מהפכת המזון: שום, פלפל ובה"ד 1
אחרי שנים של תלונות על התפריט הצה"לי, החליטו בבית הספר לקצינים ליזום מהפך בריאותי: הבשרים המעובדים והמטוגנים נעלמו מחדר האוכל, ולמאכלים נוספו קטניות ותבלינים. החיילים מביעים ברגליים את שביעות רצונם
במשך שנים רבות התלוננו הצוערים בבית הספר לקצינים של צה"ל, בה"ד 1, על איכות המזון בחדר אוכל. רבים מהם העדיפו פשוט לוותר על הארוחות או מצאו להן תחליף בדמות חטיף בשק"מ. המפקדים זיהו את הבעיה ושמו לעצמם כיעד למצוא לה פתרון. "הצלחנו ליצור מהפכה ורואים את תוצאותיה בחדר האוכל", סיפר בגאווה ל-ynet סגן מפקד הבה"ד, סא"ל איתמר קפאח, "עדיין לא הגענו לשיא, אבל אנחנו בדרך".
בדיקה, שנערכה באמצעות שאלונים שהועברו לצוערים, גילתה כי רק 15 עד 17 אחוזים מהם פוקדים את חדר האוכל ומביעים שביעות רצון מהארוחות. "הבנו שצריך לעשות עם זה משהו. "החלטנו על שינויים במוצרים, בבישול ואף בדרך ההגשה", ציין סא"ל קפאח.
כך למשל, המלח הפלפל והחומץ, שהיו עד כה זרים לצוערי קורס הקצינים, פוזרו על שולחנות חדר האוכל על מנת לאפשר "תבלון עצמי" של הבשרים הסלטים ושאר ירקות. הבשר המעובד, הנקניקיות, ההמבורגרים והקבבים, שנחשבים לפחות בריאים, הוחלפו ברובם בבשר גולמי ומזין יותר.
בנוסף, השמן הרגיל שונה לשמן קנולה, והטבחים הונחו להימנע מטיגון ככל האפשר. עוד הוחלט להוסיף קטניות למרקים כך שיהיו משביעים יותר, וכן לכלול בורגול בתפריט הסלטים.
"התוצאות לא איחרו לבוא", העיד סא"ל קפאח, "ראינו שיותר צוערים מגיעים לחדר האוכל, ופתאום שיעור שביעות הרצון עלה ל-40 עד 50 אחוז". לדבריו, גם שיעור הצוערים שפוקדים את השק"ם פחת. עם זאת, בבה"ד לא ממהרים להכריז על כיבוש היעד. המהלך החל עוד בימי מפקד הבה"ד הקודם, אל"מ יהודה פוקס, ונמשך בתקופת המפקד הנוכחי, אל"מ ערן ניב.
"כנראה שעד כה הנושא קצת נפל בין הכסאות", הוסיף סגן המפקד, "עכשיו יש מודעות גדולה יותר והקפדה, ואנחנו רואים את התוצאות. היעד שלנו הוא להגיע ל-75 אחוזי הצלחה, ואני מאמין שעם שינויים נוספים נגיע גם לזה".