שתף קטע נבחר

 
צילום: gettyimages imagebank

פיאד יבקש מהמערב 5 מיליארד ד' לבניית מדינה

"המסע היה ארוך ומפרך, אבל הסוף נראה באופק. אנחנו בישורת האחרונה אל החופש", כתב ראש הממשלה הפלסטיני למדינות התורמות, המתכנסות היום בבריסל. תוכנית הפיתוח היא עוד צעד בדרך לגיוס העולם להכרה במדינה בגבולות 67'. בינתיים, צרפת הביעה צער על דחיית כינוס הקוורטט

ראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד יבקש היום (ד') מנציגי המדינות המערביות התורמות לרשות הפלסטינית בבריסל להשקיע כמעט 5 מילארד דולר בפרויקט בניית המדינה הפלסטינית. בינתיים, צרפת מביעה צער על דחיית כינוס הקוורטט השבוע. 

 

תוכנית הפיתוח התלת-שנתית שהגיעה לידי רויטרס כוללת השקעה של 1.467 מיליארד דולר השנה, 1.754 מיליארד ב-2012 ועוד 1.596 בשנה שלאחר מכן. "הפצנו את התוכנית לתורמים והם קיבלו אותה בברכה",

אמר שר התכנון הפלסטיני, עלי אל-ג'רבאווי. ההצגה הרשמית של התוכנית צפויה בוועידת המדינות התורמות לרשות הפלסטינית, בחודש יוני.

 

"המסע היה ארוך ומפרך, אבל הסוף נראה באופק", כתב פיאד בראש המסמך. "אנחנו בישורת האחרונה אל החופש. הגיע הזמן שלנו להיות האחראים לגורלנו, במדינה משלנו".

 

התוכנית הכלכלית היא עוד שלב במגמה הפלסטינית החד-צדדית להכרה בינלאומית במדינה בקווי 1967. הם מתכננים לבקש מהעצרת הכללית של האו"ם לאשר החלטה ברוח זו בספטמבר, צעד שגורמים בישראל, בהם שר הביטחון אהוד ברק, טענו שיוביל ל"צונאמי מדיני". ולבידוד עולמי גובר.

 

"פיתוח של אזורים נרחבים בגדה המערבית, שניזוקו ובודדו על-ידי הכיבוש, יצריך מאמץ מתמשך והשקעה למשך שנים רבות", נכתב בתוכנית שכוללת גם את רצועת עזה, ומתעלמת משלטון חמאס שם.

 

צרפת: מאוכזבים מדחיית הדיון ביוזמה האירופית

בתוך כך, דובר משרד החוץ בפריז, ברנרד ולרו, הביע צער על דחיית כינוס הקוורטט שהיה אמור להיערך ביום שישי בברלין. בלחץ ארצות הברית נדחה הכינוס שהיה אמור לקבוע דיון ביוזמת השלום האירופית. גורם בממשל אובמה ציין כי "זה לא הזמן הנכון".

 

ישראל מנסה לאחרונה לפעול בזירה הבינלאומית על מנת למנוע תמיכה בעצרת האו"ם ובמועצת הביטחון בהכרזה פלסטינית חד-צדדית על הקמת מדינה, אולם הניסיונות לבלום את גלי התמיכה ביוזמה נכשלו עד כה.

 

בשבועות הקרובים צפויים המאמצים לגבש תוכנית מסודרת להתגבר, אולם לפי שעה - לא נראה כי לראש הממשלה בנימין נתניהו יש מסמך מגובש כלשהו. הוא בוחן הצעות שונות ותוכניות שונות שגובשו על-ידי גורמים פוליטיים ומדיניים, בהם שר החוץ אביגדור ליברמן וח"כ שאול מופז.

 

האו"ם, הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית שיבחו בשנים האחרונות את תוכניותיו של פיאד להקים מוסדות ולבנות למעשה תשתית למדינה מודרנית,

כהכנה לדיון בעצרת הכללית.

 

אתמול פורסמו פרטים מדו"ח שחיבר המתאם המיוחד של האו"ם למזרח התיכון, רוברט סרי, ויוגש גם הוא בבריסל. סרי קובע כי התפקוד הפלסטיני בתחומי הבריאות, חינוך, אנרגיה, מים, ביטחון ומשפט - יעיל מספיק להפעלת מדינה ומציין ש"ההתקדמות תיבלם ללא שיתוף פעולה".

 

גם שליח הקוורטט למזרח התיכון, טוני בלייר, צפוי להודיע כי הפלסטינים מוכנים למדינה. לפי דיווח ב"טיימס" הבריטי, ראש ממשלת בריטניה לשעבר יציג בבריסל דו"ח משלו בנושא. "ברור שמאז שנת 2007, הרשות הפלסטינית שיפרה את יכולתה למשול ולספק שירותים", נכתב במסמך שהגיע לידי ה"טיימס". בשבוע שעבר אף החמיא הבנק העולמי לרשות הפלסטינית וציין כי היא מוכנה לכינון מדינה בכל עת.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים