שוטרת נפצעה קשה ואולצה לשוב לשטח: 'בגדו בי'
מורן אשתמקר, שוטרת מצטיינת, נפצעה קשה לפני כחודש בקטטה ומאז עוברת טיפולים פיזיותרפיים. הרופאים הורו לה לנוח והזהירו אותה מלשוב לעבודה, אך במשטרה לא האמינו ואף ניכו ממשכורתה את הימים שהחסירה. עקב היחס המשפיל, החליטה לפרוש. "מרחמת על אלו שנשארו במערכת"
למי שמתכנן להתגייס למשטרה מומלץ שלא לקרוא את הסיפור הבא: מורן אשתמקר, שוטרת בתחנת רחובות, נפצעה קשה בקטטה בעת מילוי תפקידה. היא אושפזה בבית חולים והרופא גם הורה לה לנוח ואישר לה חופשת מחלה. אולם, נראה שלמשטרה זה לא הספיק, וכך לאחר שגם פגעו לה במשכורת, החליטה אשתמקר לפשוט את המדים הכחולים.
אשתמקר, ששירתה חמש שנים במג"ב ושלוש שנים במשטרה הכחולה, נחשבה לשוטרת מצטיינת והייתה אמורה לצאת לקורס קצינים בשנת 2013. עתידה המקצועי נראה היה ורוד עד אותו לילה ב-4 במרס אליו הוזעקה עם מתנדב בגבעת ברנר.
מורן אשתמקר. "פוצצו אותי במכות" (צילום: אבי רוקח)
"כשהגענו כבר נרגעו הרוחות, אבל אז ראיתי את אחד האנשים תוקף את קצין הביטחון של הקיבוץ", שחזרה אשתמקר בשיחה עם ynet. היא התערבה וניסתה לעצור את התוקף, "אבל אז הוא החל להכות אותי, ויחד עם עוד בחורה השכיבו אותי על הרצפה ופוצצו אותי מכות".
בעודה שוכבת על הרצפה, חבולה וחסרת כוחות, הצליחה אשתמקר להזעיק עזרה בקשר. "זאת השפלה שלא אשכח כל החיים שלי", סיפרה.
"בסך הכל קיבלת מכות"
לאחר האירוע, היא פונתה לטיפול רפואי בבית החולים קפלן ברחובות. בבדיקות נמצאו חבלות חמורות באזורי האגן והרגל ובשל הכאבים העזים היא קיבלה זריקות לשיכוך כאבים. בנוסף, הרופא נתן לה חופשת מחלה למשך שבועיים. כמו כן, מאז האירוע עוברת אשתמקר טיפולי פיזיותרפיה פעמיים בשבוע.אולם, במשטרת מרחב השפלה לא אהבו את הרעיון של "החופשה הארוכה". "בסך הכל קיבלת מכות בקטטה", אמרו לה ולא האמינו לחומרת פציעתה. בנוסף, הם הורידו לאשתמקר מהשכר את הימים שהחסירה.
כתוצאה מהיחס והתחושות הקשות, החליטה אשתמקר אחרי שמונה שנים להחזיר את תעודת השוטר. "המשטרה בגדה בי, אני מרחמת על שוטרים שנשארו במערכת", אמרה בזעם בשיחה עם ynet.
"פיקססתי לחובש במרחב את אישורי המחלה, אבל הוא אמר לי שמגיע לי רק חמישה ימים", סיפרה אשתמקר על השתלשלות הדברים. לדבריה, לחובש לא הספיק האישור מהרופא וביקש ממנה להגיע לבדיקות במרחב. "ניסיתי להסביר לו שכואב לי ואני לא ניידת", אמרה, אך את המשטרה זה לא שכנע.
בשלב מסוים אמרו לאשתמקר לעלות על אוטובוס למרות פציעתה ולהגיע לתחנה. חמישה ימים עברו ולמשטרה זה הספיק כדי לנכות משכרה את הימים שנשארה בבית ולא הגיעה לעבודה. "בסוף הגיעו אלי הביתה הרופא המרחבי, אבל הוא לא בדק אותי. רק דיבר ואמר שאני צריכה לחזור".
אולם אשתמקר לא ויתרה ופנתה לאורתופד מומחה שלא רק שהורה לה להישאר בבית, הוא גם הדגיש בפניה שאם תחזור לעבוד, עלול להיגרם לה נזק והאריך את חופשת המחלה בתשעה ימים נוספים.
את המשטרה זה לא שכנע ודרשו ממנה להופיע בפני הרופא המחוזי. לאחר שבדק אותה, אישר לה הרופא לעבוד במשרד חמישה ימים וקבע שלאחר מכן עליה לשוב לשטח. "בכל אותה תקופה, אני לוקחת כדורים משככי כאבים, ניסיתי להיות במשרד, אבל ממש סבלתי".
"מערכת שיורה לעצמה ברגל"
לאחר חמישה ימים במשרד ומשום לא יכלה לסבול יותר את הכאב והיחס, החליטה אשתמקר לשוב לביתה ולהתפטר. "הם יודעים שמעולם לא הייתה לי בעיית משמעת. הייתי מורעלת על המשטרה וצריכה לצאת לקצונה. זה לא שנפצעתי בבית שלי או בבילוי", סיפרה.היא הוסיפה: "הייתי במילוי תפקיד כשהיכו אותי, אבל אף אחד מהמפקדים שלי זה לא עניין אותו. כולם ראו מה עשו לי ולא אכפת להם העוול שנגרם לי. במצב שכזה הבנתי שאין לי מה לעשות במערכת".
אולם, הפרשה המביכה לא הסתיימה במכתב הפיטורים. אשתמקר הוזמנה למשפט אצל סגן מפקד תחנת רחובות ששפט אותה על היעדרותה מהעבודה, למרות האישור הרפואי, וקנס אותה בעוד חמישה ימי עבודה. "איזה מסר הם מעבירים לשוטרים, שלא כדאי להתערב כדי לא להיפגע? אני מרחמת על השוטרים שנשארו במערכת הזאת. זאת מערכת שיורה לעצמה ברגל".
ממרחב השפלה נמסר בתגובה: "מדובר בהשתלשלות עניינים פנים משטרתית, השוטרת טופלה על-פי הנהלים וכללי המשמעת הנהוגים במשטרה. השוטרת יכולה לפנות לגורמים המתאימים במשטרה במידה ויש לה טענות על אופן הטיפול בה".