מתנה לחג: מעטפה עם דג
כולם כבר מתחילים לדבר על האוכל לליל הסדר ודניה ודיאנה לא יכולות שלא לקחת חלק בחגיגה. הפעם הן מביאות לכם מתכון שלדעתן הוא הדרך הטובה ביותר להכין דגים בתנור
אני לא מתה על דגים אבל יודעת שזה בריא, לא משמין ואם עשוי נכון, גם טעים. אצלי בבית אוהבים מאד דגים וזה מביא אותי להכין את המנה הזאת, גם אם אני בעצם מעדיפה סטייק. בכל פעם שאני מכינה אותה אני משתמשת במה שזמין לי בבית, העיקר שיהיה קצת יין לבן וקצת חמאה, בכל שאר הדברים אפשר לשחק לפי טעמכם.
- איזה דג תאכלו בליל הסדר? ספרו לנו בעמוד שלנו בפייסבוק
השנה הטילו עלי להכין מנה ראשונה לליל הסדר ובגלל העיסוק התמידי שלי באוכל אנשים מצפים שאבוא עם מנה מיוחדת ומרשימה, הציפיות גבוהות ולכן החלטתי ללכת על מעטפות הדגים האלה. יש בהם משהו שיוצר אפקט ורושם במינימום עבודה, ויוצר תחושה של משהו שנעשה מכל הלב ובהשקעה גדולה ואישית - כל סועד מקבל מעטפה ובה הפתעה!
רגע לפני שעוטפים את המתנה (צילום: דניה ויינר)
אפקט המעטפה יוצר כיס אדים בתנור ובעצם שומר על עסיסיות הדג (כי אין דבר יותר גרוע מדג יבש...) היין והחמאה יוצרים רוטב עדין ופרחי המרווה והעגבניות מוסיפים קצת יותר עוקץ של טעמים. אפשר כמובן להחליף את החמאה בשמן זית למי שרוצה להכין את המנה לארוחה בשרית.
אשמח מאוד לשמוע מה אתם מתכננים לערב חג ואם יוצא לכם להכין את המנה הזאת אתם מוזמנים לצלם אותה ולשלוח לנו!
דג מתנה
המרכיבים (כיוון שכל מעטפה מיועדת לסועד אחד, הכפילו את הכמויות לפי מספר הסועדים):
/ פילה (כ-250 גרם) של דג לבן (בורי, מוסר, לוקוס)
2 כפות יין לבן
כף חמאה או כף שמן זית
2 עגבניות שרי פרוסות
1/2 שן שום קצוצה
4-5 עלי מרווה או פרחי מרווה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- פורסים נייר אפייה (הכי טוב נייר שעווה אם יש) ומניחים את נתח הדג באמצע הנייר.
- מניחים על הדג את כל מרכיבי המנה, עגבניות, שום, מרווה, מלח ופלפל. מפזרים חתיכות קטנות של חמאה ומעל הכל מזליפים את היין הלבן.
- סוגרים את הנייר כמו מתנה ומהדקים את הקצוות בעזרת שדכן, בדומה קצת לעטיפת מתנה. כל אחד יכול לבסס עצמו שיטה רק חשוב ליצור מעטפה לא קטנה מדי כדי להשאיר מקום לאדים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 7-10 דקות.
- מגישים מייד ונזהרים מאוד כשפותחים את המתנה, זה חם!
- אם רוצים להכין את המנה מראש עדיף להשתמש בנייר אלומיניום כדי שהנוזלים לא יקרעו את נייר האפייה - הוא מאוד נוח אך פחות מרשים לערב חג.
דג במתנה (צילום: דניה ויינר)
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר