ממתק לפסח: קוקוס על מקל
כדורי שוקולד בציפוי קוקוס כולם מכירים, אבל מה קורה כשהופכים את היוצרות? מקבלים ממתק מרשים לפסח: פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד מריר על מקל קינמון
פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד
מתכון של השפית בל קפצן, באדיבות "סוגת"
המרכיבים (ל-12 פטיפורים): לפטיפורים:
1 פחית חלב קוקוס
2 כוסות קוקוס טחון
60 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה
100 גרם שוקולד לבן
להגשה:
מקלות קינמון
פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד (צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- הפטיפורים: בסיר קטן מחממים יחד את החמאה וחלב הקוקוס עד להמסת החמאה.
- מוסיפים את השוקולד הלבן בהדרגה עד להמסתו בתערובת.
- מסירים מהאש, ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון ומערבבים.
- יוצרים כדורים מהתערובת, ובמרכז כל כדור נועצים מקל קינמון. מקפיאים מספר שעות עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
- ציפוי השוקולד: בסיר כפול ממיסים את השוקולד המריר. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת מבריקה וחלקה. מסירים מהאש.
- בסיר נוסף ממיסים שוקולד לבן עד לקרם חלק.
- מוציאים את הפטיפורים מהמקפיא ובעזרת המקל טובלים את הפטיפורים בשוקולד עד לציפוי מלא.
- טובלים מזלג בתערובת השוקולד הלבן המומס ומזלפים בעזרתו עיטור נוסף על השוקולד המריר.
- שומרים במקפיא עד ההגשה.
פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד
צילום: דן פרץ
מומלצים