מתנה על מקל: "טראפלס" עוגיות יין
מסורת ארוכת שנים של הכנת מתנות מושקעות וטעימות לאורחים הן הדרך של רוני לביא להעניק לקרובים אליה חום ואהבה עם טעם של עוד. הפעם היא מכינה טראפלס מיוחדים לפסח
פסח הגיע ואיתו משב רוח אביבי ומשמח. שעות השמש ארוכות יותר, התחושה בלב מרעננת ואפילו הפרחים באדניות שלי התחילו לפרוח במלוא הדרם. כולם עסוקים בהכנות לחג והשאלות הכי בוערות עוסקות באיזה קינוח להכין ואיזה מתנות לקנות.
יש מגוון אדיר של הצעות ורעיונות למתנות אכילות וכשרות לפסח שאפשר להכין בקלות בבית ולארוז בצנצנת יפה כמו ריבה ביתית, ממרחים למיניהם (טפנאד, עגבניות מיובשות, פסטו), קונפי שום (או כל ירק אחר), נשיקות מרנג, חטיפוני קוקוס, מקרונים, עוגיות אגוזים ופירות יבשים, מרציפן ביתי, טראפלס ועוד מלא דברים טובים. ניסוי שערכתי עם עוגיות היין של פסח הניב ממתק נהדר. ההכנה קלה ביותר והתוצאה טעימה ומשגעת. שיהיה לכולנו חג שמח ואביב פורח!
שוקולד על מקל - מתנה מתוקה ואישית (צילום: רוני לביא)
טראפלס על מקל
לצורך ההכנה יש להצטייד במקלות סוכריה ופיסת קלקר מאורכת.המרכיבים (ל-44 טראפלס):
לטראפלס עוגיות:
1 חבילה (400 גרם) עוגיות יין כשרות לפסח
150 גרם חמאה קרה
5 כפות שמנת מתוקה
44 מקלות סוכריה (להשיג בחנויות המתמחות)
לוח קלקר עבה
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד לבן
1 כפית מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
- הטארפלס: מרסקים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנטנים.
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים למערבל מזון. מעבדים 2-3 דקות ומוסיפים את השמנת המתוקה. מעבדים עד להתגבשות הפירורים לגוש בצק.
- מגלגלים כדורים בגודל 13-14 גרם הכדור ומניחים על נייר אפייה.
- מכניסים קצה של מקל סוכריה למרכז כל כדור בעדינות, ומעבירים למקפיא ל-30 דקות לפחות.
- הציפוי: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר בכלי יחסית צר וארוך (כוס או קערית קטנה). חשוב לערבב כל כמה שניות כדי שהשוקולד לא יישרף (זה קורה במהירות אז שימו לב).
- מוציאים את הכדורים מהמקפיא, טובלים כל כדור בשוקולד, כשכל הכדור מכוסה בשכבת שוקולד מנערים אותו קלות תוך כדי סיבוב המקל כדי להיפטר מעודפי שוקולד. נועצים את המקל על לוח הקלקר לייבוש וממשיכים לכדור הבא. אם המקל לא נכנס בקלות לקלקר (קורה לפעמים) תוכלו לעשות חור קטן התחלתי עם קיסם ואז לנסות שוב. זה עוזר מאוד. מי שרוצה לקשט את הטראפלס עם סוכריות כדאי שיעשה זאת בשלב הזה לפני התקשות ציפוי השוקולד.
- להכנת הקישוט שבתמונה ממיסים במיקרו שוקולד לבן (ושוב, שימו לב שהשוקולד לא יישרף). כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים (אגב, מחית הפיסטוק היא לא חובה, אפשר גם לקשט רק עם השוקולד הלבן).
- לוקחים נייר אפיה ומגלגלים אותו לצורת חרוט. יוצקים פנימה את תערובת השוקולד הלבן וחותכים את קצה החרוט כך שיווצר לנו פתח קטנטן. מזלפים ביד חופשית את השוקולד הלבן על גבי הטראפלס (כשהוא עדיין נעוץ בקלקר) ומניחים לייבוש מספר דקות.
- את טראפלס העוגיות ניתן לשמור כשבוע במקרר ועד חודש במקפיא.
- רוני לביא היא קונדיטורית בהתהוות, בעלת הבלוג BakeRonnie