חג המטבח: מתנות לפסח
מירי צל דונטי סוקרת אביזרי בישול ואפייה שכולם כל כך צבעוניים ומשמחים שפשוט קשה להחליט את מי מהם להביא כמתנה לחג - ועוד יותר קשה להתאפק ולא להשאיר אותם אצלנו
כתבה זו היא המשך לכתבה על אביזרים לטיפול בתפוחי אדמה. אספתי המון גאדג'טים - חלקם פטנטים חדשים, חלקם משעשעים, חלקם מיותרים לחלוטין. בישלתי איתם, צליתי איתם, חתכתי איתם וכתשתי איתם. את אלה מביניהם שעברו את המבחן הקשה אני מגישה לפניכם. כולם ישדרגו את המטבח, יקשטו אותו בצבעים עליזים וכמובן - יהוו מתנת חג נפלאה.
מייבש עשבי תיבול | OXO
כמה שמחתי לגלות שסוף סוף הביאו ארצה את האח הקטן של מייבש החסה האהוב עליי, שמשמש אותי בנאמנות שנים רבות. תאמינו לי, ניסיתי מייבשים אחרים, אבל זה עושה את העבודה טוב יותר. פשוט לוחצים על הכפתור האמצעי והצנטריפוגה מופעלת. רוצים להפסיק? לחיצה קטנה והיא נעצרת מייד. יתרונו של המייבש הקטן הוא בגודלו הקומפקטי - שמתאים לעשבי תיבול או כמות קטנה של חסה. אני מכניסה לתוכו את עשבי התיבול עוד לפני שטיפה, כמו שהם עם החול והלכלוך, מוסיפה מים ישירות מהברז, סוגרת ומסובבת. אני מחליפה את המים לפחות פעמיים, תלוי בלכלוך, שוטפת עם המסננת הפנימית תחת הברז - ואז מייבשת. מחיר: 164.90 שקלים, גו מרקטינג.
(צילום: בושי מרדור)
ששת על קרוסלה | Joseph Joeph
סט הכלים הזה הוא לא רק מאוד שימושי ומאוד יפה, אלא חכם. האביזרים תלויים על הקרוסלה בצורה שחוסכת הרבה מקום על השיש. הידיות נעימות לאחיזה והפטנט הוא שכשמניחים את אחד האביזרים על הדלפק, הוא למעשה מונח על הידית, כך שהכף המלוכלכת לא נוגעת בשיש. כמה פשוט ככה גאוני. מחיר: 379 שקלים, סוהו.
(צילום: בושי מרדור)
משטח עבודה | Joseph Joeph, סכין טיטניום | Arcos
זהו אחד מסדרת משטחים יפהפיים של ג'וזף ג'וזף, שלכל אחד מהם איור שונה. המשטח עשוי זכוכית ומיועד לחיתוך, הגשה (למשל פלטת גבינות או נקניקים) ואפשר גם להניח עליו כלי חם (עד 280 מעלות). מקסים! על מעלותיה של הסכין הייחודית של חברת ארקוס, בעלת להב שכולו עשוי טיטניום, אכתוב בכתבה הקרובה על סכינים, אך בינתיים אני ממליצה בלב שלם. מחיר המשטח: 149.90 שקלים, סוהו; מחיר הסכין (13 ס"מ): 589 שקלים, רוסולינג.
(צילום: בושי מרדור)
סיר תרמוס | Pyramid
זוהי קדרה מפלסטיק שחלקה הפנימי הוא למעשה תרמוס. מחממים את הקדרה במים רותחים ומוציאים, ואז מכניסים אליה אוכל שבושל זה עתה ואוטמים בעזרת המכסה. האוכל נשאר חם במשך כמה שעות. פטנט שימושי במיוחד לארוחת ליל הסדר. מחיר (לקדרה בנפח 5 ליטר): 149 שקלים, טרזן יבוא ושיווק.
קערת זכוכית למיקסר | Kitchen Aid
כל הגרופיס של קיצ'ן אייד (שאני אחת מהם) ישמחו לשמוע על החידושים הבאים: הראשון שהגיע למחוזותינו הוא קערת פיירקס שקופה עם תחתית שנצמדת למיקסר, ידית, לוח מידות על דפנות הקערה ומכסה פלסטיק לסגירה. עכשיו נוח יותר לבדוק מה נעשה במיקסר תוך כדי עבודה. בקרוב, כך מבטיחים לי, יגיע גם וו ערבול חדש שקצותיו גומי - המאפשר לאסוף את הבצק מדפנות הקערה. מחכים להמצאות נוספות! מחיר: 490 שקלים, ניופאן.
(צילום: בושי מרדור)
מפצח אגוזים | Drosselmeyer
פיצוח אגוזים בפסח הוא כמעט חובה. המפצח השבדי הזה הוא לא רק מעוצב מדהים ועשוי ללא דופי - אלא מסיבי מספיק כדי לפצח גם אגוזי מקדמיה, שעד היום הצלחתי לשבור רק בעזרת פטיש (כשהקליפות והתוכן עפים לכל עבר). פשוט מניחים את האגוז בתוך המפצח, אוטמים בעזרת כף היד ולוחצים על הידית - קל ונוח. מתנה קלאסית לפסח. מחיר: 189 שקלים, NENI.
(צילום: בושי מרדור)
סיר אורז | Mario Battali
כשמדובר בכלים והאביזרים של מריו בטאלי - אני לא עומדת בפני הפיתוי. הם צבעוניים, מעוצבים ובעיקר איכותיים. מאחורי בטאלי עומדת חברה דנית ותיקה בשם Copco, שבסיריה אני משתמשת כבר שנים. בזכות בטאלי כעת יש להם גם חן. זהו סיר עשוי יציקת ברזל מצופה באמייל, שלמרות כינויו משמש לבישולים רבים - להכנת תפוחי אדמה, קטניות, ירקות ומה לא. בפסח יוסיפו לו גם מגבות מטבח עליזות במתנה. מחיר: 400 שקלים, כרמל דיירקט.
(צילום: בושי מרדור)
קולף שום | Siliconzone
פשוט וקל - מכניסים שן שום לתוך המיכל, מגלגלים קדימה ואחורה והשם יוצאת ללא הקליפה. מחיר: 26.90 שקלים, 4 שף.
(צילום: בושי מרדור)
סוחט לימון | Chef'n לימון מוסיף המון, ואם ניתן לסחוט אותו עד תומו מה טוב. המעצב והממציא דייוויד הולקומב טוען שבזכות המכניקה המיוחדת של האביזר הבא יש תוספת כוח לסחיטה, והתוצאה? כ-20 אחוז יותר מיץ. לא בדקתי באחוזים אך אין ספק שמדובר במסחטת מיץ ידנית איכותית. מחיר: 119 שקלים, גדג'ט שופ.
(צילום: בושי מרדור)
סוחט לימון | Siliconzone ואם כבר בלימונים עסקינן, אני אישית מכירה אנשים שלא אוהבים שניחוח פרי ההדר יידבק לידיהם. הנה הפתרון עבורם: מכניסים חצי לימון לתוך המיכל הגמיש מסיליקון, סוחטים והמיץ ניגר דרך החורים שבקצה. מחיר: 25.90 שקלים, 4 שף (תמונה מימין).
תבנית אפייה עם רשת | RSVP
זו התבנית שהכי נהניתי לצלות בעזרתה בשר ולאפות ירקות, ותמיד קיבלתי תוצאות נפלאות. היתרונות: היא מאוד גדולה ורחבה ובעלת דפנות גבוהות, כך שאפשר בקלות לצלות בה תרנגול הודו שלם או נתח בשר גדול במיוחד. היא עשויה אלומיניום, מוליך חום מצוין, ומצופה בחלק הפנימי בחומר נון-סטיק. בזכות הרשת הנוזלים והשומנים מצטברים בתחתית והנתח נותר יבש משומנים. אחרי צליית ברווז, למשל (המתכון כאן), התחתית הייתה מכוסה חומר שרוף שירד בלי כל מאמץ לאחר שיצקתי לתוך התבנית מים רותחים. הרשת אף היא מצופה וקלה לניקוי. לסיכום: צריך להכניס לתוך התבנית בשר משובח, כמה תבלינים והיא כבר תעשה את העבודה. מחיר: 356 שקלים, קיצ'ן וורקס.
(צילום: בושי מרדור)
מוט בלנדר אלחוטי | BRAUN
סוף סוף - בלנדר מוט בלי חוט החשמל שמסרבל את עבודת הריסוק ומאלץ לקרב את הסיר הרותח אל התקע. השימוש במוט אלחוטי הוא נגיש ונוח, וה-Multi Quick של בראון חזק במיוחד ועומד איתן גם בקשיי כתישת קרח וקיצוץ ירקות. מחיר: 951 שקלים.
