במכלול הנושאים והתיקים הפליליים והביטחוניים שהובאו בפניו. נזרי אף שימש כעד תביעה במשפטו של הנשיא לשעבר משה קצב, מכיוון שהשתתף בישיבה עם מזוז בה התלונן קצב על סחיטה מצד אחת המתלוננות - שהובילה לחשיפת פרשת האונס.
בימים האחרונים נשמעה ביקורת על הליך המינוי, לפיה מדובר במרכז מכור שנתפר למידותיו של נזרי,
אולם גורמים במשרד המשפטים דחו טענות אלו מכל וכל, והבהירו כי הם רואים בנזרי "האיש הראוי במקום הנכון".
בהודעה מיוחדת של משרד המשפטים, שפורסמה היום, נכתב כי הוועדה קיימה ראיונות מקיפים עם חמשת המועמדים הסופיים, ובחרה בנזרי לאחר דיונים ממושכים. מלבדו, נחשבו מועמדים בולטים לתפקיד ענבל רובינשטיין, המכהנת כיום כסנגורית הציבורית הראשית, ואפרת ברזילי, המשמשת מנהלת המחלקה הפלילית בפרקליטות וצפויה לפרוש בימים אלו.
עוד נכתב בהודעה כי הוועדה התרשמה שנזרי היה שותף פעיל בהחלטות של שלושת היועצים המשפטיים לממשלה בתקופות סוערות, ובמסגרת זו גיבש עמדה משפטית עצמאית וערכית ויכולת להשקיף על מערכת המשפט ממבט על. חברי הוועדה ביססו החלטתם גם על חוות דעת משני היועמ"שים לשעבר, רובינשטיין ומזוז, וכן על המלצות של בכירים רבים נוספים בצמרת המשפטית.
עם זאת, מינויו המסתמן של נזרי, חובש כיפה, דווקא מעורר
קולות מחאה בקרב חלק מהימין. יו"ר ועד מתיישבי השומרון, בני קצובר: "מצער שאדם שמקדיש חלק ניכר ממאמציו להתנכל לדברים לאומיים בכלל וליש"ע בפרט, מקבל מעמד בכיר שכזה. לצערנו שר המשפטים מוכיח שוב ושוב שהוא איננו עומד בפרץ מול הנטייה המובהקת, הגדלה והולכת בתוככי מערכת המשפט לכיוון מובהק וברור".
גם ח"כ מיכאל בן ארי היה בין "המברכים": "מקווה שהכיפה שעל ראשו לא תגרום לו לרדוף אנשי ימין כפי שחברו שי ניצן עושה. לצערי במשרד המשפטים קיימת תופעה ולפיה שומרי המצוות מנסים למצוא חן בעיני הדרגים הבכירים ומנהלים מדיניות של אפליה נגד אנשי ימין ומתנחלים".