שתף קטע נבחר

ממתק לפסח: קוקוס על מקל

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס כולם מכירים, אבל מה קורה כשהופכים את היוצרות? מקבלים ממתק מרשים לפסח: פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד מריר על מקל קינמון

פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד

מתכון של השפית בל קפצן, באדיבות "סוגת"

 

המרכיבים (ל-12 פטיפורים): לפטיפורים:

1 פחית חלב קוקוס

2 כוסות קוקוס טחון

60 גרם חמאה

200 גרם שוקולד לבן

לציפוי שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן קנולה

100 גרם שוקולד לבן

להגשה:

מקלות קינמון


פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד (צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:
  1. הפטיפורים: בסיר קטן מחממים יחד את החמאה וחלב הקוקוס עד להמסת החמאה.
  2. מוסיפים את השוקולד הלבן בהדרגה עד להמסתו בתערובת.
  3. מסירים מהאש, ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון ומערבבים.
  4. יוצרים כדורים מהתערובת, ובמרכז כל כדור נועצים מקל קינמון. מקפיאים מספר שעות עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
  5. ציפוי השוקולד: בסיר כפול ממיסים את השוקולד המריר. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת מבריקה וחלקה. מסירים מהאש.
  6. בסיר נוסף ממיסים שוקולד לבן עד לקרם חלק.
  7. מוציאים את הפטיפורים מהמקפיא ובעזרת המקל טובלים את הפטיפורים בשוקולד עד לציפוי מלא.
  8. טובלים מזלג בתערובת השוקולד הלבן המומס ומזלפים בעזרתו עיטור נוסף על השוקולד המריר.
  9. שומרים במקפיא עד ההגשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד
צילום: דן פרץ
מומלצים