(צילום: בושי מרדור)
מוצרי טקסטיל למטבח | Dish Wish
אוסף פריטי טקסטיל מבד וינטג' מקסים, כולם בעיצוב ישראלי מקורי. הסדרה או חלק ממנה יהוו מתנה נפלאה שהיא פינוק פרקטי למטבח. הסדרה כוללת משטח לייבוש כלים (מצע ספיגה לכלים השטופים המונח על השיש), כפפת מטבח ארגונומית להחזקת כלים חמים, כיס חימום למיקרוגל המיועד לחימום מאפים (הבד המיוחד סופג את הלחות ובכך שומר על מרקמם וטריותם), אוחזי סירים, סל קניות ושרוולים חובקים רב-שימושיים - שאפשר להיעזר בהם לאחיזה בידית מחבת מתכתית, להגנה על להבי סכינים או לידית המקרר למניעת לכלוך. מחירים: 30-65 שקלים, דישוויש.
(צילום: בושי מרדור)
צנצנות אחסון | BODUM
לצנצנות הזכוכית היפות של החברה הדנית יש חבק סיליקון בצבעים שונים, ששומר מהחלקה, ומכסה מפלסטיק אוטם. אם מכניסים פנימה עוגיות מאפה בית, אגוזים וכד' הן תשמשנה כמתנה נחמדה לליל הסדר. מחיר: צנצנת גדולה (600 גרם) - 50 שקלים, קטנה (250 גרם) - 40 שקלים, קוק סטור.
(צילום: בושי מרדור)
פורס בננות | Chef'n
גימיק חמוד לילדים - פורס פרוסות בננות מושלמות שמכניסים ישר לתוך הקורנפלקס. מחיר: 39.99 שקלים, בראס.
(צילום: בושי מרדור)
חוטי סיליקון | Siliconzone
שלושה חוטים גמישים, המשמשים כחבקים לעשבי תיבול, קשירת רגלי עוף לפני אפייה וכדומה. בזכות הסיליקון ניתן להכניסם לתנור ולסיר הבישול ללא חשש ולשטוף במדיח הכלים. מחיר: 37.90 שקלים, 4 שף.
(צילום: בושי מרדור)
פותחן שימורים אוטומטי | One Touch
לא האמנתי עד שנוכחתי במו עיניי. פשוט מניחים את העכבר הזה על גבי המכסה, לוחצים על הכפתור הירוק, העכבר מסתובב בעצמו ופותח את הקופסה. בתום הפתיחה הפותחן מרים את המכסה. עוד המצאה מדהימה! מחיר: 139.90 שקלים, בראס.
(צילום: בושי מרדור)
משטח עבודה/מסננת | Joseph Joeph
משטח אחד - שלוש פעולות. מניחים את הירקות על המשטח, מקפלים לפי ההוראות ושוטפים את הירקות תחת הברז, מיישרים בחזרה, חותכים, מקפלים ומעבירים ישר לקערה או לסיר. מחיר: 119.90 שקלים, סוהו.
(צילום: בושי מרדור)
one touch מקציף חלב | espresso club
מרגע שניסיתי להקציף חלב במכונה הזו אני שותה גם נס קפה מוקצף ולקטנים מכינה שוקו מוקצף. מלאכת ההקצפה נעשית תוך 90 שניות והחלב אפילו מתחמם תוך כדי. ניתן להקציף חלב ל-2-4 כוסות בעת ובעונה אחת. מחיר: 399 שקלים, אספרסו קלאב.
(צילום: בושי מרדור)
חולץ פקקים | Arcos
הוא מהודר, יוקרתי, והעיקר - חולץ פקקים מבקבוקי יין בקלילות. מעלים את הידית, נועצים את הבורג לתוך פקק הבקבוק, לוחצים, מעלים את הידית - והפקק בחוץ. הידיות שחורות מחומר נעים למגע. מחיר: 219 שקלים, רוסולינג.
(צילום: בושי מרדור)
קנקן קוקטיילים וסרגל מדידה | Royal VKB
סרגל שעליו סימוני כמויות (צד אחד באונקיות ושני במיליליטרים). פשוט מכניסים את הסרגל לתוך הקנקן ומוזגים את כמות האלכוהול הדרושה לקוקטייל, מערבבים עם הסרגל ומוזגים לכוסות. העיצוב ההולנדי יכבד כל בר ביתי - ואפשר להשתמש בו גם להכנת רוטב לסלט. מחיר: 186 שקלים, גו מרקטינג.
(צילום: בושי מרדור)
מגררת | Microplane
מיקרופליין היא החברה שהמציאה את המגררות המיוחדות האלה, שלהביהן המיוחדים חדים כתער, ומאז ועד היום לאיכותן אין מתחרים. לאחרונה מחירן נמוך יותר והן מעוצבות בצבעוניות עליזה. שלוש מגררות, לכל אחת ייעוד שונה. מחיר: 89.00 שקלים, רוסולינג.
פטיש שניצלים | AMCO
פטיש אחד – ארבע פעולות. פאה אחת חלקה ושלוש פאות בעלות זיזים בצורת פירמידה, כל אחת בגודל שונה. בשר קשה חובטים בפירמידות הגדולות, וככל שהבשר יותר עדין חובטים בפירמידות קטנות יותר או בפאה החלקה. ידית הגומי נוחה. מחיר: 69 שקלים, קיצ'ן וורקס.
מדחום לבשר | OXO
איך אפשר לצלות רוסטביף בלי מדחום? אמנם במתכון כתוב כמה דקות יש לצלות כל קילוגרם, אך אף פעם זה לא מדויק, אפילו כשמשתמשים באותו נתח. מדחום כזה חובה בכל בית שמבשלים בו בשר, בתנור או על הגריל. פשוט נועצים את המחט בבשר, מסובבים את הסמן שבטבעת הסיליקון לטמפרטורה הרצויה ומכניסים לתנור. על הלוח מסומנות המעלות לפי הדרגה. לדוגמה: אם העשייה הרצויה היא מדיום-רייר מסמנים על 65 מעלות. הכי פשוט ומדויק. מחיר: 79.90 שקלים, גו מרקטינג.
מדחום וטיימר דיגיטלי
מכשיר שנשאר מחוץ לתנור ומחובר למחט שבנתח בעזרת חוט ממתכת. נועצים את המחט בבשר ומכוונים את המכשיר לטמפרטורה המבוקשת (במעלות צלזיוס או פרנהייד) או מכוונים את הטיימר. כשהבשר מוכן נשמע צלצול. מחיר: 179.90 שקלים, 4 שף.
מימין לשמאל: מגררת, פטיש ושני מדחומים (צילום: בושי מרדור)
מיני-מסננת | Joseph Joeph
זוהי כף גדולה ומחוררת שמתפקדת על תקן מיני-מסננת. היא תסייע בערב החג לדלות את הקניידלך מהמים, ירקות מבושלים וכל השאר. מחיר: 42.00 שקלים, סוהו.
לקקן | Chef'n
המרית הזו שונה מחברותיה, בזכות הידית המעוקמת ולקקן הסיליקון הקטן שמאפשר להגיע לחלקי המיקסר ואפילו לוו ההקצפה - ולא לוותר על אף טיפה. מחיר: 49.90 שקלים, בראס.
משפכים | OXO
משפך של מטבח הוא בדרך כלל נושא לא מטופל שהרי משפך הוא משפך. אז זהו, שלא. למשפכים הללו, למשל, פסי גומי משלושה כיוונים ועל הידית, נגד החלקה. מצורפת מסננת קטנה שמכניסים לתוך המשפך לסינון נוזל נקי. מחיר 37.45 שקלים, גו מרקטינג.
מימין לשמאל: מיני-מסננת, לקקן ושני משפכים (צילום: בושי מרדור)
סירי סוטאז
במטבח בכלל ובפסח בפרט יש לסוטאז מקום חשוב - זהו מעין בן כלאיים בין מחבת לסיר, שבדרך כלל מגיע עם מכסה. הוא משמש לטיגון ולבישול, דופנותיו הנמוכות משאירות פחות מקום ריק בסיר תוך כדי בישול והמזון מתבשל באדים ובמיצים של עצמו. בדקתי מספר סירים מסוגו, להלן שניים שעמדו בציפיות בהצלחה רבה.
סוטאז 28 ס"מ עם מכסה | Bialetti
בעל ציפוי Duratek-O, נטול PFOA ולדברי היצרן נטול כל חשש בריאותי. סיר בעל משקל, עוביו כ-4.5 מ"מ, תוך מספר דקות הוא מתחמם ופיזור החום אופטימלי. מתנקה ביעילות. מחיר: 378 שקלים, NENI.
(צילום: בושי מרדור)
סוטאז 28 ס"מ עם מכסה | TVS
הסיר עשוי יציקת אלומיניום עם 3 שכבות נון-סטיק מצופה בטפלון של דיופון. מבנה התחתית מסייע בפיזור החום באופן שווה. הסיר מתאים לכל סוגי הכיריים וקל לניקוי. מחיר: 275 שקלים, קרטס.
(צילום: בושי מרדור)
- לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל
- לכל הכתבות של מירי צל דונטי